Skocz do zawartości
pajacyk

Temperatura a testy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem podczas testowania mojego durona programem CPU Stability Test, że maksymalne obciążanie procesora, tak jak ma to miejsce w czasie działania tego programu, w życiu zdarza się raczej rzadko a już na pewno nie podczas grania, więc temperatury podczas normalnego użytkowania komputera są chyba trochę niższe niż podczas takich ciężkich testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czy ja wiem..

w tej chwili zazwyczaj (przy tych lepszych grafach) jedynym ograniczeniem staje sie proc.

co prawda nie jest on w calosci obciazony na maxa, ale i tak nie mozna powiedziec ze sobie odpoczywa..

w sume zeczywiscie hotcpu i tym podobne sa wstanie bardziej rozgrac proca niz giery, za to giery rozgrzewaja wszystko (grafe, mem..) przez co w budzie robi sie cieplej..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie pomyślałem podczas testowania mojego durona programem CPU Stability Test, że maksymalne obciążanie procesora, tak jak ma to miejsce w czasie działania tego programu, w życiu zdarza się raczej rzadko a już na pewno nie podczas grania, więc temperatury podczas normalnego użytkowania komputera są chyba trochę niższe niż podczas takich ciężkich testów.

To zalezy od tego co w danej chwili robi procek. Wydawaloby sie, ze przy obciazeniu takim programem powinien miec max temp. W rzeczywistosci zalezy to nawet nie od tego czy grasz czy sluchasz muzy ale nawet od danej gry. Zauwazylem, ze grajac sobie w collina2, Undying, Red faction, itd. temp. nie skacze mi nawet do 42st C. Podczas testowania 3dmarkiem wcale mi nie podskoczy. Natomiast przy grze w q3 mam temp. czasami 45st C. Jest to uzaleznione od tego jak gra zarzadza pamiecia. Z tego wynika, ze q3 jedzie nonstop na procku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...