limerro Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Czyli nas to by wyglądało że ten Acer 1731 też jest fajny,jak jest na tej matrycy Hydisa... A jest na tej matrycy? Zobaczcie na response time tego panela: http://www.boehydis.com/Eng/products/productKind.asp - HT17E13 Acer 1731 jest na tym panelu na bank - w specyfikacji ma 20ms, podczas gdy nowsze teoretycznie lepsze Acery maja 16ms ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 Mala poprawka, Hyundai Q17, ACER AL1731 i Hercules 920pro sa na matrycy HyDis HT17E12. Ta HT17E13 pewnie niedlugo wyjdzie. Parametry ma zaje...... Chyba poczekam na pierwsze cudo z ta matryca :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 a ile trzeba bedzie czekac i daj jakies szczegoly na jej temat :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 3 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2004 matryca 17" HyDis - HT17E13 http://www.boehydis.com/Eng/products/productKind.asp wiecej szczegolow na jej temat nie znam. Kiedy beda u nas tez nie wiem, gdzies mi sie tylko obilo o uszy ze maja takie byc jakos niedlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 http://www.lge.pl/newproducts/model.asp?id...id=LCD%20L1720P a co o nim sadzicie ? cena ok 2300 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Nie kupiłbym nic LG,firma jest strasznie dupna,miałek kilka sprzętów LG i wszystkie się rozwlaiły po niedługim czasie.A to 2300zł więc kupa kasy.Wolałbym coś firmowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 ale parametry ma swietne, dobra gwarancje etc. w Bielsku-B. na ul. Glebokiej jest sklep HDD KOMP i tam maja wszystkie LG i inne LCD, mozna przyjechac, testowac czym sie chce itp. zatem wybieram sie tam i zobacze co to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 Jasne,a my czekamy na relację z oględzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 spoko :) sam jestem mega ciekaw ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 ale parametry ma swietne, dobra gwarancje etc. w Bielsku-B. na ul. Glebokiej jest sklep HDD KOMP i tam maja wszystkie LG i inne LCD, mozna przyjechac, testowac czym sie chce itp. zatem wybieram sie tam i zobacze co to :) Ciekawe czy maja tam Viewsonica 171b :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 hddkomp@onet.pl napisz do nich, odpisuje szybciutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 4 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2004 hddkomp@onet.pl napisz do nich, odpisuje szybciutko. thx UPDATE: Odpowiedz na meila w sprawie Viewsonica 171b: Witam, niestety nie handlujemy monitorami tej firmy, ale posiadamy na stanie w ciągłej sprzedaży około 10 monitorów LCD 17’. Zapraszam, można pooglądać i potestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Powiedziałeś "A", powiedz "B" Jakie modele sam byś wybrał? najpierw to bym poczekal co EIZO zaprezentuje pod postacia L568 - niby pod koniec czerwca ALSTOR ma je juz miec a z obecnych to jeszcze raz bym prownal ze soba Iiyame H430, EIZO L557 i starszy model L567 (prawdopodobnie to na jego miejsce ma wskoczyc L568) a z obecnym portfelem to raczej bralbym juz 19" - tym bardziej ze z tego co czytam pojawiaja sie IPS 16ms to tyle :P PS od razu chcialem zauwazyc ze nawet nie staram sie byc obiektywny tylko pisze co wg. mnie jest dobre dla mnie bo niestety wzrok to sprawa idywidulana (jak sluch) wiec IMO w sprawach monitorow nie da sie byc w 100% obiektywnym :P Zakładając, że znajdę w sklepie ostatnią (najlepszą) wersję - co oznacza stwierdzenie "gorzej z filmami"?primo - czy ona taka najlepsza to nie wiem :P secundo - usiadz przed