Skocz do zawartości
ricky44

Jaką wybrac kierownicę?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić sobie kierownicę do PC w cenie do ok. 200 zł.

Mam jednak dość duży dylemat: którą wybrac???

Zastanawiam się nad trzema kolkami Media-techa: MT173 Cyber

Race Pro (z FF), MT174 Le mans i MT 175, oraz jednym Logitecha: Wingman

Formula GP (bez FF).

Naprawde nie wiem która wybrac, slyszalem nawet ze niektore

kolka media-techa po jakims czasie skrzypią. W takiej sytuacji

wybralbym Logitecha, jednak kusi mnie ForceFeedback w MT173.

Jeżeli ktos ma jedna z powyzszych kierownic to prosilbym o

odpowiedz z informacjami jak sie jezdzi.

Jesli znacie jakies inne fajne kolka w cenie do 200 PLN to

napiszcie jakie.

Z gory dzieki za odpowiedz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że dla ciebie będzie to pewnie badziew, ale ja mam np. Compreso Supreme. Jest to tania i bardzo popularna kierownica. Powinieneś ją kupić już za 149 zł, a poza tym do komputera jest ona podłączna przez przełączkę, którą można wykorzystać do podłączenia pada z Play Station.

Ja niestety mam ostatnio mało czasu i myślę o rozstaniu się z nią. Może to nie szczyt techniki, ale cena niezbyt wygórowana, a pomimo wykonania w całości z plastyku (oczywiście obudowy :) ) nie jest jej tak łatwo popsuć. Ja mam ją już ponad rok i zero następstw używania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Logitecha Formula Force GP (to ta z FF) no i powiem jedno...super wykonanie, nic nie skrzypi, znakomicie sie spisuje i wogole nie ma zadnych problemow z grami ze np. jej nie wykrywa itp. Jest po prostu super. Olej jakies tam niemarkowe shity tylko bierz tego Logitecha Formula GP. chyba kierownice kupuje sie aby miec wiecej frajdy z jazdy w scigałki, a te tanie kierownice to lipa straszna jest...:(

Aha Ten model co ja mam kosztuje okolo 280zl wiec moze jeszcze poczekac, dozbierac kase i qpic z FF??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupować to tylko z FF ... sam grałem u kumpla na jakims noname bez ff ... porażka .. a ostatnio pożyczyłem coś takiego http://sklep.benchmark.pl/pelny_8782.html tylko w wersji z FF nie pamietam nazwy .. wypas .. niezły

no kiera bez ff to troszke kicha.. :( szczegolnie gdy ktos gra w rajdy, gdzie popyla sie 150km/h na szutrze to czuc kazda nierownosc :) no chyba ze gra sie w gry np. jak toca race driver, nascar racing. Ale i w grach tylko na asfalcie tez ff sie przydaje np. gdy walniesz w bande lub zjedziesz na pobocze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi