maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Byłem w MM we Wrocławiu. Niema problemu z testowaniem. :D Powiedziano mi,że jak chce to moge przynieść swoje demka,testy itp. i testować!!Nie tylko jeden model,ale każdy który będe sobie życzył. I tak chiba zrobie :P Hehe a pozniej pojdziesz i kupisz wybrany monitor w sklepie komputerowym 9netowym lub zwyklym) To sie nazywa biznes :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Ja swojego LCD na pewno nie kupie w hipermarkecie ... A co to za różnica?? Masz wiekszy wybór.Pozatym możesz wybrać z jednego modelu ten który będzie Ci odpowiadał.Bo mają zawsze wiecej niż w normalnym sklepie. Gwarancja i tak jest Door to Door więc sklep tu wogule nie potrzebny!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Ja swojego LCD na pewno nie kupie w hipermarkecie ... A co to za różnica?? Masz wiekszy wybór.Pozatym możesz wybrać z jednego modelu ten który będzie Ci odpowiadał.Bo mają zawsze wiecej niż w normalnym sklepie. Gwarancja i tak jest Door to Door więc sklep tu wogule nie potrzebny!! Ja osobiscie nie mam zaufania do hipermarketow etc. Na pewno znajdzie sie jeszcze kilkadzisiac osob ktore mysla podobnie. Po drugie w sklepie komputerowym mozesz sie targowac. Np o dodanie kabla DVI (jezeli takiego nie ma) Mowisz wtedy: : Taki drogi monitor i kabla dvi nie ma ? " Moze jakis bonusik od firmy ?" A jak powiedza nie to powiesz "uu szkoda chyba jednak zrezygnuje i pojde do konkurencji Tam zaplace 20 zl wiecej ale dadza mi ten sam model i dodakowo kabel dvi " :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Byłem w MM we Wrocławiu. Niema problemu z testowaniem. :D Powiedziano mi,że jak chce to moge przynieść swoje demka,testy itp. i testować!!Nie tylko jeden model,ale każdy który będe sobie życzył. I tak chiba zrobie :P Hehe a pozniej pojdziesz i kupisz wybrany monitor w sklepie komputerowym 9netowym lub zwyklym) To sie nazywa biznes :P Hmm a to czemu?? Jak przetestuje i będzie dobry.To dlaczego mam nie kupić?? Cena i tak niższa niż w innych sklepach. A jaką mam gwarancje ,że jak mi przyślą ze sklepu internetowego to będzie all ok?? Żadnej!! I co,odeślesz??Jak bedzie miał walniety piksel i tak nie przyjmą,bo jest wszystko normie ISO ileś tam itd. :P Inna sprawa ze zwykłym sklepem,tam nie musisz kupić bo wychwycisz wade przed kupnem.Ale muszą go odesłać no i czekasz tydzień ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Byłem w MM we Wrocławiu. Niema problemu z testowaniem. :D Powiedziano mi,że jak chce to moge przynieść swoje demka,testy itp. i testować!!Nie tylko jeden model,ale każdy który będe sobie życzył. I tak chiba zrobie :P Hehe a pozniej pojdziesz i kupisz wybrany monitor w sklepie komputerowym 9netowym lub zwyklym) To sie nazywa biznes :P Hmm a to czemu?? Jak przetestuje i będzie dobry.To dlaczego mam nie kupić?? Cena i tak niższa niż w innych sklepach. A jaką mam gwarancje ,że jak mi przyślą ze sklepu internetowego to będzie all ok?? Żadnej!! I co,odeślesz??Jak bedzie miał walniety piksel i tak nie przyjmą,bo jest wszystko normie ISO ileś tam itd. :P Inna sprawa ze zwykłym sklepem,tam nie musisz kupić bo wychwycisz wade przed kupnem.Ale muszą go odesłać no i czekasz tydzień ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Cena i tak niższa niż w innych sklepach. A jaką mam gwarancje ,że jak mi przyślą ze sklepu internetowego to będzie all ok?? Żadnej!! I co,odeślesz??Jak bedzie miał walniety piksel i tak nie przyjmą,bo jest wszystko normie ISO ileś tam itd. :P Inna sprawa ze zwykłym sklepem,tam