jakims monitorem na TN+ tak zeby oczy nie byly na wys. gornej krawedzi panelu tylko wys. dolnej i zapusc film ktory dzieje sie w nocy - od razu bedziesz wiedzial co znaczy gorzej z filmami, dodatkowo jak nie sziedzisz na wprost panelu to czern ma bursztynowy nalot :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Ludziska, co myslicie o tym czyms :?: :?: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26347574 to chyba jakis przekret ale nigdy nic nie wiadomo. Jak mi sie uda to sie umowie z kolesiem na poniedzialek i do niego podjade zobaczyc ten monitorek. Jak za takie pieniadze to nie ma co marudzic, na pewno bedzie to lepsze od mojego kolosa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 1000 zl? niemozliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 http://www.eizo.pl/products/index.html?con...d/contents.html przeciez L568 eizo jest juz w sprzedazy. w/w link spojrz zadna rewelacja.... jedynie kontrast niesamowity i katy widzenia, ale za to czas reakcji..... 3 cm (17.0") TFT kolorowy panel LCD Wielkość punktu 0.264 x 0.264 mm Ilość kolorów 16.7 milionów z palety 1.06 miliarda Kąt widzenia 178°, 178° (z kontrastem 10:1) Częstotliwość odświeżania (złącze analogowe) H: 24.8 - 80 kHz V: 50 - 75 Hz Częstotliwość odświeżania (złącze cyfrowe) H: 31 - 64 kHz V: 59 - 61 Hz (VGA Text: 69 - 71 Hz) Zalecana rozdzielczość 1280 x 1024 Jasność 250 cd/m2 Kontrast 1000:1 Czas reakcji 25 ms (typowy) Zegar (złącze analogowe) 135 MHz Zegar (złącze cyfrowe) 108 MHz Wejście sygnału (złącze analogowe) RGB Analog Wejście sygnału (złącze cyfrowe) DVI Standard 1.0 Typ złącza (złącze analogowe) D-Sub mini 15 pin Typ złącza (złącze cyfrowe) DVI-D 24 pin (przełączalne) USB 1 upstream / USB Standard Rev. 2.0 Aktywna powierzchnia obrazu 338 x 270 mm Widoczna powierzchnia obrazu Przekątna: 432 mm / 17.0" Plug and Play VESA DDC 2B Zarządzanie obrazem ScreenManager®, ScreenManager Pro for LCD1, One Touch Auto Adjustment Function Wymagania elektryczne AC 100 - 120V, 200 - 240V: 50 / 60 Hz Zarządzanie energią (złącze analogowe) VESA DPMS Zarządzanie energią (złącze cyfrowe) DVI DMPM Zużycie prądu 40W Zużycie prądu w stanie spoczynku Miej niż 2W Języki menu English, French, German, Italian, Japanese, Spanish, Swedish Wymiary Z podstawą: 362 x 389 - 489 x 205 mm Bez podstawy: 362 x 299 x 55 mm Regulacja wysokości 100 mm Waga netto Z podstawą: 5.8 kg Bez podstawy: 3.7 kg Regulacja położenia 30° w górę / 0° w dół 35° w prawo / 35° w lewo Certyfikaty TCO'03 (gray), TCO'99 (black), TÜV/Ergonomics (including ISO 13406-2), TÜV/GS, c-Tick, CE, CB, UL (cTÜVus), CSA (cTÜVus), FCC-B, Canadian ICES-003-B, TÜV/S, VCCI-B, EPA ENERGY STAR®, EIZO Eco Products 2004 Akcesoria AC power cord, signal cables (D-Sub mini 15 pin ~ D-Sub mini 15 pin), USB cable, EIZO LCD Utility Disk (ScreenManager Pro for LCD, ICC Profile, HTML user's manual), setup guide, 4 screws for mount option, warranty registration card Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
La Hire Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 Niedawno oglądałem u kumpla film na kilkuletnim notebooku (z procesorem Pentium III 600 MHz). Nie mam żadnych zastrzeżeń do obrazu. Jak się mają współczesne monitory LCD do wyświetlacza z takiego notebooka? Czy mylę się twierdząc, że nie mogą być gorsze, a muszą być lepsze? A może TN+Film z powodu nierównomiernego podświetlenia jest gorsza mimo czasu reakcji 12 ms? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 5 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2004 wiekszosc popularnych notkow ma gorsze matryce niz w monitorach LCD - sa przewaznie troche ciemniejsze i maja mniejsze katy widzenia, czas reakcji tez gorszy - co nie znaczy ze sa zle - ot poprostu inna specyfika :) kto wie moze nawet do pracy lepsze :) Co do TN+Film to nie wiem co ma nierowne podswietlenie do matryc tego typu - zaleznosci nie widze ;) Wydaje mi sie ze to bardziej kwestia ich rozmieszczenia oraz liczba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 http://www.eizo.pl/products/index.html?con...d/contents.html przeciez L568 eizo jest juz w sprzedazy. w/w link spojrz zadna rewelacja.... jedynie kontrast niesamowity i katy widzenia, ale za to czas reakcji..... 1. faktycznie jest w cenniku http://www.alstor.com.pl/pl/katalog/ic=993 nie tylko na stronie z opisem ale pytales kogos z ALSTORa czy jest juz dostepny fizycznie :?: 2. zadan rewelacja :lol: a z jakim monitorem porownywales (fizycznie) :?: 3. slaby czas reakcji - nie komentuje bo tego monitora na zywca nie widzialem - powiem tylko ze jego poprzednik L567 na IPS 35ms smuzyl mniej (przynajmniej na moje oko) niz monitory na matrycach PVA 25ms - tak to bywa w zyciu ze czasem niby wolniejsze matryce ale z dobra elektornika daja szybszy monitor :P 4. jak zwykle trzeba porownac z jakims innym monitorkiem - prawdopodobnie to jest matryca IPS wiec wiec w polaczenieu z elektornika EIZO powinna byc rewelacja - tylko ta cena troszke wysoka :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 no to pomoz BENEK :) kupowac tego sony hx73, tak za 3 tygodnie, mam cene 2600 zl, czy czekac na tego EIZO ? albo cosik innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 no to pomoz BENEK :) kupowac tego sony hx73, tak za 3 tygodnie, mam cene 2600 zl, czy czekac na tego EIZO ? albo cosik innego ? ehhhh :? moje zdanie na temat tego SONY wyrazalem chyba dosyc dobitnie wiele razy - ja bym go nie kupil i tyle, choc patrac na cene po jakiej mozesz go miec to upada 1 z 3 moich argumentow przeciw (cena) - ale pozostaja jeszcze 2 (kiepskie podswietlanie, niejasna gwarnacja) jak przede wszystkim bedziesz sie bawil w interpolowanie (tekst w mniejszych rozdzielczosciach) to OK, gdybys sie zdecydowal to przeczytaj uwaznie gwarancje (ile daja na panel i switlowki) i wybierz z kilku egz. ten ktory ma najlepsze podswietlanie (bo te egz. ktore widzialem mialy takie jakby polkola przy krawedziach - bylo po kilka przy kazdej krawedzi - takie cos jakby szlaczek a w innych monitorach na TN+ jest takie lagodne przejscie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 wiec gwarancja jest na wszystko, dostalem odpowiedz z SONY, po jednym dniu czekania. Podswietlanie ? hym... to jest bol, bo wszedzie ten panel sie zamawia i nie ma wyboru miedzy egz. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 wlasnie otrzymalem kolejna odpowiedz z SONY CALL CENTER odnosnie szczeoglow garancji.... co za .... Szanowny Panie Zakresem gwarancji nie są objetę okresowe czynności konserwacyjne, naprawa oraz wymiana części eksploatacyjnych, których zużycie powstało wskutek normalnego użytkowania, takich jak lampa podświetlającą ekranu monitora ciekłokrystalicznego. Mam nadzieję, że informacje okażą się wyczerpujące. Z poważaniem Infolinia Sony (3) ale kicha :(( chyba znow wracam myslami do eizo l557 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Witam!! Czy miał ktoś doczynienia z tym monitorkiem?? Samsung 174T Panel Typ a-si TFT/PVA zgodny z normą zgodny z normą ISO13406-2 Rozmiar 17" Wymiar plamki 0,264 Jasność 270 cd / m2 Kontrast maksymalny 450:1 Kąty widoczności 150 / 120 Czas reakcji 12 Interfejs Analog / Digital Częstotliwość sygnału Częstotliwość pozioma (kHz) 30-81 