Włodi Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Jestem ciekaw w jaki sposób stacje radiowe nadają muzykę w tak dobrej jakości. Ta sama piosenka słyszana w radiu i na przykład na CD lub MP3 brzmi zupełnie inaczej. W radiu dźwięk jest bardziej przestrzenny, słuchać każdy instrument oddzielnie - bardziej wyraziście (najlepiej słychac na słuchawkach). Próbowałem stosować rozmaite efekty na swoim soundblasterze m.in prologic II, wszystkie jakie oferuje EAX jednak nie udało mi się uzyskac takiego dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Cos w stylu dzwieku przestrzennego?? Plugin Extra Stereo do foobara... ale sa jeszcze śjakieś efekty co się zwią MATRIX i DSP bodajże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 btw. najlepszy dzwiek imho ma RMF-FM 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Cos w stylu dzwieku przestrzennego?? Plugin Extra Stereo do foobara... ale sa jeszcze śjakieś efekty co się zwią MATRIX i DSP bodajże... A czy można coś takiego odpalić na kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Właśnie się dowiedziałem, że aby uzyskać taki efekt trzeba zastosować prosty układ poszeżania bazy stereo - nie mam pojęcia gdzie coś takiego możnaby dostać... Może obiła się wam o uszy ta nazwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Tzn ktos ma opisac zasade transmiji FM? :DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Tzn ktos ma opisac zasade transmiji FM? :DD Sama transmisja FM tu nie ma nic do rzeczy, chodzi o to jakiego oni sprzęta używają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Jestem ciekaw w jaki sposób stacje radiowe nadają muzykę w tak dobrej jakości. Ta sama piosenka słyszana w radiu i na przykład na CD lub MP3 brzmi zupełnie inaczej. W radiu dźwięk jest bardziej przestrzenny, słuchać każdy instrument oddzielnie - bardziej wyraziście (najlepiej słychac na słuchawkach). Próbowałem stosować rozmaite efekty na swoim soundblasterze m.in prologic II, wszystkie jakie oferuje EAX jednak nie udało mi się uzyskac takiego dźwięku. Jak dla Ciebie dzwięk z radia analogowego jest lepszy, niż z CD, to beka :D Abstraciach!ąc już od tego, że w radiu puszczają muzykę z CD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 tak to jest jak sie ssie muze z netu albo kupuje piraty :wink: ,kolega poprostu zapomniaj jak brzmi muza z orginalnego cd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Cos w stylu dzwieku przestrzennego?? Plugin Extra Stereo do foobara... ale sa jeszcze śjakieś efekty co się zwią MATRIX i DSP bodajże... A czy można coś takiego odpalić na kompie? Jeśli Ci chodzi o Extra Stereo to ściągnij foobara2000 , i wtyczke Extra Stereo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 tak to jest jak sie ssie muze z netu albo kupuje piraty :wink: ,kolega poprostu zapomniaj jak brzmi muza z orginalnego cd :lol: brak komentarza :lol: Efekt Extra Stereo jest bardzo podobny jednak to jeszcze nie to :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Znowu się dowiedziałem, że do uzyskania takiego efektu stosują na końcu sygnału (ZANIM trafi na eter) zaawansowane urządzenia podnoszące dynamike. Są to urządzenia łączące w sobie korektor i kompresor. Przykład http://www.tcelectronic.com/FinalizerExpress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 @Włodi: No i może jeszcze troche jakość poprawić resampler w foobar2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Powiedz mi jaki masz tuner i z czego sluchasz cd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Powiedz mi jaki masz tuner i z czego sluchasz cd Cd słucham na dwa sposoby ;) 1.Z kompa: Na przednim kanale głośniki 2.1. Tylni kanał idzie przez wzmacniacz w wieży na 2 kolumny i 2 "surroundy" (2x100W, 2x25W). 2.Z wieży Technicsa - Amplituner 160W (chyba) + equalizer,+CD player, kolumny 8 Ohm wklęsłe po 3 głośniki+tłiter, nie wiem jakiej mocy, ale ogólnie ten sprzęcik wymiata grubo!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 A teraz jaki masz tuner (czyli z czego sluchasz radia). PS ta wierza Technicsa to nic specjalnego (zreszta jak sam Technics - nie liczac starych, fajnych klockow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Proponuję przeczytać sobie ten artykuł: Przetwarzanie sygnału audio dla emisji radiowej FM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 tak to jest jak sie ssie muze z netu albo kupuje piraty :wink: ,kolega poprostu zapomniaj jak brzmi muza z orginalnego cd :lol: to powiedz swojemu koledze zeby sie zainteresowal .mpc i ape :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 tak to jest jak sie ssie muze z netu albo kupuje piraty :wink: ,kolega poprostu zapomniaj jak brzmi muza z orginalnego cd :lol: to powiedz swojemu koledze zeby sie zainteresowal .mpc i ape :) A co to znowu za gadżety :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 A teraz jaki masz tuner (czyli z czego sluchasz radia). PS ta wierza Technicsa to nic specjalnego (zreszta jak sam Technics - nie liczac starych, fajnych klockow) Radia też na dwa sposoby: albo przez wieże, albo przez amplituner techniksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 tak to jest jak sie ssie muze z netu albo kupuje piraty :wink: ,kolega poprostu zapomniaj jak brzmi muza z orginalnego cd :lol: to powiedz swojemu koledze zeby sie zainteresowal .mpc i ape :) A co to znowu za gadżety :?: Formaty kompresji, praktycznie bezstratne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Wlodi: zaawansowane hmmm drogie to napewno... a z tanszych rzeczy to polecam behringer ULTRAFLEX , no i cos z procesorów psychoakustycznych np BBE czy Aphex Aural exiter Wlodi: zaawansowane hmmm drogie to napewno... a z tanszych rzeczy to polecam behringer ULTRAFLEX , no i cos z procesorów psychoakustycznych np BBE czy Aphex Aural exiter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 Już wiem mniej więcej jak oni to robią ;) Tzn znalazłem wtyczke do winampa, która przetwarza dźwięk (w czasie rzeczywistym) prawie tak samo jak te skomplikowane i drogie urządzenia typu optimod 8400. Zobaczcie sami jak duże możliwości ma ta wtyczka. Zapraszam na http://www.soundsolution.it, skąd można ją pobrać i wyczytać kilka przydatnych informacji na jej temat, pozatym polecam pościągać sobie dodatkowe schematy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 21 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2004 http://www.soundsolution.itJest na tej stronie również programowy koder stereo - coś dla piratów w eterze :) Wymaga karty z próbkowaniem sygnału wyjściowego 192kHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...