nie musisz kupić bo wychwycisz wade przed kupnem.Ale muszą go odesłać no i czekasz tydzień ;] Hmm czytales warunki gwarancji ? Chyba nie, wiec nie mamy o czym rozmawiac. I jeszcze jedno kto powiedzial ze bede kupowac monitorek w sklepie netowym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiryt Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 W supersklapach typu MM można się targować. Osobą która może zejść z ceny albo zaoferowć coś innego jest kierownik stoiska. Gadka ze sprzedawca to strata czasu a od niego dowiemy się że ceny są nienegocjowalne, innych informacji nie wolno mu udzielać. Negocjacja cen nie dotyczy towaru który jest reklamowany w gazetkach reklamowych. W MM kupowałem telewizor i lodówkę, z ceny nie zeszli ale dodawali jakis badziew w greanicach do 100 zł. Przy monitorach spokojnie można domagać się kabla DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 W supersklapach typu MM można się targować. Osobą która może zejść z ceny albo zaoferowć coś innego jest kierownik stoiska. Gadka ze sprzedawca to strata czasu a od niego dowiemy się że ceny są nienegocjowalne, innych informacji nie wolno mu udzielać. Negocjacja cen nie dotyczy towaru który jest reklamowany w gazetkach reklamowych. W MM kupowałem telewizor i lodówkę, z ceny nie zeszli ale dodawali jakis badziew w greanicach do 100 zł. Przy monitorach spokojnie można domagać się kabla DVI. Tego nie wiedzialem, zwracam honor :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 I jeszcze jedno kto powiedzial ze bede kupowac monitorek w sklepie netowym ? Napisałeś ,że w tedy po przetestowaniu kupisz (czyli ja) w sklepie netowym lub zwykłym.Niepisałem o tobie! Gwarancji ne czytałem.Ale wiem co to znaczy Door to Door. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 I jeszcze jedno kto powiedzial ze bede kupowac monitorek w sklepie netowym ? Napisałeś ,że w tedy po przetestowaniu kupisz (czyli ja) w sklepie netowym lub zwykłym.Niepisałem o tobie! Gwarancji ne czytałem.Ale wiem co to znaczy Door to Door. Sklep internetowy traktuje jako ostatecznosc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Sklep internetowy traktuje jako ostatecznosc :wink: Tak jak ja! Wole już poczekać i zamówić w zwykłym sklepie!Niż się rozczarować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 mazibos: dlaczego nie ? co za roznica, przeciez gwaranmcja jest door to door gurman: powaznie ?? w Katowicach sie nie zgodzili na takie cos :(( kiedy robisz testy??? jakie modele bedziesz sprawdzal ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 ja mam dwa modele do sprawdzenia iiyama 431 i viewsonica 171b :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 mazibos: no,ale kiedy wreszcie je sprawdzisz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 mazibos: no,ale kiedy wreszcie je sprawdzisz ?Jutro sa wyniki na politechnice. Jak sie dostalem to na nastepny dzien szukam sklepow do testowania Trzymajcie kciuki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 No ja trzymam kciuki :) Wiem że bierzeż pod uwage Viewsonica tak jak ja, wiec jak go znajdziesz to testuj w ut 2004 :) Moje typy lcd to: ViewSonic 17" LCD VP171B NEC 17" LCD 1760 NX Black Samsung 17" LCD 172 X Kóry jest naj naj? :roll: niewiadomo... Najgorsze jest to że mam już kase ale nie mam gdzie kupić. Wszędzie na zamowienie. Jestem z Radomia ale moge jechać po niego do Warszawy nawet, tylko nie mają ich na stanie w komputroniku, sklepit, innych nie znam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurman Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 gurman: powaznie ?? w Katowicach sie nie zgodzili na takie cos :(( kiedy robisz testy??? jakie modele bedziesz sprawdzal ??? Jak dobrze pujdzie to w Niedziele będzie stał na biurku. Zdam sprawozdanie z przebiegu zakupów. Spróbuje też potestować go ostro ;] Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 a co myslicie o MAGach ? np. ten: http://www.magi.pl/prod.php?nid=19 chyba ktos sciemnia z katami widzenia.... 