99tomcat Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 tak jak w temacie -obecnie mam swoje nieśmietrtelne drelty 12cm a,e niestety są stanowczo za głośne-nawet na 5v słychać łożysko... Obecnie nie stać mnie na nic poktroju fandeta , akary amber itp więć szukam czegoś na allegro. Miał ktoś moze do czynienia z którymś z tych smigieł? Na pewno są wydajne ae cy np na 5 vczy 7v będą ciche? te są bardzo tanie ale czy ciche? http://www.allegro.pl/item118406129_wentyl...120x120x38.html http://www.allegro.pl/item118402223_wentyl...120x120x38.html te neico droższe ale andal jeszcze mnie stać :wink: http://www.allegro.pl/item119897896_najlep...3pin_nowy_.html http://www.allegro.pl/item118489557_xilenc...m_case_fan.html da skie z tego coś wybrac? a mozę macie inne propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Obawiam się, że w tych 2 pierwszych mogą łożyska tak samo jak w delcie terkotać. Ten 3 pewnie nie jest zbyt cichy na 12V, ale na 7 pewnie juz poziom głośności jest akceptowalny. Raczej ten x-silence nie jest na łożyskach kulowych, więc problem terkotania odpada ;) Edytowane 13 Sierpnia 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wszystkie będą słyszalne, z cichych i w miare tanich to tylko Glacialtech Silentblade za 29 zł. Arctic Cooling są tanie ale ciche nie są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Te linki co podales nie beda ciche :-| Zeby miec cisze trzeba wydac pieniadze niestety, dobre wentyle na slizgach to wlasnie fandery, nexusy (nie do dostania u nas) czy zaward, ale wszystko powyzej 35zl. Ewentualnie Glacialtechy mozna kupic taniej niz w tym linku, ale one sa bardzo slabe jesli chodzi o przeplyw powietrza. Moze jakos trafic na kogos kto sprzedaje stare fandery? :wink: Btw w szukajce widac wyraznie: Wentylator 120mm na chłodnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 ten wiatrak nr2 mi się podoba ;) chyba taki kupie, gdyż mam mały deficyt wiatraków 12cm i nie mam co walnąć na kadeta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Moze ta klick niesłyszalne nie są przy 12V, ale na wlonych obrotach bardzo przyjemne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 A ja tylko powiem ze skorzystałem z pewnej okazji w pewnym sklepie i mam fandery po zabojczo niskiej cenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Po jak bardzo niskiej cenie :P Jutro przychodzą te wiatraczki z linka nr 2 (post tomcata) zobaczymy co to za paździeż nabyłem ;] (sztuk 4) Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jesli ktos jest zainteresowany mam 3 wentylatory 120mm na zbyciu dokladnie to: fander (noweczka) 35zl antec (3 stopiony przelacznik, czarny) na low cichutki, na medium lekki podmuch slychac, na high troche glosny i wydajny - 25zl antec (przezroczysty, wysokobrotowy) bardzo ladniutki - 20zl moze ktos sie zainteresuje to zapraszam na PM bo tu nie zagladam zbyt czesto pozdro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 pochwal sie :wink: na 12v pewnie będą głosne i to bardzo ale jak na 5v nie będą terkotać to sam se 4 wezme :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 @99tomcat ja ci polecam wentylatory AC z seri AF sam miałem 2 takie na ładzie i przy 7v sa na akceptowalnym poziomie hałasu i wieją dosyć konkretnie przy 5v sa wrecz niesłyslne a przy 12v w dzień nie są az tak strasznie uciażliwe na codzień mam je na 7v i je polecam http://www.allegro.pl/item118774505_arctic...ajny_cichy.