Skocz do zawartości
grosikboss

Zdobyłem nareszcie nagrzewnice które pasują do midi tower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem się pochwalić moimi nowymi nagrzewnicami. Jedna powędruje do mojego komputera a druga na sprzedaż na allegro. Wymiary tej większej to 14x25 a tej mniejszej to 15x22 obie są grubości 4cm. Obie są oczywiście miedziane. Pomału kompletuje moje pierwsze WC już nie mogę się doczekać kiedy je odpalę i spalę :) wszystko

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chciałem się pochwalić moimi nowymi nagrzewnicami. Jedna powędruje do mojego komputera a druga na sprzedaż na allegro. Wymiary tej większej to 14x25 a tej mniejszej to 15x22 obie są grubości 4cm. Obie są oczywiście miedziane. Pomału kompletuje moje pierwsze WC już nie mogę się doczekać kiedy je odpalę i spalę :) wszystko  

Dołączona grafika

Czym są pokryte te finy, ze się świecą na taki piękny "niemiedziany" kolorek? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem je za darmo. I są miedziane.  8) 

Zdjęcie tak jakoś wyszło. 

Jak je wyczyszczę będą od razu ładniejsze :)

Z tego co widze, to miedziane są tylko rurki w których płynie woda wewnątrz chłodnicy... ale może rzeczywiście światełko taki refleksik zrobiło :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że coś tu nie gra. Ile razy mam mówić, że jest miedziana w środku te pieprzone rurki są miedziane. Mam wam wysłać próbki do domu czy jak. Przecież wy widzicie tylko zdjęcie a nie chłodnice.

To, ze rurki sa miedziane, to tylko 20% "miedzialności" chłodnicy :). Najważniejsze są finy, które u Ciebie najwyraźniej miedziane nie są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta od ALFY 53 czy jak tam pisze, może i ma miedziane rurki ale żeberka są z alu! A ta druga jest od poloneza caro plus i jest cała w 100% ALU!!!!!! Miałem taka samą :o

To stary rewelacja. Wujek mi je przywiózł z Francji ( sprowadza auta) a ty mi powiesz, że jest od Poloneza. Jeżdżę do Francji, co roku na szroty i jeszcze ani razu nie widziałem tam Poldacza. Tu przesadziłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta od ALFY 53 czy jak tam pisze, może i ma miedziane rurki ale żeberka są z alu! A ta druga jest od poloneza caro plus i jest cała w 100% ALU!!!!!! Miałem taka samą :o

To stary rewelacja. Wujek mi je przywiózł z Francji ( sprowadza auta) a ty mi powiesz, że jest od Poloneza. Jeżdżę do Francji, co roku na szroty i jeszcze ani razu nie widziałem tam Poldacza. Tu przesadziłeś.

Wiesz u nas np. chłodniczka się nazywa Kadett, a na zachodzie Big Momma :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

finy maja male znaczenie - najwazniejsze ze rurki z miedzi

I o to chodzi. Najlepiej słyszy się opinie kogoś kto się zna.

A ja Ci powiem że też byś taką chciał. Bo Kadet nie wchodzi ładnie do obudowy a ten tak. A co najważniejsze będę miał ich więcej i będą do sprzedania na allegro ciekawe czy w tedy też będziesz taki sceptyczny jak inni będą kupować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Ci powiem że też byś taką chciał. Bo Kadet nie wchodzi ładnie do obudowy a ten tak. A co najważniejsze będę miał ich więcej i będą do sprzedania na allegro ciekawe czy w tedy też będziesz taki sceptyczny jak inni będą kupować :)

Jeżeli chciałeś mit tym "dopiec" to mogę Cię zapewnić, że dla mnie lepiej jak chłodnica jest na zewnątrz z oczywistych względów :).

finy maja male znaczenie - najwazniejsze ze rurki z miedzi

I o to chodzi. Najlepiej słyszy się opinie kogoś kto się zna.

Co nie zmienia faktu, ze napisałeś, że masz "miedzianą" chłodnicę... a w rzeczywistosci jets miedziano-aluminiowa :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chciałeś mit tym "dopiec" to mogę Cię zapewnić, że dla mnie lepiej jak chłodnica jest na zewnątrz z oczywistych względów :).

No i nawet wiem, z jakich. Nie było małych i fajnych 8) tylko duże a coś trzeba było kupić. A tak w ogóle to nie wiem, o co Ci chodzi. Chciałem pokazać, co dostałem :D i pisze że jest miedziana bo jest. A ty próbujesz tu jakąś wojne wywołać :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może poprostu Spider2000 ma chłodniczke za oknem 8) Ja tą od poldka nie miałe w budzie, bo nie to że była za duża i nie chciała wejśc tylko ze względu temperatury za oknem w zime na cpc i na tej chłodniczce od poldka miałem 20C przy max opciążeniu :lol: A ja mam identyczną od poldka, jest tak sama, IDENTYCZNA! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

identycznie wygladajace jak ta pop prawej stronie byly sprzedawane na allegrjako 100% alu :) no ale w koncu nie widzimy jej na wlasne oczki - co do polaczenia miedzianego bloku z nagrzewnica- o ile rurki sa miedziane (i zbiorniczki) to ukladowinic nie bedzie - ale finy beda gorzej przewodzic cieplo (minimalna roznica)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nawet wiem, z jakich. Nie było małych i fajnych 8) tylko duże a coś trzeba było kupić. A tak w ogóle to nie wiem, o co Ci chodzi. Chciałem pokazać, co dostałem :D i pisze że jest miedziana bo jest. A ty próbujesz tu jakąś wojne wywołać :twisted:

Jak bym chciał, to kadecika tez bym upchnął do mojego no-nameowego miditowera, ale po co skoro moge go postawić na shroudzie na topie budy i chłodzenie będzie sporo lepsze niźli miałaby się kisiś wewnątrz.

Czepiam się dlatego, ze napisałeś że są miedziane, a w rzeczywistości całe miedziane nie są :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym chciał, to kadecika tez bym upchnął do mojego no-nameowego miditowera, ale po co skoro moge go postawić na shroudzie na topie budy i chłodzenie będzie sporo lepsze niźli miałaby się kisiś wewnątrz.

Czepiam się dlatego, ze napisałeś że są miedziane, a w rzeczywistości całe miedziane nie są :).

Dla Ciebie powyrywam te finy :twisted: :twisted: :twisted: . Aby wszystko się zgadzało :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla Ciebie powyrywam te finy :twisted: :twisted: :twisted: . Aby wszystko się zgadzało :lol:

OK czekam na zdjęcia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi