Skocz do zawartości
Makonar

Jestem oburzony!!! Warszawa to jakieś zadupie!

Rekomendowane odpowiedzi

to ja jeszcze inaczej

W Polsce kupić można naprawdę wszystko tylko ,he,he kasy nie ma :)

chyba siedząć w polsce przed kompem i zamówić coś w sklepie w usa :), albo kradzione - kaj w polsce można kupić obudowy z plexigalsu? jak mi powiesz to ci uwieże

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie mam nic przeciwko wykupowi, dopóki równorzędnie z wykupem będą inwestować. Jak dotąd Niemcy kupują najwięcej, ale i pieniedzy wykładają mnóstwo. Tak więc każde pole rolnika z krową, przychodzi nam porządnie zagospodarowana fabryka, albo cokolwiek innego oferujące lepsze warunki i lepszą jakość itp.

Niestety, Polska to w dużym stopniu rolnicze pola, a jak już je wszystkie wykupią, to może zrobi się tu nieco lepiej. Nie mówie, że będzie ekstra, ale spójrzmy prawdzie w oczy, i tak już gorzej być nie może, więc każda zmiana będzie zmianą na lepsze, albo po prostu zostanie po staremu. Za 40 lat i tak będzie tu nas tylko połowa :)

W każdym razie, jeszcze chwila, i przerzucą ten post na Oślą łączkę, proponuje przez następne pare postów wychwalać/ potępiać srebrną pastę, aby dyskusja pozostała otwarta :)

Srebrna pasta jest fajna, ale i tak zmuszony będę użyć silikonowej bo po prostu nie zdąży na czas dojść ta z Allegro, a już chcę mieć z głowy zmianę coolerka.

Sprawdziłem swoją leciwą juz pastę silikonową, i chyba wciąż się nada do ... hmm... spożycia... . Okaże sięw praniu. Czy pasta ma w ogóle jakiś termin przydatności? Psuje się powiedzmy po 10 miesiącach leżakowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasta ma te wlasciwosc ze wysycha i moga po pewnym czasie pojawic sie grudki w niej, niestety mialem taki problem w pracy. Ale czas jest raczej duzy. Od 3 lat mam jakas biala paste w strzykawce jakiejs zagranicznej firmy i jak na razie jest ona spoko. Co do srebnej pasty to uzylem niedawno ASIII i w polaczeniu z coppershimem dalo mi to spadek temp okolo 4 stopnie. Mam WC i rezultaty nadal mnie nie zadowalaly bo moj TB 850@900 wedlug plyty mial temp 46/49C (idle/full load) Dodalem do tego miedzany copper plate 50x50x2 i temp spadla o kolejne 4C i teraz jest 42/45. Mam niestety ukruszone jadro i WB home made aluminiowy wiec niespodziewalem sie rewelacji. Sama pasta moze Ci dac zysk rzedu 2C raczej nie wiecej.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi