nazir123 Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Na tych fotkach wygląda bardzo fajnie. Ale zrób mi przyjacielu zbliżenie krawędzi klejenia tych ścianek plexi B) Uszczelniałeś silikonem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Ślicznie* :D ja narazie czekam na Crystale z tego zasmarkanego proline :/ zachciało mi się kupować jak miałem podstawy przypuszczać że zapasy są bliskie wyczerpaniu :( a co myślicie o takim rozwiązaniu - w suficie budy mam wycięty już otwór na chłodnicę - przykręcę ją tak że będzie schowana wewnątrz obudowy - a dla ochrony na zawnątrz przykręcę grille 120mm by chroniły ją - śrubka będzie przechodziła przez grill, sufit i chłodnicę a z drugiej strony chłodnicy przykręcę wiatraki tak by wyciągały powietrze (pompowały do góry**) * mój podziw jest tym większy że ja absolutnie jestem noga jeśli chodzi o modding - zero zacięcia :( **doszedłem do wniosku że wylot na górze jest jednak rozsądniejszy niż wlot - ciepłe powietrze ma tendencje do iścia do góry - więc po co walczyć z tą tendencją wiatrakami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 nazir123 - jak będę miał jeszcze trochę czasu do dokleję listewki też na boki, zauważ, że są przycięte po kątem 45* żeby wszystko ładnie się przypasowało po dodaniu tych bocznych, więc kleju (UHU) nie będzie widać :D aha, jak się domyślacie: w rzeczywistości kolor diód jest żywszy, więc efekt jest lepszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Jak by ktoś jeszcze pamiętał to pod koniec tygodnia powinna się ukazać recka tych używanych wentylatorów (jest tam też między inymi Crystal B) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 a co ty myślisz? na co my czekamy? :wink: właśnie na reckę :D w moim przypadku czekam na to, żeby usłyszeć jak wspaniałe są wentylatorki, firmy którą aktualnie mam na nagrzewnicy (żeby popaść w samouwielbienie :wink:) czekamy, czekamy... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) Ze względu na małe opuźnienia z mojej strony artykuł został przesunięty na przyszły tydzień :| Za to dzisiaj pojawiła się mała aktualizacja dotycząca Akasy. Użyłem jej jako wentylatora wzorcowego i potwierdziłem pewne niepokojące objawy zauważone wcześniej. Co takiego potwierdziłem i czym to się skończyło - zapraszam do czytania. Edytowane 10 Marca 2005 przez nazir123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Witam, Właśnie opublikowałem kolejny test wentylatorów 120mm - tym razem używanych. Wszystkich których interesuje ten temat zapraszam tutaj. Nie jest to koniec testów. Już do mnie idą (tym razem nówki) kolejne wentylatory 120mm - w praktyce na serwisie znajdą się testy większości wentylatorów tego rozmiaru dostępnych na naszym rynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Niezły test. Brakuje jednak najważniejszego parametru: jak długo był eksploatowany każdy z testowanych wentylatorów. Niektóre wentylki wyglądają na nieźle skatowane a trudno przecież porównywać taki który pracował przez dwa lata 24h/dobę z wentylatorem używanym np. przez 2h/dziennie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 nazir123 :arrow: Brakuje napięcia startu dla papsta 4124gx .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Co do czasu używania - nei znam go i w praktyce zapewne nawet sprzedawca nie zna tego parametru. Co do napięcia startu Papsta 4124gx po prostu nie byłem w stanie go zmierzyć. Wentylator raz startował a raz nie. Dla mnie to zbyt niepewna sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Czy wie ktoś czy są już gdzieś te tanie crystale 120 LED za ~ 30zł.. bo szukam i nie widze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 Nie ma - jedyne co się ostały to zdaje się u zdzierców z siriusa... dzwoniłem wczoraj do proline i po rozmowie odwołałem swoje zamówienie na Crystale - ok. 1.5 miecha bo Hmmm z tego co zrozumiałem to czekają aż specjalnie w Chinach je dla niech wyprodukują.... narazie poważnie rozważam odpalenie chłodnicy z 1 wiatrakiem a nie 3 :blink: a za 1.5 miecha jak sprowadzą to sobie odrazu zamówię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 to Kyniek popełniłeś błąd... trza było się zapisać w kolejce do niego, bo znając zainteresowanie tym wentylem to będą problemy żeby się do niego dopchać :wink: po tym teście czuję lekki niedosyt... może dlatego, że wentyle były używkami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 sailence - nie przejmuj się - za niedługi czas kolejne testy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 No i mam Dylemat :/ Jaki wentyl wybrać... i Tt thunderblade i Revoltec są po 45zł co jeszcze mieści się w granicach rozsądku... Crystal Fana bym tacie odstąpił (w najbliższych 2 miesiącach nie ma szansy dostać Crystal'a :( a czekania mam dość) a sobie bym kupił któryś z tych 2.... raczej skłaniam się ku Tt - ma ktoś z was Tt? jak się zachowuje na niższych napięciach? Nazir powiedz ty mi co ty osobiście sądzisz o Tt - pod względem głośności nie będę rozczarowany? oczywiście Tt będzie na 5-7V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 a czytales wogole ten test? tt to przeciez taki malutki