maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 haha tak jak ja i wiesz co - szczerze Ci wspolczuje moj drogi i radze sie zastanowic jeszcze nad zmiana kierunku, bo to przewalony kierunek i napewno bym nie poszedl drugi raz na to (nie tylko ja zreszta). Elektronika i telekomunikacja owszem ale nie Elektrotechnika. No ale coz witam w piekle - wkrotce wyleja na Ciebie kubel zimnej wody taki ze sie nie pozbierasz :] do Maziboss: potwierdzam, byłem na EiT. Masakra. Nastaw się na ciekawe przygody z dr Czechem - np. 5000 pochodnych albo i więcej jak mu podpaniesz. Zmień wydział jak możesz - zaoszczędzisz sobie przynajmniej rok życia. Kurde ale zescie mnie pocieszyli :? Ja pierdziele grrr juz sie zaczynam bac :( teraz to juz chyba za pozno na zmiane kierunku :cry: @sebasw nie chce mi sie juz czekac na nowe modele bo to czekanie mozna przedluzac w nieskoczonosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ale E431S ma inna matryce niz E481S. myslalem ze piszesz o 431S ... to watek o 17 calowkach (bo juz na pewno nie o 172x ;) Prawdopodobnie nie ma na standardowym wyposazeniu kabla DVI (u mnie duzy minus) i chyba niestety rowniez trybow games movie etc. Szkoda bo bym go sobie nabyl a tak to znowu powraca klopot: Iiyama 431 black czy Viewsonic 171b... Ehh idzie oglupnac i coraz bardziej zaczyna mnie to wkurzac co do kabla na allegro jest za 20 zł, a co do wyboru ... polecam Iiyame ... w CSa sie gra spoko , udany zakup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 co do kabla na allegro jest za 20 złYyy ja znowu czytalem, ze te tanie kable to sobie mozna wsadzic do... (kazdy wie gdzie). Wiec na allegro na pewno go nie kupie ;) Kurde cholernie chcialbym porownac na zywo Twoja Iiyame i Viewsonica 171b :) Erio zarzuc jakimis zdjeciami tej Iiyamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 nie ma kabla to targujcie go u sprzedawcy - wezme monitor jesli dacie mi kabel a jak nie to dziekuje - kazdy rozsadny sprzedawca go wam zalatwi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkBart Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 A ja właśnie cieszę się nowym nabytkiem ACER 1731. design miodzio, cena miodzio - 2100, wyposażenie- ma wszystko jakosc obrazu ok, troche trzeba obniżyć jasnosc bo razi w oczka, w grach płynnie wszystko. Polecam wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 ha i gratuluje odwagi - nareszcie ktos cos tu kupil a nie samo bebłanie :] jak mozesz to podziel sie wieksza iloscia wrazen - zrob jakies foty jak masz cyfraka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 gdzie kupiles ? jakie warunki gwarancyjne ? acer 1731 ???? za 2100 ??????????????? przeciez on kosztuje 2550 w najtanszych sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 ja kupuje na 100% Viewsonica 171b albo soniacza s74 nie biore pod uwage innych modeli pieprze to :D Jezeli Sony nie bedzie mial kabla dvi i trybow game etc. to Viewsonic winner :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ja kupuje na 100% Eizo L557 albo IIyame E481S i tez nie biore pod uwage innych modeli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 s74 ma kabel :) wszystkie sony maja odnosnie trybow, to wlasnie ustalam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 s74 ma kabel :) wszystkie sony maja odnosnie trybow, to wlasnie ustalam. Ok pocieszyles mnie :) Teraz tylko czy ma tryby, jezeli ma to go kupuje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Dobra prawdopodobnie jutro ide zakupic ta IIyame. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 ja sie zdecydowałem na SONY HX73S. Jak dlamnie rewelacja, fakt że jest drogi, ale jakość wykonania rewelacja ! kontrast jest niesamowity, w grach nie ma mowy o jakimkolwiek smużeniu, kolory są wypasione, ogólnie juz nigdy sie nie przesiąde na CRT. Oczy mi nareszcie odpoczywają podczas pracy przy komputerze. Skończyły sie bółe głowy, bolące pieczące gały. Obraz wyswietlany przez ten monitor to jest miód dla oczu :D :D :D wizualnie jest poprostu piekny poprostu trzeba go zobaczyć w rzeczywistości. POLECAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 it's my prrrecioussssssssssssssssss.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Pretorian: gratulacje super zakupu !!!! mnie meczy s74, bo nie ma glosnikow i ma super cienka ramke. Czy moglbys porobic fotki cyfrakiem, swojego hx73 podczas pracy etc. i wyslac mi mailem ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Pretorian tez poprosze zdjecia !!! maziboss@o2.pl jakby co ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkBart Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Co do Acera - jasność da się opanować, zdjęć nie będzie nie mam cyfrówki. Cene zaproponowali mi w sklepie - infast.com.pl -Rzeszów ul.Szopena 51. Są dilerem regionalnym Acera. Jakby ktoś chciał kupić tego LCD-eka to najlepiej poszukać najbliższego przedstawiciela na stronie acera - acer.pl. Co do wrażeń: obudowa z aluminium, podstawka też, w miarę cienka. Wraz z monitorem dostaje się wszystko co potrzeba, czyli kable analog i cyfrowy. U mnie monitor pracuje na analogu. Ostrość trzczionki znakomota, podświetlenie równomierne. Kąty dla mnie osobiście zadawalające. Drzenia obrazu nie zaobserwowałem, głosników nie uzywam więc nie wiem jak sie sprawują. czas reakcji idealny, nie odzcuwam różnic po przejściu z CRT. Dla mnie monitorek bardzo OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 I ja poproszę zdjęcia na maila bo jestem prawie zdecydowany na tego Soniacza :) Thx. (motofan2@pf.pl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 A jak tam z wielkością czcionki na tym Soniaczu? Bo naczytałem się że 1280x1024 rozdziałka jest trochę za mała na 17" LCD. Chociaż na zdjęciach nie zauważyłem żeby była za mała. I czy występuje rwanie obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 A jak tam z wielkością czcionki na tym Soniaczu? Bo naczytałem się że 1280x1024 rozdziałka jest trochę za mała na 17" LCD. Chociaż na zdjęciach nie zauważyłem żeby była za mała. I czy występuje rwanie obrazu? 1280x1024 moim zdaniem jest idealna rozdzielczoscia na 17 cali w soniaku, w mniejszych rozdzielczosciach procesor graficzny zaimplementowany w soniaku sprawia iz czcionki nie sa rozmyte i są bardzo wyraźne. Patrzyłem i nie dopatrzyłem sie żadnych rozmyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Czyli przeskalowanie jest ok jak bym chciał np. w 1024x768 grać? Bo moja karta wyżej raczej nie uciągnie nowych pozycji :). PS.A kąty widzenia są naprawdę 160/160? Czy naciągane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 mozesz jeszcze zrobic fotki tego HX73 razem z samsungiem 959 NF, zeby staly obok siebie ? i wyslac mi linka do fotek ? te tryby game, movie etc. to tylko ustawienia jasnosci, czy cos wiecej zmieniaja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 A ja chyba ide zamowic dzisiaj Sony s74 tylko mam pewne obawy czuje sie jakbym kupowal troche w ciemno :/ sam juz nie wiem co robic :( help me !! hehe :) do sebasw zadzownilem do Sony i dowiedzialem sie gow.no :evil: eh szkoda gadac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 mazibos: jak to ??? nic nie wiedzieli o tym modelu ? a o inne pytales ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 dla dobra wszystkich, rozmowa z sebasw Mazi (3409540) koles odpowiada yy nie sprzedajemy tego monitora 14:44:26 Mazi (3409540) przekierowal mnie na serwis 14:44:34 Mazi (3409540) pytam sie babki a on nic nie wie 14:44:39 Mazi (3409540) <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jacy ludzie tam pracuja 14:44:48 Mazi (3409540) dowiedzialem sie tylko o pikselach 14:44:59 Mazi (3409540) za na 15' sa 3 piksele a na 17' 7 14:45:12 Mazi (3409540) gwarancja jest 3 letnia na wszystko 14:45:27 Mazi (3409540) powiedziala ze caly produkt jest nia objety 14:46:01 Mazi (3409540) to wszystko co sie dowiedzialem P.S Zamowilem Sony S74 Black Prawdopodobnie bede mial go jutro ;) I mam nadzieje ze bedzie cacy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Wlasnie stoi przedmna iiyamka e481s :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 cr4shh: no to testuj, opisuj, rob fotki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 No pogralem i film obejrzalem :) W quake gra sie super, prawie jak na crt. W CSie obraz sie rozmazuje przy szybkich ruchach. Nie przeszkadza to jakos bardzo, ale podejrzewam ze wzrok bedzie sie bardziej meczyl. Ogladanie filmow na tym monitorze to sama przyjemnosc. Ogladalem kawalek LOTRa razem z mama i ciocia i bylo OK. Nikt nie zauwazyl aby obraz gwaltownie sie zmienial pod wiekszym katem. Smuzenia nie zaobserwowalem. Tu kilka zdjec (2 z csa i 1 z tweaka). Nie wiem czy o takie Ci chodzilo? Powiedz jakie chcesz to moge porobic. http://cr4shh.webpark.pl/P6280004_resize.JPG http://cr4shh.webpark.pl/P6280007_resize.JPG http://cr4shh.webpark.pl/P6280002_resize.JPG Narazie nie zaluje zakupu, zobacze co bedzie pozniej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 cr4shh: no to testuj, opisuj, rob fotki !!! Opis ... 0 smuzenia kąty jak najbardziej poprawne true 16 ms ... co jeszcze chcesz wiedziec ? super obraz 3 lata gwary na wszystko (normy pixeli standardowe:( ) Jestem zarombiscie zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 No pogralem i film obejrzalem :) W quake gra sie super, prawie jak na crt. W CSie obraz sie rozmazuje przy szybkich ruchach. Nie przeszkadza to jakos bardzo, ale podejrzewam ze wzrok bedzie sie bardziej meczyl. Ogladanie filmow na tym monitorze to sama przyjemnosc. Ogladalem kawalek LOTRa razem z mama i ciocia i bylo OK. Nikt nie zauwazyl aby obraz gwaltownie sie zmienial pod wiekszym katem. Smuzenia nie zaobserwowalem. Tu kilka zdjec (2 z csa i 1 z tweaka). Nie wiem czy o takie Ci chodzilo? Powiedz jakie chcesz to moge porobic. http://cr4shh.webpark.pl/P6280004_resize.JPG http://cr4shh.webpark.pl/P6280007_resize.JPG http://cr4shh.webpark.pl/P6280002_resize.JPG Narazie nie zaluje zakupu, zobacze co bedzie pozniej :> cr4shh ja mam a4techa optycznego wiec w csie tak szybko myszka widocznie nie ruszam .... to na zdjeciu fatalnie wyglada ja takiego efektu nie zauważyłem moze myszke zrzeczywiscie mam za wolna, jak masz podlaczona iiyamke przez dvi czy dsub ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...