sebasw Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 no wlasnie glownie FPP gram, czyli szybkie gry, jak FARCRY, UT2004, colin 4 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapid_ Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 ktory monitor swoja droga byscie wybrali? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4243 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10758 roznica w cenie to ok 400zl. Czy jest sens wydawac przy wyborze 19" te 400zl za matryce VA ( w sumie IPS tez dobry) + kilka dodatkowych opcji? Czy oplaca sie na dzisiejsze czasy wydawac tyle pieniedzy (bo to juz kupa kasy) na 19" czy moze lepiej kupic 17" na TN iiyamy za 2500zl? To ronzica az 1000-1500zl... Monitor glownie bede stosowal do: pracy, internetu, programowania, filmow i od czasu do czasu gry w wolfensteina enemy territory. Wszystko oczywiscie na zlaczu DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Ja czekam aż koś z forum kupi tego ViewSonica :) i zda relację.Może skuszę się na niego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 mnie wciaz jeszcze siedzi w glowie ACER 1731 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Nom,też fajny,szkoda że nie jest trochę lepszy do filmów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 na www.monitor.pl sa fajne opisy LCDkow, konkretnie sa czytelne opisy katow widzenia. Wynika, ze ma katy widzenia dol, gora 75/85 st. !!!! czyli bdb. Podczas gdy ViewSonic 171B zaledwie 55!!!/85 a ten acer podobno jest ideal do gier..... skoro ma duze katy to do filmow tez niezly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Hmmm,w sumie ten Acer fajny i cena też w miarę ok.Ale mam mętlik niezły w głowie :).Na szczęście jeszcze mam parę miesięcy do podjęcia decyzji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Tak na poważnie biorę pod uwagę: Sony HX73-bardzo dobra skalowalność obrazu przez ten wbudowany procesor oraz predefiniwane ustawienia dla gier,filmów etc.,i chyba najbardziej uniwersalny do gier,filmów i pracy Acer 1731-dobra cena,aluminiowa obudowa lekka i dobra matryca do gier IIYAMA H431-gwarancja zero dead pixels,dobre podświetlenie,ładniejsza niż Sony. ViewSonic V171B-bardzo duże możliwości dopasowania panelu (obracanie,regulacja góra,dół...) i supre wygląd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 na www.monitor.pl sa fajne opisy LCDkow, konkretnie sa czytelne opisy katow widzenia. Wynika, ze ma katy widzenia dol, gora 75/85 st. !!!! czyli bdb. Podczas gdy ViewSonic 171B zaledwie 55!!!/85 a ten acer podobno jest ideal do gier..... skoro ma duze katy to do filmow tez niezly. sprawdzales na zywo?? ;) wierzyc parametrom - kawal roku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 ja bym bral Sonacza :) zaden nie ma tylu ustawien i takiej regulacji parametrow obrazu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 limerro - edytuj swoje posty !!!! najpierw zobacz co to za witryna monitor.pl, a pozniej opowiadaj takie idiotyzmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapid_ Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 ja bym bral Sonacza :)ja mialem brac sony 19" ale nie pasuje mi to ze olewaja klienta. Nie odpowiadaja mi warunki seriwus sonyego (brak serwisu door-to-door) i dlatego zdecydowalem sie ze kupie sobie iiYame. Nie dosc ze to bardzo dobre monitory i parametry maja takie jak Sony to gwarancja 3 lata d-t-d i do tego firma jest zobowiazana na czas naprawy dostarczyc mi monitor zastepczy. Oczywiscie wszystko na swoj koszt tzn. koszt firmy. gwara 3 lata na calosc, podczas gdy u sonyego to jakos dziwnie bylo (1rok na lampy a 3 lata na reszte bodajze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 Czytałem że właśnie w Sony rok na lampę gwara ale akurat w modelu HX73 jest 3 lata na lampy.Nie wiem ile w tym jest prawdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 30 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2004 to faktycznie duzy problem, bo gwarancja wazna rzecz. Faktycznie IIYAMA ma najlepsze warunki gwarancyjne Jednak patrzac na ViewSonic vp171B, na jego mozliwosci regulacji katow przechylu, pion, poziom, wysokosc to jest zdumiony.... w tej sytuacji mozna go idealnie podregulowac, skierowac w dol i ogladac filmy, lezac ponizej ekranu.... to zaczyna byc b. ciekawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 limerro - edytuj swoje posty !!!! najpierw zobacz co to za witryna monitor.pl, a pozniej opowiadaj takie idiotyzmy. tak mi sie kliknelo i juz nie rob checy strazniku z Teksasu ;P wiem co to za witryna, wieloktronie ja odwiedzalem przed zmiana designu i czytalem o tym