lukasrz Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zawsze sądziłem i nie raz pisalem o zaletach nagrywarek LG i o tym że sa zawaliste ale po update biosa z 1.03 na 1.06 jestem b.miło zaskoczony : 1.Wypaliłem płytke 708MB z predkoscia x48 w 2min 5s (zwykle ok 2min 25s) 2.Czasy dostepu znacznie zmalały (test w nero po wysunieciu i wsunieciu tacki) 3.A przy tym nagrywareczka dalej pracuje cicho i komfotrowo. 4.Jeszce plus taki ze niektóre nosniki (nowe) "źle" rozpoznawala bo moglem wypalac 32x teraz 40x/48x polecam wypalarke i biosika 1.06 respect dla LG 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ja tam wole Lite on a tak pozatym to njlepsza nagrywarka jaka miałem to była TDK (ale sa drogie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 lukasrz sprawdz jakims programem ile masz bledow na tak cudnie_szybko_wypalonych_plytach :? i zycze powodzenia w odczytywaniu za rok plyt za 1zl nagrywanych 48x :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 lukasrz sprawdz jakims programem ile masz bledow na tak cudnie_szybko_wypalonych_plytach :? i zycze powodzenia w odczytywaniu za rok plyt za 1zl nagrywanych 48x :? sprawdzalem wczoraj i dzisiaj po zmainie biosa i mam 0 błedów 100% jakosci nosnika. Testowalem tez plyty z przed ponad roku od kad mam wypalarke i ani jednego błedu, nigdy niemialem jeszcze na zadnym nosniku błędów !!! ta wypalarka jest zaje....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 nie ma czym się zachwycać (LG) miarodajne plusy, w sumie LG nigdy nie bł zły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Ja tam ma LG 16x10x40 i nie narzekam wypala troszkę wolno ale zawsze moge poczekać i posłuchać mp3. Czasami zwali płytkę ale to prawdziwa żadkość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2004 ja moge z pełną odpowiedzialnością powiedziec ze wypalary(nie mówie o cdromach) LG są lepsze od litoona.Moi kumple którzy dzielą sie na dwie grupy :) jedny mają cdrw lg drudzy liteona.POsiadacze liteonów mówię ze następna ich nagrywarka to lg ponieważ : Jeszcze zadnemu nie połamała płytki w napędzie i mniej awaryjne.Jeden kumpel ma już drugą liteona bo p[ierwsza sie zrypała i nagrywałą z badami.Lol jeden bo przy piątej płytce sie zjarzył :) Zresztą nawed tu na forum wiecej liteonów pada, wystarczy urzyc szukajki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 a jajko bylo przed kura, a Boze Narodzenie jest wazniejsze od Wielkanocy, a tata marcina powiedzial.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 no a mi płyty nie pękają bo trzymam je w pódełkach a nagrywakrki nie mam :wink: :lol: oczywiście żartuje poziom nagrywarek jest wyrównany pozdr ale wole liteona 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 a jajko bylo przed kura, a Boze Narodzenie jest wazniejsze od Wielkanocy, a tata marcina powiedzial.... ;) Nie widze żeby twoja wypowiedz cokolwiek wnosiła do tematu , nawet żądnej twojej opini, moze potrzebujesz jakiegoślekarstwa w postaci owoca ???? Nie wypisuj takich glupot :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 zostaw rozdawanie owocó modom ;) ja mam już drugiego liteona. wczesniej 24x teraz 32x i bardzo go chwale.. aczkolwiek wydaje mi sie ze te starsze ( do32x wlacznie ) byly jakieś mniej awaryjne.. dlatego mam nadzieje że ta pociągnie jeszcze kolejny 1000 płytek =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 a jajko bylo przed kura, a Boze Narodzenie jest wazniejsze od Wielkanocy, a tata marcina powiedzial.... ;) Nie widze żeby twoja wypowiedz cokolwiek wnosiła do tematu , nawet żądnej twojej opini, moze potrzebujesz jakiegoślekarstwa w postaci owoca ???? Nie wypisuj takich glupot :!: oh dobrze panie wielki administranto-modertatoro-cos_tam_jeszcze[budda :?: ] jak widze wolisz sie klocic co jest lepsze liteon czy lg [to tez jest niezgodne z regulaminem moze od tego dostac grypy, mandarynki albo goraczki afrykanskiej ew. mozesz zostac zeslany na alaske] :ploom: :ploom: :ploom: mercedesy tez sie psuja [serio wujek z ameryki mi to powiedzial sam tez niemoglem uwiezyc] :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 oh dobrze panie wielki administranto-modertatoro-cos_tam_jeszcze[budda :?: ] jak widze wolisz sie klocic co jest lepsze liteon czy lg [to tez jest niezgodne z regulaminem moze od tego dostac grypy, mandarynki albo goraczki afrykanskiej ew. mozesz zostac zeslany na alaske] :ploom: :ploom: :ploom: mercedesy tez sie psuja [serio wujek z ameryki mi to powiedzial sam tez niemoglem uwiezyc] :lol: :lol: Psucie a ciągłe psucie to co innego , znajdz mi na forum tyle tematów z problemami l cd-rw LG co ja w ciagu 2min znalazłem z litoenem i to nie wszystko bo tego jest z 10razy wiecej. I nie mów mi ze LG to shit :!: bo tak naprawde obie wypalarki sa b.dobre(liteon tylko dobry :wink: ) ale ten Lite-On-y maj 1000razy wieksza awaryjnosc niz wypalarki LG nie mówimy o cdromach LG bo to jest najwiekszy syf jaki kiedykolwiek powstał problemy z LITE-ON http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=672...