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja też je miałem i nie są akceptowalne - słychać wyraźnie łożysko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 mam 1 kryterium-łożysko ma być niesłyszalne/prawie niesłyszalne- nie licząc chrumkania maxtora mam bbezgłosnego prawie kompa- leciutko szuki chieftec z wentylem na 5v....tylko delty na chłodnicy słychac- jakiekolwiek większe terkotanie , ocieranie itp odpada-ma być cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ej no sorry, ale jak chcesz mieć ciche wentyle z niesłyszalnym łożyskiem to musisz wydać trochę kasy. Wentyl 120 cichy, tani i może jeszcze wydajny? Takie rzeczy to tylko w Erze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 wydajne to mam delty więc chce tylko ciche :D zdaje sobie sprawę,zę coś klasy fandera czy akasy amber nie kupie za 5 czy nawet 15 złotych ale moze jednak coś sie znajdzie? chodzi tylko o dobre łożysko-obroty sie zbije napieciem-i tak wentyle bęą na 5v chodziły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Po jak bardzo niskiej cenie :P Jutro przychodzą te wiatraczki z linka nr 2 (post tomcata) zobaczymy co to za paździeż nabyłem ;] (sztuk 4) pewna osoba mnie zabije.... no ale... 29... odrazu mowie ze promocji juz nie ma :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 :( za tyle to pewnie bym sie zastawił a wział fandery ale cóż... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas_gab Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Ja mam aksy ambery i jestem 100 % zadowolony. Jednak następnym razem kupie fandery chyba ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Główny plus Fanderów - dla mnie - to zintegrowany kontroler obrotów. Odpadają wszelkie dodatkowe kontrolery, albo panele. Często manipuluję obrotami wentyli na moim BIE i bardzo doceniam ten patent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 jakiś kontroler mi sie wala to nie problem a cena jest istotna- coś mi sie zdaje zę sie skończy na titanie-jęsli faktycznie ma go maizga i chaos i nie narzekaja a crena to całe 18-20 ziko i mam je na miejscu w action...jest to teraz mój kandydat nr1-no chyba ze te sanyo denki okażą sie kalsy tych co montują w taganach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A ja nie mogę się zdecydować jakie wentylatory kupić. Potrzebuje 3 sztuki i najlepiej pasującym do obudowy byłby Xilence, ale z kolei nikt o nim nic nie pisze. Na sztuke mam jakies 25zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 myślałem o nich ale coś czytałem ze nie bardzo są-warczą czy coś w ten deseń... na dzień dzisiejszy chyba tytan ale jeszcze pcozekam na rozwój wypadków- co do koloru to zawsze można wirnik przemalować :D albo kup jakieś przezroczyste- z plexą fajnie by się komponowały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 ' date='15 sie 2006, 06:11' post='2272720'] Ja też je miałem i nie są akceptowalne - słychać wyraźnie łożysko. ale przy 12v tomcat bierz AC i bedziesz zadowolony, a nie ździwie sie jak jest na tym samym poziomie głośności co titan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A co sądzicie o tych papstach? Model 4212 Aukcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 AC mają słyszalne łożysko nawet na 5V!!! Na 12 są za to nie do zniesienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A co sądzicie o tych papstach? Model 4212 Aukcja CENA SKLEPOWA 300PLNTrochę drogo Myśl, że to nie są nowe widać po oryginalnym opakowaniu = Compaq. Możliwe, że są tak zajechane jak kiedyś kupiło kilku user'ów z Allegro z 1995 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A co sądzicie o tych papstach? Model 4212 Aukcja Podejrzanie niska cena, na moje oko. Jak ostatnio patrzyłem Papsty to stały po 60zeta za 120mm, a tu 18zł :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Hm... a te? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Hm... a te?Na 12V 800 obr./min to strasznie mało, przeciez to ledwo powietrze mieli. A co dopiero przy 5V :blink: , jeżeli w ogole by ruszył przy takim napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Na 12V 800 obr./min to strasznie mało, przeciez to ledwo powietrze mieli. A co dopiero przy 5V :blink: , jeżeli w ogole by ruszył przy takim napięciu. Cisza albo wydajnosc jednak w tym przypadku nie bedziemy mieli doczynienia ani z jednym ani z drugim. 800RPM to za duzo zeby bylo cicho a przy 7V (jesli w ogole ruszy) bedzie mozna samemu liczyc obroty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...