grosikboss Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Witam chciałem się pochwalić moimi nowymi nagrzewnicami. Jedna powędruje do mojego komputera a druga na sprzedaż na allegro. Wymiary tej większej to 14x25 a tej mniejszej to 15x22 obie są grubości 4cm. Obie są oczywiście miedziane. Pomału kompletuje moje pierwsze WC już nie mogę się doczekać kiedy je odpalę i spalę :) wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Witam chciałem się pochwalić moimi nowymi nagrzewnicami. Jedna powędruje do mojego komputera a druga na sprzedaż na allegro. Wymiary tej większej to 14x25 a tej mniejszej to 15x22 obie są grubości 4cm. Obie są oczywiście miedziane. Pomału kompletuje moje pierwsze WC już nie mogę się doczekać kiedy je odpalę i spalę :) wszystko Czym są pokryte te finy, ze się świecą na taki piękny "niemiedziany" kolorek? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 nagrzewnice z ALU nie są wskazane do miedzianych bloków ale pod względem wydajności powinny być bardzo dobre (świetnie są użebrowane) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Chyba chciałeś powiedzieś. Obie są oczywiście aluminiowe Ogólnie strasznie zły stan za ile kupiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Dostałem je za darmo. I są miedziane. 8) Zdjęcie tak jakoś wyszło. Jak je wyczyszczę będą od razu ładniejsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Dostałem je za darmo. I są miedziane. 8) Zdjęcie tak jakoś wyszło. Jak je wyczyszczę będą od razu ładniejsze :) Z tego co widze, to miedziane są tylko rurki w których płynie woda wewnątrz chłodnicy... ale może rzeczywiście światełko taki refleksik zrobiło :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Dostałem je za darmo. I są miedziane. 8) Zdjęcie tak jakoś wyszło. Jak je wyczyszczę będą od razu ładniejsze :) Miedź jest rudo-czerwona i nie rdzewieje, a tutaj co widać z wierzchu to aluminium !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Są miedziane żadne rdzawe. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Są miedziane żadne rdzawe. :)Umiesz rozróżnić Cu od Alu 8O bo widze że nie :lol: przecież to jest Alu ujak nic :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Są miedziane żadne rdzawe. :)Umiesz rozróżnić Cu od Alu 8O bo widze że nie :lol: przecież to jest Alu ujak nic :!:Masz racje może on nie widział jeszcze miedzi ?? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Rdza nachodzi i on mi mowi ze to miedz :? Rdza to napewno nie tlenek miedzi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Widzę, że coś tu nie gra. Ile razy mam mówić, że jest miedziana w środku te pieprzone rurki są miedziane. Mam wam wysłać próbki do domu czy jak. Przecież wy widzicie tylko zdjęcie a nie chłodnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Widzę, że coś tu nie gra. Ile razy mam mówić, że jest miedziana w środku te pieprzone rurki są miedziane. Mam wam wysłać próbki do domu czy jak. Przecież wy widzicie tylko zdjęcie a nie chłodnice. To, ze rurki sa miedziane, to tylko 20% "miedzialności" chłodnicy :). Najważniejsze są finy, które u Ciebie najwyraźniej miedziane nie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<PiteR> Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ta od ALFY 53 czy jak tam pisze, może i ma miedziane rurki ale żeberka są z alu! A ta druga jest od poloneza caro plus i jest cała w 100% ALU!!!!!! Miałem taka samą :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ta od ALFY 53 czy jak tam pisze, może i ma miedziane rurki ale żeberka są z alu! A ta druga jest od poloneza caro plus i jest cała w 100% ALU!!!!!! Miałem taka samą :o To stary rewelacja. Wujek mi je przywiózł z Francji ( sprowadza auta) a ty mi powiesz, że jest od Poloneza. Jeżdżę do Francji, co roku na szroty i jeszcze ani razu nie widziałem tam Poldacza. Tu przesadziłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ta od ALFY 53 czy jak tam pisze, może i ma miedziane rurki ale żeberka są z alu! A ta druga jest od poloneza caro plus i jest cała w 100% ALU!!!!!! Miałem taka samą :o To stary rewelacja. Wujek mi je przywiózł z Francji ( sprowadza auta) a ty mi powiesz, że jest od Poloneza. Jeżdżę do Francji, co roku na szroty i jeszcze ani razu nie widziałem tam Poldacza. Tu przesadziłeś. Wiesz u nas np. chłodniczka się nazywa Kadett, a na zachodzie Big Momma :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 