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=660...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=509...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=370...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=193...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=977...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=400...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=672...&highlight=lite http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=193...&highlight=lite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 LG 12x8x32, cicha, czyta wszystkie plyty chyba, jedyne co mi w niej przeszkadza to ten speed : (ale i tak nie zmienie puki sie nie zepsuje, bo od nagrywary ilosc 3dmarkow nie wzrasta :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 1. nie mowie ze LG to shit [gdzie tak niby napisalem ;) :P] 2. statystycznie to nawet windows jest bezpieczniejszy od linuxa [mialem statystyke cos o tym wiem] ;) 3. mam za soba 2 nagrywarki LiteOna 40125S sprzedana znajomemu ciagle chodzi ;) 52327S ladnie siedzi mi w budzie ;) nagrywarki te "zjedza" kazda plyte [zabezpieczenie, porysowanie itp] maja swietna korekcje bledow i b. dobra jakosc zapisu, mankamentem moze byc to ze o ile do "40" dostalem pelne nero 5.x to do "52" juz tylko nero expres, no i poziom halasu troche za duzy :( :? :( awaryjnosc to kwestia dyskusyjna bo skad wiadomo ze na tym forum jest jednakowa liczba userow liteona i lg takich samych modeli uzywanych w tych samych warunkach itp [statystyka!] ;) wybor miedzy LiteOn a LG to tak jak miedzy BMW a AUDI albo Warszawa a syrenka [...i tak wszystko robione na tajwanie] ;) :) podam przyklad moja dziewczyna ma comboLG i cos jej szwankowalo przy odczycie plyt, no i co sie okazalo, nagrywakrka zwalona - NIE [taaak krzycza fani LiteOn ;)] okazalo sie ze kontroler ide byl cos walniety przepialem combo na inny kanal i alles ok 8) u tego kolegi tez moja wypalarka na poczatku szwankowala okazalo sie ze jumper z cdromu co byl wpiety na tej samej tasmie co wypalarka jakos wypadl :? no i co i tu i tu fan jednego z obozow wykazal by ponad wszelka watpliowsc wielka awaryjnosc tej "gorszej" marki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Ja w tej chwili mam w kompie nagryware cd-rw lg i dvd-+rw liteona i moge powiedziec ze faktycznie lg jest nieznacznie lepszy jesli chodzi o odczyt plyt cd, czyta z zadowalajaca szybkoscia nawet te stare i porysowane. Liteon tez daje im rade ale nieraz odczyt dosc mocno spada , tym niemniej obie nagrywary sa niezawodne wiec lg vs liteon = remis :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Ja mam nagrywarke LG 8x dość stara ale się trzyma, i sądze że jeszcze sporo pocjągnie(fakt że mało jei uzywam)Ja mam nagrywarke LG 8x dość stara ale się trzyma, i sądze że jeszcze sporo pocjągnie(fakt że mało jei uzywam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 nie mówimy o cdromach LG bo to jest najwiekszy syf jaki kiedykolwiek powstał Zgadza sie. Osobiście nie miałem u siebie w kompie nagrywarki liteona ale dowiaduje sie tego od ich posiadaczy a nie z księrzyca jak twierdzi Pawel_k.zobacz liki jakie podał lukasrz i nawed sam porównaj jakiej marki lg czy liteon są bardziej awaryjne.Chyba ze forum kłamie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 ludzie poprostu nie umieja ze sprzetu korzystac [wiadomo nagrywarka to nie to co athlon nie da sie tego tak latwo podkrecic zmienic mnoznika/fsb ;)] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 3 CD-ROMy LG poszły w pinechy (w tym dwa bardzo szybko). Rzekomo dobra nagrywarka 12x/8x wytrzymała 1,5 roku. To sa dobre produkty. Cały czas myślałem, ze to tylko pech. OK raz drugi, ale nie 4 !! Półtora