!mX Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 witam !!! mam pare pytan odnosnie tego : 1.czy cena nie jest zbyt wielka (wiadomo TT itd) 2.czy to jest wydajne 3.nie lepiej cos samemu zlozyc dzieki za odpowiedzi na moje pytania i zadawajcie wasze !! :P pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!mX Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 http://www.4max.pl/produkt.asp?g=64&gg=61&id=820 hehe zapomnialem o linku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 witam !!! mam pare pytan odnosnie tego : 1.czy cena nie jest zbyt wielka (wiadomo TT itd) 2.czy to jest wydajne 3.nie lepiej cos samemu zlozyc dzieki za odpowiedzi na moje pytania i zadawajcie wasze !! :P pzdr 1.jest 2.NIE 3.jasne ze lepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 1299 zł :shock: Za tyle mógłbym złożyć całkiem niezłe FWC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 jak chcesz to swoje WC moge Ci za tyle przedac ;] bedzie duzo wydajniejsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ja w wakacje mam zamiar kupic sobie thermaltake Aquarius II.Wiem ze to mało wydajne ale jezeli chodzi o rozmiary to niema równych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Za 1299 zl, to oj swietne WC mozna sobie samemu zlozyc. Eheim, Black Ice, Nukleon, Atira, Abadon, napewno starczy :D Jestem na tyle znudzony ze na mcs.pc.pl sam zlozylem zestaw marzen: Nukleon N2 v2 -> 146 zł Króćce: NK 12-12-12 -> 16 zł Cena: 162 zł -------------------------------------------------------------------------------- Abadon NB -> 115 zł Króćce: NK 12 -> 11 zł Cena: 126 zł -------------------------------------------------------------------------------- Pawnee -> 119 zł Króćce: NK 12 -> 11 zł Cena: 130 zł -------------------------------------------------------------------------------- Black Ice Extreme 2 -> 499 zł Kolor: czarny -> 0 zł Cena: 499 zł -------------------------------------------------------------------------------- Eheim 1250 Cena: 330 zł -------------------------------------------------------------------------------- Wąż igielitowy Rozmiar: 12/15 -> 6 zł Cena: 6 zł Kategoria: Węże Zaciski Ilość: 5 metrow Razem: 30 zł -------------------------------------------------------------------------------- Cena łączna: 1277 zł Zestaw sto razy lepszy od AquariusIII! A i tak moglbys zaoszczedzic i kupic np Black Ice Extreme za 360, pompe Hydor Seltz L30 za 160. Waz igielitowy jeszcze taniej w Obi/Nomi/Praktiker/czycosinnego. W Aquarius nie dosc tego jest tylko jeden blok wodny a w tym zestawie masz trzy! Czyli jak bys chcial oszczedac to: Nukleon 162zl na proca tylko - i nie kupic blokow do northbridge i karty graficznej pompa hydor seltz L30 160zl Black Ice Extreme 1 - 359zl razem: 681zl, plus wydatki na weze, zaciski i takie tam duperelki Kupno TTAquariusIII to bezsens! Sam sie zastanwialem nad kupnem AquariusII kiedy jeszcze mialem zero doswiadczenia z WC. Jak bym kupil, teraz bym zalowal. Ale dzieki kolegom na tweak.pl ominal mnie ten straszny blad. :D .. aha jeszcze musze dodac, ze mozesz tez nagrzewnice z allegro lub szrotu dostac, wydatek wtedy to maksimum 100zl! czyli wychodzi 162+160+100 to 422 zlotych! A jesli masz powiazania z USA, np wujek ktory tam jezdzi i wraca do Polski, to moze tam kupic Black Ice o wiele taniej niz w Polsce. Nawet moglbys sobie zalatwic Dtek White Water blok wodny wtedy, lub jakas inna produkcje i sie wyrozniac na forum :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Kiedyś jak ja byłem totalne 0 w WC to chciałem kupić to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24224328 ale teraz przymieżam się do własnego WC fundusze już są więc niedługo nowy temat WC by Misiu15go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Nawet moglbys sobie zalatwic Dtek White Water blok wodny wtedy, lub jakas inna produkcje i sie wyrozniac na forum :P WW produkowany przez d-tek nie jest tym samym WW robionym przez Cathara. poza tym nasz rodzimy uriel jest poprawionym WW wiec po co przeplacac?? ja prawie mam swoj zestaw marzen ;] do szczesci brakuje mi hydorka L30 i reza ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 WW produkowany przez d-tek nie jest tym samym WW robionym przez Cathara. poza tym nasz rodzimy uriel jest poprawionym WW wiec po co przeplacac??Wiem, ale od Dtek latwiej dostac niz od Cathara. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 WW produkowany przez d-tek nie jest tym samym WW robionym przez Cathara. poza tym nasz rodzimy uriel jest poprawionym WW wiec po co przeplacac??Wiem, ale od Dtek latwiej dostac niz od Cathara. :Pto moze lepiej nasz polski :!: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!mX Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 no czyli odpowiedz jest jedna : nie oplaca sie :P, ale ten wyglad ... eh ale nie wart takiej kasy :) thx za rady , jak mozecie zapodajcie jeszcze jakies fajne poglady na ten temat ... :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 w zyciu bym tego nie kupil za taka cene, choc trzeba przyznac ze dizajn miazdzacy :) [jak dla mnie] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nive11en Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Mi sie bardzo podoba Aquagate od Coolermastera - http://www.coolermaster.com/index.php?LT=e...ALC-U01Aquagate Osiagi ma srednie - nie za dobre. Ale swietnie wyglada, bardzo mi sie podoba ta centralna jednostka ktora mozna wsadzic zamiast dwoch cd-romow, albo w miejsce zasilacza. Baaardzo laadne :twisted: Bloczek wodny z tego zestawu tez wizualnie bajer! Tylko ze jak jakis sprzedawca sprowadzi Aquagate - to cena bedzie kosmiczna :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zestawiki od TT i CM wygladaja po prostu kozacko, pewnie sa tez user-friendly, ale brakuje im wydajnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Corsair Hydrocool 200 juz lepsiejszy :lol: I tanszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Z tego co czytalem Aquarius III jest calkiem wydajny, ale nie za taka cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leepton Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 potwierdzam ze JEST WYDAJNY :) jestem w posiadaniu i nie opieram sie na domyslnych pogladach typu PODOBNO a co do ceny fakt ogromny minus za cene ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Leepton jaki proc i jakie temperatury? pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leepton Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 proc Anton 2600 wykrecony na fsb do 176 temp w spoczynku 24 st,a w stresiku maxymalnie 30 st. po kilkunastogodzinnym giercowaniu lub kilku tygodniowym zasysaniu staffu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 proc Anton 2600 wykrecony na fsb do 176 temp w spoczynku 24 st,a w stresiku maxymalnie 30 st. po kilkunastogodzinnym giercowaniu lub kilku tygodniowym zasysaniu staffu hmm pewnie jestem lama ale jak mozna miec temp procak nizsza badz rowna od temp powietrza (zakladajac tradycyjny system WC i ze nie masz temp w pokoju w granicach 17C?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leepton Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 wiec podaje ci ze..... temp. u mnie w pokoju ma 17-18 stopni a odczyt z sensorow jest (aktualne w tej chwili) woda 25,2 st temp proca 26,5 st a pozatym nie napisalem ze temp. proca jest mniejsza lub rowna od temp.pokojowej :) podaje temperatury ,przy nadmuchu wentylatora na chlodnice 3000rpm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 wiec podaje ci ze..... temp. u mnie w pokoju ma 17-18 stopni a odczyt z sensorow jest (aktualne w tej chwili) woda 25,2 st temp proca 26,5 st a pozatym nie napisalem ze temp. proca jest mniejsza lub rowna od temp.pokojowej :) podaje temperatury ,przy nadmuchu wentylatora na chlodnice 3000rpm u mnie w pokoju jest kolo 23C stad moje zdziwienie ale skoro u Ciebie jest 17-18 to wszystko ok btw temp wody mierzona przed czy za nagrzewnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 Jak dla mnie prawie nie mozliwa roznica temperatur wody i procesora (praktycznie zerowe C/W bloku? :P) - chyba, ze to temperatura mierzona spod socketa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ja u siebie na urielu mialem przy temp otoczenia 24st, temp wody 30st to procek mial ~40-41st. jak dla mnie ten pomiar jest nie mozliwy. zwlaszcza, ze bloczek jak i caly aquarisu nie wyglada wydajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 realna temp procka napewno jest sporo wieksza [przy takiej temp wody] i to jeszcze przy wykreconym procu, przeciez to jest niemozliwe zeby procek byl cieplejszy od wody o ~1st cos chyba zle zmierzyles, bo te pomiary sa naprawde do pupy [nou ofens] :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leepton Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 jak do pupy skoro po : 1) temp. w biosie podawana jest 0 4-5 st. wiecej 2)miezone w MBM i temperatura bezmalze idealna jak na wyswietlaczach w Aquariusie 3) wyswietlana temperatura z DigiDoca (panel na plycie) i takze temperatura bezmalze bez wiekszych anomali ,wiec jak mam ja zmierzyc ? 4) temperatura otoczenia wacha sie w granicach miedzy 17 a 19 st. ( nie lubie ciepla ,ponoc spi sie w nocy gorzej lol) 5) tu przytocze przyklad zanim go zamontowalem (tzn Aquariusa ) temp Proca przy chlodzeniu tradycyjnym czyli wentyl a dokladnie Thermaltake Volcano 7+ (srednia predkosc wentyla) temperatury siegaly granic 50 -60 stopni wiec moze faktycznie cos mi na slepia padlo albo juz sam nie wiem, tu proponuje takze linka http://www.amdplanet.it/articoli.php?a=leg...ggi&id=57&pag=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_japko_ Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Leepton potwierdze, ze lepiej sie spi jak jest chlodno w pokoju :) a co do tych temp to nie wiem, ale dziwnie niskie sa [az za niskie ;)], o ile wiarygodne sa Twoje wyniki to niezly spadek temp uzyskales po przesiadce, gratuluje :) i tak cos mi tu smierdzi :) moze czujniki plyty klamia [sorki ze taki upierdliwy jestem ;)] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 imo mozesz qpic tak pianka(taka w spraiu do okien np :) ) 10zl inna pianka (tak do izolowania rur) ok 3zl nukleon2 v2 ok 160zl weze zaciski i inne glupoty powiedzmy z 40zl na koniec to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25139563 razem: ok 750zl (zaezy za ile chlodniczka pojdzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 13 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2004 Trochę mały w tym przepływ ;( Max 50l/h jeśli dobrze w opisie wyczytałem? to ze 20 X za mało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...