Częstotliwość pionowa (Hz) 56-75 Pasmo przenoszenia (MHz) 135 Rozdzielczość Najwyższa rozdzielczość 1280x1024 Kolor obrazu 16,2 Mil. Sygnał wejściowy Sygnał wejściowy Analog RGB, DVI Digital Link Gniazda wejściowe 15 Pin D-sub, DVI-D Dołączone przewody sygnałowe kabel VGA, kabel DVI (opcjonalnie) Plug & Play DDC DDC 2B Pobór prądu Włączony 40W (Max) Tryb czuwania (DPMS) <2W Norma ENERGY STAR / NUTEK Inne Głośniki multimedialne w podstawce (opcja) System OSD-Digital Display DirectorTM Montaż na ścianie VESA 100mm Normy TCO'99 TCO'03 (opcjonalnie) Kolor obudowy (przód/tył) Srebrny / Czarny Kompatybilność z komputerami Mac Gwarancja 3 lata Wymiary Szer x Wys x Głęb (mm) (z podstawką) 368.2 x 394.4 x 177 Opakowanie Szer x Wys x Głęb (mm) 398 x 517 x 195 Waga Netto (kg) 5 Brutto (kg) 6.55 Samsung 172x jest na matrycy a-si TFT/TN czas reakcji 12ms.Recke czytałem na Tom's Hardware,jest niezły. Jestem ciekawy jak 174T spisuje sie w grach,nigdzie nie moge znaleść jakiej kolwiek recki tego modelu. Nie gram w gry tak dynamiczne jak UT2003 .Gram czasami w FPP ale typu Far Cry. Najczęsciej RPG,Strategie. Czy warto kupić jeden z tych paneli co podałem?? Który polecacie?? Ale chodzi mi tylko o te dwa modele nie inne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapid_ Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Musisz sobie odpowiedziec na pytanie: 'Po co mi monitor LCD', i wtedy dopiero mozesz wybierac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Witam!! Czy miał ktoś doczynienia z tym monitorkiem?? Samsung 174T Typ a-si TFT/PVA zgodny z normą zgodny z normą ISO13406-2 ... Czas reakcji 12 gdzies jest blad albo PVA (i 25ms) albo 12ms :!: wlasnie otrzymalem kolejna odpowiedz z SONY CALL CENTER odnosnie szczeoglow garancji.... co za .... ale kicha :(( ... to jest wlasnie cale SONY - niejasna gwarancja i wysokie ceny :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Musisz sobie odpowiedziec na pytanie: 'Po co mi monitor LCD', i wtedy dopiero mozesz wybierac. Właśnie zadałem sobie to pytanie .Inaczej bym nie szukał monitora LCD. Samsung 174T Typ a-si TFT/PVA zgodny z normą zgodny z normą ISO13406-2 ... Czas reakcji 12 gdzies jest blad albo PVA (i 25ms) albo 12ms :!:. Niestety nie błąd.Na stronie producenta pisze 12ms. I nie tylko. Byłem w MM tam też taki stoi i pisze jak byk 12ms Nie sądze aby ludzi w balona robili. Poza tym w sklepach internetowych też jest ten model i pisze w specyfikacji tak samo czyli 12ms. Też mnie to zaciekawiło . Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 A co sądzicie o Belinei 10 19 20.Ma 19" i tylko za 2900zł.Dobre opinie dosyć.Widział ktoś ją na żywo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Samsung 174T Typ a-si TFT/PVA zgodny z normą zgodny z normą ISO13406-2 ... Czas reakcji 12 gdzies jest blad albo PVA (i 25ms) albo 12ms :!:. Niestety nie błąd.Na stronie producenta pisze 12ms. I nie tylko... tylko jest jedno ALE - to jest niemozliwe - wszystkie obecnie produkowane matryce PVA maja czas reakcji piksela = 25ms (ani wiecej ani mniej) A co sądzicie o Belinei 10 19 20.Ma 19" i tylko za 2900zł.Dobre opinie dosyć.Widział ktoś ją na żywo?blizniaczy model do 101750/101751 tylko wiekszy a wiec: - w grach typu Q3 za niebieskimi postaciami poruszaja sie dodatkowo ze 2 cienie - na stronie o kolorystyce typu http://quake3.fpp.pl/ przy przewijaniu litery z menu po lewej tworza pomaranczowa plame/smuge - u mnie na Iiyamie na TN+ "tylko" sie rozmazuja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2004 Aha :).To sobie odpuszczę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...