sklepie niepochlebne recenzje, np. tutaj komentarz kolesia, ktory zamowil u nich monitor LCD, niejaki Michoo: http://www.frazpc.pl/b/62918 dla leniwych cytuje: " ODRADZAM kupować cokolwiek na monitor.pl - chyba, że chcecie się mocno denerwować (ja się strasznie zestresowałem), po wpłacie na konto (że niby szybciej) 2 tyg. czekania i wciąż kłamstwa "że już jedzie". Gwarancji ani faktury nie mam do dziś - dobrze chociaż, że z monitora jestem zadowolony... Ehh mi też obiecywał paczuszkę CD... Banda oszustów... Aha, czekam już półtora roku na kwity, także to mówi samo za siebie o "solidności" tego "sklepu"... " a z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze jak sklep nie raczy odpisac na zadane mu pytania to swiadczy tylko o jego stosunku do klientow :P Jednemu kolesiowi odradzali zakup monitora na matrycy HyDis tylko dlatego, ze w ich mniemaniu wygladal staro i cytuje" miał dużą nogę" :) Co jest totalna nieprawda. Pełny obraz profesjonalizmu sprzedajacych - noge ma normalna, poniewaz ma w niej wbudowany zasilacz, glosniczki, we, wy audio i hub USB :P Kretynizm do potegi i tyle - a poza tym myslalem, ze w monitorze liczy sie jakosc obrazu ;) tabelki to fakt przejrzyste - mozesz sobie kupic LCD wg nich - nie moja sprawa 8) moga sluzyc do ogolnej orientacji, ale z praktyki wiem, ze nic nie warte i nie powinien sie nimi kierowac kupujacy przy ostatecznej decyzji o zakupie. to tak jak kupno butow przez neta - moze i zajebiscie ladne, ale moga cholernie uwierac. i mozesz nawet naiwnie jak dziecko wierzyc w te 16ms albo 12 ms i katy widzenia :lol: jesli to tylko polepszy stan Twojego ego i lubisz zyc w nieswiadomosci ;) monitor , ktory sie chce kupic nalezy najpierw zobaczyc przed zakupem w akcji, zeby pozniej nie czuc rozczarowania - wiec wszelkie dywagacje na temat, ktory lepszy w obliczu faktu, ze np. wiekszosc monitorow jest na tej samej matrycy AUOptronics 16ms nie ma wiekszego sensu, bo wszystkie prezentuja wyrownany poziom, a roznice pojawiaja sie w designie, mozliwosciach regulacji parametrow obrazu i przede wszystkim mozliwosci ustawien panelu (wys, nachylenie itp). Wiec czy kupisz Viewsonica VP171b, czy Iiyamke PLE431S to na jedno wyjdzie - a swoja droga watek o Viewsonicu na forum Hardforum Displays byl znacznie dluzszy niz jakiekolwiek wiadomosci o Iiyamie PLE430 i 431 - to tylko swiadczy o popularnosci a co za tym idzie o jakosci :] jest takie powiedzenie "osiolkowi w zloby dano..." - tak dlugo wybieral, az zdechl :P na marginesie polecam nastepujace zrodla: po niemiecku, ale za to bardzo dobre: http://www.prad.de dunskie, ale tez b fajne no i jest test iiyamki ple431: http://php.dinside.no/php/art.php?id=29757 i po angielsku: http://www.hardforum.com/forumdisplay.php?f=78 http://www.xbitlabs.com/articles/other/ http://www.community.tomshardware.com/foru...peri_flatscreen co do gwarancji na piksele to Iiyama stosuje chwyt marketingowy: 7 dni na uszkodzone piksele w przypadku chocby jednego ;) tylko warto sobie odpowiedziec na pytanie czy w ciagu 7 dni od zakupu cos pada w monitorze LCD z dobra matryca ? ;) To nie TV Rubin na lampach elektronowych. Szansa, ze po zakupie W CIAGU 7 DNI od daty zakupu wyskoczy cos w przypadku dobrej matrycy jest znikoma :) Predzej wyskoczy, ale pryszcz na nosie. Milo, ze gwarancja jest, ale jak tak przemyslalem sprawe w momencie zakupu swojego LCD to nie byl to argument przewazajacy za i radze sie tez mocno zastanowic nad tym. Taka gwarancja bedzie za to bardzo dobra w przypadku kupna wysylkowo !!! Bo wiadomo w czasie transportu jakis wstrzas moze nam uszkodzic matryce. Warunki gwarancji na piksele: http://monitor.pl/bxa/?id_kategorii=34&kat...aab46fe19e7bf74 Jak widac gwarancja w przypadku Iiyamy jak i Viewsonica to jeden grzyb wiec biorac pod uwage wyposazenie i ergonomie to nie ma co myslec i brac Viewsonica :) Iiyama malo elastyczna jest jesli chodzi o ustawienia :) i to tyle pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 sorki, bylem wczoraj troche wkurzony, wybacz. Dzis bylem w MediaMarkt i ogladalem LCDki..... ciezko obraz ocenic, bo maja tam malo demek i w sumie to co puszczaja nie wiele daje, glownie przez to, ze obraz jest dzielony na kilka monitorow... jednak moja uwage przykuly EIZO (do konca tygodnia 200 zl upustu) model 550 mnie zabil :) super !!! nie typowy podnozek, ale.... super katy widzenia ekstra, soniaki, ktore tam byly moga sie schowac. 16 ms Jedynie monitorki z 25 ms mialy lepsze katy. A najlepsze !!!! 