roku temu przesiadłem się na LiteOna i i od tej pory wszystko śmiga aż miło (cały czas pracuje maksymalnie szybko). Lucky Goldstar Electronics to kupa złomu. Niestety, to wciąż lipna koreańska "złota gwiazda". A paszoł mi z tym badziwiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 3 CD-ROMy LG poszły w pinechy (w tym dwa bardzo szybko). Rzekomo dobra nagrywarka 12x/8x wytrzymała 1,5 roku. To sa dobre produkty. Cały czas myślałem, ze to tylko pech. OK raz drugi, ale nie 4 !! Półtora roku temu przesiadłem się na LiteOna i i od tej pory wszystko śmiga aż miło (cały czas pracuje maksymalnie szybko). Lucky Goldstar Electronics to kupa złomu. Niestety, to wciąż lipna koreańska "złota gwiazda". A paszoł mi z tym badziwiem.nie wiem moze masz zonka jakiegos na koncie (patrz pecha) ale ja od 1 roku nagrywam mnostwo plyt na lg 482448 i ani razu nie bylo zgrzytu wszystko ok i ma zajebista korekcje bledow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 3 CD-ROMy LG poszły w pinechy (w tym dwa bardzo szybko). Rzekomo dobra nagrywarka 12x/8x wytrzymała 1,5 roku. To sa dobre produkty. Cały czas myślałem, ze to tylko pech. OK raz drugi, ale nie 4 !! Półtora roku temu przesiadłem się na LiteOna i i od tej pory wszystko śmiga aż miło (cały czas pracuje maksymalnie szybko). Lucky Goldstar Electronics to kupa złomu. Niestety, to wciąż lipna koreańska "złota gwiazda". A paszoł mi z tym badziwiem.nie wiem moze masz zonka jakiegos na koncie (patrz pecha) ale ja od 1 roku nagrywam mnostwo plyt na lg 482448 i ani razu nie bylo zgrzytu wszystko ok i ma zapupista korekcje bledow Ale on mówi o 4 CD-Rom'ach a nie CD-RW :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 3 CD-ROMy LG poszły w pinechy (w tym dwa bardzo szybko). Rzekomo dobra nagrywarka 12x/8x wytrzymała 1,5 roku. To sa dobre produkty. Cały czas myślałem, ze to tylko pech. OK raz drugi, ale nie 4 !! Półtora roku temu przesiadłem się na LiteOna i i od tej pory wszystko śmiga aż miło (cały czas pracuje maksymalnie szybko). Lucky Goldstar Electronics to kupa złomu. Niestety, to wciąż lipna koreańska "złota gwiazda". A paszoł mi z tym badziwiem.nie wiem moze masz zonka jakiegos na koncie (patrz pecha) ale ja od 1 roku nagrywam mnostwo plyt na lg 482448 i ani razu nie bylo zgrzytu wszystko ok i ma zapupista korekcje bledow Ale on mówi o 4 CD-Rom'ach a nie CD-RW :lol: nom, cd romy lg to szajs, sam mam jeden ale do cdrw nic nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Moja CD-RW działa jak dla mnie świetnie, miałem jeszcze CD-ROM LG 52x i mi rozwaliło płytkę :x (której do tej pory nie mogę zdobyć Commandos I po Polsku, dwie częsci :cry: ) od początku miał problemy z czytanie płytek i to był jeden wielki szajs :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Od 5 lat uzywam Cdekow LG I jestem bardzo zadowolony. W robocie mam LGx52 (CD-ROM) ktory jest ciagle katowany i nic sie z nim zlego nie dzieje. Wszystko czyta elegancko (nawet mocno zarysowane plyty). W chacie nagrywara taka jak w podpisie i tez elegant. 700MB w 3:25 min, rowniez czyta all plytki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Moja CD-RW działa jak dla mnie świetnie, miałem jeszcze CD-ROM LG 52x i mi rozwaliło płytkę :x (której do tej pory nie mogę zdobyć Commandos I po Polsku, dwie częsci :cry: ) od początku miał problemy z czytanie płytek i to był jeden wielki szajs :!: hehe cdromy lg model 52x to raczej nie udana konstrukcja. Kumpel z sieci ma juz 4 ten cdrom pierwsze trzy normalnie czytaly plytki przez miesiac pozniej coraz gorzej, kilka plytek rozsadzily,w tym jedna przy mnie, z taka sila, ze ten przod cdromu wyrwalo i przelecial z pol metra, plyta pokruszona w drobiazgi. Za to nagrywarki lg sa wporzadku mowie tak bo mialem kontakt ze spora ich iloscia u znajomych i nikt nie nazeka. Kupilem niedawno cdrom 52x Teac'a. I jestem zajebiscie zadowolony. Skubaniec czyta najbaridzej zmasakrowane 5 letnie kompakty z ktorymi nagrywarki ledwo sobie radza, plytka blyskawicznie sie rozkreca, i tak fajnie wysuwa sie tacka :), kto ma ten wie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 ja tam wole Lite on a tak pozatym to njlepsza nagrywarka jaka miałem to była TDK (ale sa drogie) Przecież TDK nie robi nagrywarek, bierze OEM'y od Lite-On'a. Jedyna różnica to tacka i przedni panel oraz naklejka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...