kuzynek delty. a revoltec to doskonalsza odmiana crystala: zrobiony z ladnego niebieskawego materialu, fachowe diody w ladnych otworach i eleganckie doprowadzenia do nich kabelkow w oplotach a nie jak w crystalu pan zdzich wiertara i lewa graba dorobil oswietlenie. kontrola obrotow. do zestawu dodana przejsciowka z molexa na 3pin (za ktora musialem doplacic 7zl w przypadku crystala), oraz co najwazniejsze jezeli ustawimy napiecia tak by revoltec i crystal dmuchaly z ta sama wydajnoscia (bo revoltec jednak ma troszke nizsze obroty na max napieciu niz crystal) to revoltec jest cichszy. jak dla mnie przy cenie ktora zaplacilem za revolteca 40zl w porownaniu do ostatniego crystala za 31zl +7zl przejsciowka to revoltec jest o niebo lepszym wyrobem i wyborem. z przyjemnoscia bym doplacil nawet te 15zl roznicy na sztuce by pozamieniac pozostale crystale na revolteci. aha i revoltec swieci na ladniejszy ciemniejszy kolor:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 czytałem ;) o to się nie martw ale już zdecydowałem - na 90% będzie Tt bo świeci na zielono i zdaje się że może będę miał taniej :) jak puszczę go na 7-5V to myslę że ładnie będzie... a np. na 12 okazjonalnie :P Przejściówki można samemu zrobić :/ żaden prolblem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Co do TT dokładnie jak mówi Logan - poczytaj test :) A co do Revolteca - zgadzam się - jest na prawdę fachowo zrobiony. Jak by jeszcze kabel przyłączeniowy był w jakimś łądnym oplocie to już wogóle byłby szczyt piekności :) przy na prawdę przyzwoitych parametrach pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 http://www.mod-planet.com/index.php?module...wpage&pageid=95 już czytałem... co tam takiego niezykłego? Revoltek bardziej mi wpadł w oko niż Aksa czy Crystal... a raczej skłonny jestem do Tt dlatego że jest opcja zielonego i możliwe że będę miał w miarę tanio... jak nie to pozostnie mi Revoltec...,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ja polecam Revolteki i mam czyste sumienie :D Jakiś czas temu zamówiłem ok 15szt tych wiatraczków uzyskując cenę ... tego nie mogę powiedzieć .. ale powiem że nie kupił bym crystali ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 A na co ci 15 szt. wiatraków :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Zamówienie zbiorowe :D Między innymi dla Darksoul i Misiu_DRC (od niego był ten testowany Crystal) więc możesz też ich spytać o wrażenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ja mam na swoim kadecie Tt i bardzo sobie go chwale. Zmastrowalem przejsciowke z 4 pin na 3 pin i podpalem go na kontrolerze obrotow od pentagrama. Na max obrotach to prawdziwa suszarka i sam mi po biurku chodzil :) Ale na min obrotach raczej go nie slysze i wieje naprawde fajnie. Raczej polecam ten wentyl, choc jak pisalem na 12v ciezko wytrzymac jego halas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Nazir, czy np można porównać ze sobą tego revolteka puszczonego na 7 lub 5V z GlacialTech puszczonego na 12V? Odnośnie hałasu i dmuchania? A i Gdzie można kupić Tego GlacialTecha Blue, bo w cooling mają tylko jedną sztukę i nie mają najlepszej obecnie pasty firmy OCZ, a koszty transportu trzeba ciąć. A i kiedy planujesz ten kolejny test? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Problem jest taki, że wentylatorów tych już nie mam na stanie :| więc na żywo tego nei sprawdzę. Ael z tego co pamiętam to jednak Revoltec na niższych napięciach już specjalnie wydajny nie był. Za to głośnośc jego była na bardzo przyzwoitym poziomie. Co do następnych testów - wszystko zależy od firm z którymi współpracujemy. Właśnie dogaduję sprawę z sirius.pl oraz z 4speed'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BQB Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ale czy był cichszy od tego Glacialtecha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Chmmmm stawiasz mnie pod murem a ja nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć. Najlepiej niech się wypowie ktoś kto ma revolteca na stanie. A co do bierzących spraw. Mam teraz właśnie do testów kilka grilli metalowych 120mm, wersje 80mm UV oraz filtry przeciwkurzowe do wiatraków (120,92,80,60mm). Oprócz walorów wizualnych będę także sprawdzał wpływ tych zabawek na głośność wentylatorów. Myślę, że warto będzie się zaznajomić za takim testem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Oprócz walorów wizualnych będę także sprawdzał wpływ tych zabawek na głośność wentylatorów. Myślę, że warto będzie się zaznajomić za takim testem :D 1342500[/snapback] Bardzo ciekawy pomysl :D mozesz mi wierzyc ze z grillami bedzie glosniej - zwlaszcza z plaskimi :wink: :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 A co myślice o tym wentylu :D :?: CoolerMaster go reklamuje jako 13 dB-A. Jaka według was jest rozsądna cena za ten wentyl :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Już w recce wypowiadałem sie na temat CoolerMasterów - szczerze dno totalne. Głośne to jak pieron. Nie wiem czy akurat dokłądnie ten model ale podchodziłbym do tego z rezerwą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...