finy maja male znaczenie - najwazniejsze ze rurki z miedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 finy maja male znaczenie - najwazniejsze ze rurki z miedzi I o to chodzi. Najlepiej słyszy się opinie kogoś kto się zna. Wiesz u nas np. chłodniczka się nazywa Kadett, a na zachodzie Big Momma :). A ja Ci powiem że też byś taką chciał. Bo Kadet nie wchodzi ładnie do obudowy a ten tak. A co najważniejsze będę miał ich więcej i będą do sprzedania na allegro ciekawe czy w tedy też będziesz taki sceptyczny jak inni będą kupować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Wiesz u nas np. chłodniczka się nazywa Kadett, a na zachodzie Big Momma :). A ja Ci powiem że też byś taką chciał. Bo Kadet nie wchodzi ładnie do obudowy a ten tak. A co najważniejsze będę miał ich więcej i będą do sprzedania na allegro ciekawe czy w tedy też będziesz taki sceptyczny jak inni będą kupować :) Jeżeli chciałeś mit tym "dopiec" to mogę Cię zapewnić, że dla mnie lepiej jak chłodnica jest na zewnątrz z oczywistych względów :). finy maja male znaczenie - najwazniejsze ze rurki z miedzi I o to chodzi. Najlepiej słyszy się opinie kogoś kto się zna. Co nie zmienia faktu, ze napisałeś, że masz "miedzianą" chłodnicę... a w rzeczywistosci jets miedziano-aluminiowa :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jeżeli chciałeś mit tym "dopiec" to mogę Cię zapewnić, że dla mnie lepiej jak chłodnica jest na zewnątrz z oczywistych względów :). No i nawet wiem, z jakich. Nie było małych i fajnych 8) tylko duże a coś trzeba było kupić. A tak w ogóle to nie wiem, o co Ci chodzi. Chciałem pokazać, co dostałem :D i pisze że jest miedziana bo jest. A ty próbujesz tu jakąś wojne wywołać :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<PiteR> Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Może poprostu Spider2000 ma chłodniczke za oknem 8) Ja tą od poldka nie miałe w budzie, bo nie to że była za duża i nie chciała wejśc tylko ze względu temperatury za oknem w zime na cpc i na tej chłodniczce od poldka miałem 20C przy max opciążeniu :lol: A ja mam identyczną od poldka, jest tak sama, IDENTYCZNA! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 identycznie wygladajace jak ta pop prawej stronie byly sprzedawane na allegrjako 100% alu :) no ale w koncu nie widzimy jej na wlasne oczki - co do polaczenia miedzianego bloku z nagrzewnica- o ile rurki sa miedziane (i zbiorniczki) to ukladowinic nie bedzie - ale finy beda gorzej przewodzic cieplo (minimalna roznica) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jeżeli chciałeś mit tym "dopiec" to mogę Cię zapewnić, że dla mnie lepiej jak chłodnica jest na zewnątrz z oczywistych względów :). No i nawet wiem, z jakich. Nie było małych i fajnych 8) tylko duże a coś trzeba było kupić. A tak w ogóle to nie wiem, o co Ci chodzi. Chciałem pokazać, co dostałem :D i pisze że jest miedziana bo jest. A ty próbujesz tu jakąś wojne wywołać :twisted: Jak bym chciał, to kadecika tez bym upchnął do mojego no-nameowego miditowera, ale po co skoro moge go postawić na shroudzie na topie budy i chłodzenie będzie sporo lepsze niźli miałaby się kisiś wewnątrz. Czepiam się dlatego, ze napisałeś że są miedziane, a w rzeczywistości całe miedziane nie są :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Jak bym chciał, to kadecika tez bym upchnął do mojego no-nameowego miditowera, ale po co skoro moge go postawić na shroudzie na topie budy i chłodzenie będzie sporo lepsze niźli miałaby się kisiś wewnątrz. Czepiam się dlatego, ze napisałeś że są miedziane, a w rzeczywistości całe miedziane nie są :). Dla Ciebie powyrywam te finy :twisted: :twisted: :twisted: . Aby wszystko się zgadzało :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Jak bym chciał, to kadecika tez bym upchnął do mojego no-nameowego miditowera, ale po co skoro moge go postawić na shroudzie na topie budy i chłodzenie będzie sporo lepsze niźli miałaby się kisiś wewnątrz. Czepiam się dlatego, ze napisałeś że są miedziane, a w rzeczywistości całe miedziane nie są :). Dla Ciebie powyrywam te finy :twisted: :twisted: :twisted: . Aby wszystko się zgadzało :lol: OK czekam na zdjęcia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Ta nagrzewnica podobna do tej po prawej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24412037 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...