5 lat gwarancji, na wszystko. Niesamowite. Zatem zaczynam czytac o tym eizo... moz ejednak wlasnie on Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 sorki, bylem wczoraj troche wkurzony, wybacz. Dzis bylem w MediaMarkt i ogladalem LCDki..... ciezko obraz ocenic, bo maja tam malo demek i w sumie to co puszczaja nie wiele daje, glownie przez to, ze obraz jest dzielony na kilka monitorow... jednak moja uwage przykuly EIZO (do konca tygodnia 200 zl upustu) model 550 mnie zabil :) super !!! nie typowy podnozek, ale.... super katy widzenia ekstra, soniaki, ktore tam byly moga sie schowac. 16 ms Jedynie monitorki z 25 ms mialy lepsze katy. A najlepsze !!!! 5 lat gwarancji, na wszystko. Niesamowite. Zatem zaczynam czytac o tym eizo... moz ejednak wlasnie on Ten model jest cool tylko ze ta stopka :? Jak mogli to zwalic :/ szkoda ze nie mam juz biurka przy scianie bo bym sobie go powiesil a tak to kicha .. :cry: Narazie to ViewSonic 171b i ten Eizo ... jie wiem co wybiore :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 stopka jest ekstra ! dzis dokladnie sie tym pobawilem, mozliwosc zawieszenia na scianie tez swietna. Ma duz ekaty widzenia, to MEGA plus i jakos obrazu..... a do konca tygodnia 200 zl znizki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 stopka jest ekstra ! dzis dokladnie sie tym pobawilem, mozliwosc zawieszenia na scianie tez swietna. Ma duz ekaty widzenia, to MEGA plus i jakos obrazu..... a do konca tygodnia 200 zl znizki... Taa ja mam powiedziane tak: Dostaniesz sie na studia wtedy Ci kupimy. Wiec o tej promocji moge zapomniec :wink: A do tej stopki naprawde nie jestem przekonany :? Wolalbym zeby monitorek byl prostopadle do mojego biurka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 mozna go przeciez dac prostopadle. Wszystko sie da wyczyniac ze stopka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 mozna go przeciez dac prostopadle. Wszystko sie da wyczyniac ze stopka :)Hmm ? A nie przewroci sie przypadkiem jakos w to nie wierze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 chcecie testu Eizo 550 to macie :) http://www.pclab.pl/art8864.html respect :) ta podstawka to kiepsko wypadla w tescie ;) 550 nie widzialem niestety w akcji, ale 557 ma cudne kolorki i gleboka czern, tylko ta cena ehh :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 chcecie testu Eizo 550 to macie :) http://www.pclab.pl/art8864.html respect :) Tez ten artykul znalazlem i przeczytalem od dechy do dechy. Naprawde niezly monitorek i znowu mam dylemat :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 ale wlasnie specjalnie dzis tego L550 ogladalem, patrzylem z dolu, z gory, z boku i katy ma swietne. Jedynie model eizo L557 byl lepszy, lepsze katy. Soniaki co tam byly, czy philipsy odstawaly daleko z tylu..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Ja od dawna brałem tego Eizo pod uwagę ale mnie ta stopka zbiła z tropu mocna bo na mój gust jest do bani.Jestem wykoki i ustawić toto na wysokości mojego wzroku to porażka.Choć monitorek ogólnie fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 Panowie uwaga,info dzisiejsze z benchmark.pl jest że nowe wychodzą Eizo L568 o jasności 250cd/m kw. do tego kontrast 1000:1 i kąty po 178 stopni.Nie wiem tylko jaki czas reakcji,ale ma normalną podstawkę.Ma się w czerwcu pojawić czyli za chwilę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 hmm jakbym mial juz 2600 zl to dolozylbym troszke i kupil juz tego Eizo 557 albo tanszego SonyHX73S, bo w sumie do tego Sonacza nie ma jak sie przyczepic - jest dobry do wszystkiego. Wybor sie wtedy znacznie upraszcza :) Eizo 557 zreszta mozna obejrzec w MediaMarkt - nawet po zastosowaniu tych badziewnych rozdzielaczy sygnalu obraz byl cacy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 przeciez ju jest od dawna http://www.eizo.pl/products/index.html?con...d/contents.html czas reakcji, jak kazda PVA .... eizo 557 wlasnie siakis brzydki mi sie wydaje :) juz ladniejszy acer 1731, ktory tez w MM jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 hmm jakbym mial juz 2600 zl to dolozylbym troszke i kupil juz tego Eizo 557 albo tanszego SonyHX73S, bo w sumie do tego Sonacza nie ma jak sie przyczepic - jest dobry do wszystkiego. Wybor sie wtedy znacznie upraszcza :) Eizo 557 zreszta mozna obejrzec w MediaMarkt - nawet po zastosowaniu tych badziewnych rozdzielaczy sygnalu obraz byl cacy :) Limerro dokladac mozna w nieskonczonosc :evil: Zobaczym jak te nowe modelki Eizo sie beda sprawowac i jaka bedzie ich cena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 wy to macie cierpliwosc :) ja bym nie wytrzymal i kupil to co mi sie podoba, z tego co jest i cieszyl sie w domku nowym zakupem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...