Dj. Gargamel Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 sluchajcie wlasnie przesiadlem sie z plyty Giagbajta na MSI Kt4 Ultra rev 1.0 kupionej na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23391573 i zaczely sie moje klopoty. A mianowcie zaczely mi sie pojawiac artefakty na pulpicie http://members.lycos.co.uk/gargus/art.JPG ktore znikaly jak sie przesunelo okno, myslalem ze to wina sterow wiec wywalilem i po isntalcji komp sie wykrzaczal przy zmianie rozdzialki, w koncu jakos udalo mi sie zainstalowac stery i zmienic rozdzielczosc teraz co 15 minut wlacza mi sie VPU recover lub pojawia sie niebieski ekran z komunikatem KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR wg tego http://support.microsoft.com/default.aspx?...&NoWebContent=1 moze to byc * wirus (nie mam) * blad na dysku (tez raczej nie dysk jest nowiusienki a system ma jeden dzien) * Defective or unreliable random access memory (RAM) is another common cause of this issue. * Verify that all the adapter cards in your computer are properly seated. Ensure that all adapter card contacts are clean. (sprawdzone) * Disable system caching in the BIOS to see if this resolves the error. * If this does not resolve the issue, your computer mainboard may be damaged. . Co robic na Gigabajcie nie mialem takich problemow, czasami po instalacji nowej wersji sterow mialem taki maly czarny kwadracik w rogu i cos tam sie zmienialo ale po restarcie zawsze znikal. Jesli chodzi o zasilacz jest to q-tec 350 W, zreszta urzadzen mam malo tylko audigy, dysk sata jest podlaczony pod kontorler na plycie a karta siecowa zintegrowana, 2 cdromy jedna kosta ram w tej chwili no i Gigacube ATI 9600XT 256MB. Czy pada karta czy plyta jest do wymiany ?? Aha prosba do posiadaczy MSI Kt4 Ultra rev 1.0 czy moglby mi ktos podeslac instrukcje w pdfie na stronce Msi sa martwe linki a na tajwanskim oddziale tylko po francusku lub po angilesku ale do wersji 1.2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 karta nie jest czasem przegrzana? podkręcałeś ją? nie zapomniałeś podłączyć dodatkowego zasilania do karty? wyłącz AGP 8x i ustaw AGP 4x, wyłącz FastWrites Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 karta nie podkrecana i zimna nie posiada gniazda na dodatkowe zasilanie, FastWrites wylaczone zostalo tylko sprawdzic agpx4 ale dziekuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Disable system caching in the BIOS to see - a to sprawdziles? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Disable system caching in the BIOS to see - a to sprawdziles?nie moge znalezc takiej opcji w biosie gdzie jej szukac i pod jaka nazwa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 nie pamietam jak sie to nazywa (moze cos z advanced albo chipset); a nazywa sie najprawdopodbniej system caching; najlepiej w ramach testu powylaczaj wszystko z caching w nazwie; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Na moje oko to karta się przegrzewa, sprawdz czy wiatrak na radjatoże się kręci i czy pod radjatorem jest pasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Na moje oko to karta się przegrzewa, sprawdz czy wiatrak na radjatoże się kręci i czy pod radjatorem jest pasta.wiatrak sie kreci rdzen przesmarowany srebrna pasta - to nie to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Jak masz mozliwosc to sprawdz karte na innym kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 dziwnym trafem wszystko ruszylo poprzemianielam troche audigy po slotach pare raze stery i jak na razie odpukac wszystko gra. poprzypominaly mi sie dawne czasy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 ja czytalem ze na niektorych r9600 trzeba wlaczyc koniecznie fastwrites przy omegach 4.4 nawet pisze cos o tym .. bo tam jest opcja w czasie instalacji sterownika ... niby wszyscy wylaczaja Fast writes a tu cos niby nie teges Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...