16ms i 170/170 ??? monitorek ladny i ma TV ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Moje typy lcd to: ViewSonic 17" LCD VP171B NEC 17" LCD 1760 NX Black Samsung 17" LCD 172 X Kóry jest naj naj? :roll: niewiadomo... Najgorsze jest to że mam już kase ale nie mam gdzie kupić. Wszędzie na zamowienie. Jestem z Radomia ale moge jechać po niego do Warszawy nawet, tylko nie mają ich na stanie w komputroniku, sklepit, innych nie znam :( Sprawdź tutaj: www.monitor.pl Siedzibę mają w centrum, w Al. Solidarności naprzeciwko budynku Sądu Najwyższego, łatwy dojazd. Zadzwoń tam, ustal wszystko i ewentualnie podejmij decyzję. Lepiej zadzwonić, niż wysyłać maila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 JEST !!!!!!!!!!!!!! DOSTALEM SIE NA POLITECHNIKE !!!! YEAH !!! Jutro zaczynam chodzic po sklepach :twisted: :twisted: :twisted:[/b] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Gratuluje! 8) To kup pierwszy tego ViewSonic'a i powiedz jak to lata :D Ja chyba właśnie jego wezme ma troche wiecej na + od neca (kabel dvi, wygląd, pivot) Podro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Viewsonic moim zdaniem chyba bedzie najlepszy dla mnie. Musze go gdzies jednak najpierw zobaczyc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 wow !!! widzieliscie jak spadly ceny sony ??? prawie 200 zl w dol !!! kolejny PLUS dla sony hx73 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 wow !!! widzieliscie jak spadly ceny sony ??? prawie 200 zl w dol !!! kolejny PLUS dla sony hx73 Tylko ta gwarancja :/ Gdzie sprawdzales ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ceny wszedzie spadly :)) np. sklep.in4.pl no gwarancja ma wade, ze nie ma na swietlowki, ale podobno w SONY cokolwiek pada baaaaaaaaaaardzo rzadko, wiec.... kurcze, jak dla mnie to prawie ideal ten monitor, gdyby jeszcze mial gw. jak u EIZO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 wiesz dla mnie 2800 zl to i tak za duzo :? Ja chyba wezme tego Viewsonica :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 przeciez to roznica 250 zl.... nie lepiej odlozyc, poczekac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Ten sony to ten z efektem lustra? gdzies czytalem taki test ale nie wiem czy o tą matryce chodzi, to jak lustro sie zachowywała. Pozatym ten sony ma dlamnie 3 wady: ma grube ramki jak (jak crt normalnie), ma glosniki i wiadomo cena Sam mam teraz sony crt i jest spoko. Nie przekreslam tego soniaka całkiem, jeżeli bede miał mozliwosc porownania go do viewsonica i okaże sie dużo lepszy w grach to pomyśle.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 przeciez to roznica 250 zl.... nie lepiej odlozyc, poczekac ?Czekalem na monitorek LCD 6 miechow wiesz co to jest ? :P Mozna tak odkladac i odkladac. Znowu takiej duzy roznicy nie ma miedzy soniaczem a viewsoniciem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 widziales tego HX73 ? :)) moim zdaniem jedynie eizo ma podobny (pod pewnymi wzgledami lepszy) obraz aczkolwiek viewsonica nie mialem za dlugo w lapach ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...