Nyny Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 powiem ci tak, jesli juz planujesz wybor karty Ti4200 to pozostaja 3 firmy ktore sa najlepsza pozycja na rynku: Gainward- znakomita jakosc, wydajnosc podkrecalnosc oraz jakosc obrazu, niestety karta nie posiada ani wyjscia tv-out ani dvi (mi to na nic nie potrzebne) Winfast-dobra jakosc i wydajnosc lecz niestety nienajlepsza jakosc obrazu .Plusem karty jest tvout dvi oraz masa dodatkow Msi-podobnie jak winfast tylko ma mizerne chlodzenie i rowniez dosc dobre wyposazenie. Jesli ci niepotrzebne ogladanie filmow na jakims telewizorze 50'' to naprawde tv-out jest tylko w karcie dla ozdoby i jedyna karta godna w tym przypadku polecenia jest Gainward. Do tego te pamieci 3.5ns marzenie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Chodzi o to wlasnie, ze wyjscie tv jest mi potrzebne jak cholera :) Gainward z wyjsciem tv kosztuje jednak za duzo. Wiem, ze jakby ten GS byl w cenie swoich konkurentow to nie ma wogole tego watku :) Zastanawiam sie powaznie nad tym Siluro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 To moze ja jeszcze dorzuce cos od siebie :))) Mam WinFasta i nie narzekam. Rzeczywiscie ciezki ale po kilku modyfikacjach (zamienienie "pasty" pod tym zelastwem na AS i docisnieciu go klamerkami do prania :lol: :lol: :lol: ) chlodzi bardzo dobrze. Fakt ze z pamieci sie za duzo nie wyciagnie (u mnie poszly stabilnie na 590 bez artefaktow) za to jadro kreci sie tak jak w innych 4200 czyli okolo 310-315. Karta daje bardzo ladny obraz, wyjscie TV jest obslugiwane przez jeden z najlepszych chipsetow CX25871 i dostajesz fajne gierki i programy. Za ta cene (ja kupilem za 800) mysle ze nic lepszego nie znajdziesz. Co do Prolinka to nie chce wywolywac nastepnej wojny ale juz kiedys wspominalem jakie mialem jaja z GF3 Prolinka i teraz mam uraz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Normalny Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Cytat Cytat hmmm... już można kupić Gainward GF4 Ti4200 64MB DDR PP Ultra/650 GS TV DVI taktowanie to 270/570mhz :!: i jeszcze możesz to podkręcić :twisted: :!: a kosztuje 919 zeta :!:Wlasnie ropersik mi go polecal. Jest super (ten GS z DVI i tv-out) ale jak zobaczylem cene 930 pln to ekhm... Za 740 pln mam winfasta a za 690 pln prolinka. Jezeli w tych cenach bylby ten gainward to spox, nie ma rozmowy i problemu :) Gdzie za 740 sprzedają winfasta? Prolinka widziałem w polbras.com za 654zł ale sporo ludzi psioczy na jakość obrazu w wersji 64mb. Sam też nie wiem co wybrać. W polbrasie w cenniku figuruje msi 4200 64mb za niecałe 700zł ale po telefonie do firmy okazało się że ich teraz nie mają i że msi chyba już nie będzie produkowało wersji 64mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Tego ze sklepu nie kupuje. Znajomek ma sklep i oczywiscie bez watu mi to puszcza z hurtowni od ktorej bierze - gdzies w W-awie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Wracajac do mojego dziwnego Leadteka 4200. Docisnalem radiator dokladnie. :) Pamiec na 675 Pamiec na 690 Na 660 bez problemow mozna testowac 3DMarka2001 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Cytat Wracajac do mojego dziwnego Leadteka 4200. Docisnalem radiator dokladnie. :) Pamiec na 675 Pamiec na 690 Na 660 bez problemow mozna testowac 3DMarka2001 :) Serio jest dziwny, kreci sie na pamięciach o 100MHz więcej niz u innych :!: :!: Moze zdradzisz jakie masz pamiatki, moze przypadkiem 2.8ns BGA :?: Czy stosujesz jakies dodatkowe chlodzenie dla karty :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Cytat Wracajac do mojego dziwnego Leadteka 4200. Docisnalem radiator dokladnie. :) Pamiec na 675 Pamiec na 690 Na 660 bez problemow mozna testowac 3DMarka2001 :) Juz wiem jaki wybiore :) Jak bedzie sie tak samo krecil jak Twoj to zamowie Ci panne. Podaj adres :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Cytat Juz wiem jaki wybiore Jak bedzie sie tak samo krecil jak Twoj to zamowie Ci panne. Podaj adres :D Tylko badz swiadom ryzyka ze mozesz trafic na model ktory bedzie szedl na 580-600 :( Cytat Serio jest dziwny, kreci sie na pamięciach o 100MHz więcej niz u innych Moze zdradzisz jakie masz pamiatki, moze przypadkiem 2.8ns BGA Czy stosujesz jakies dodatkowe chlodzenie dla karty Pamieci Hynix 4 ns, zadnego dodatkowego chlodzenia karty, przesmarowalem tylko pamieci i rdzen srebrna pasta. Udalo mi sie trafic na jakis lepszy model napewno, widac Leadtek ma kilka wersji karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hteb Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Rzeczywiscie... Dziwny jest ten Winfast Kane'go..... Mój Ti 4400 z pamiatkami 3.6 jedzie tylko na 710 Max ... a co do stabilnosci to raczej 700 Mhz. No coż ... dziwny jest ten świat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Ja kilka dni temu kupilem Prolinka GF4 Ti 4200 ale 128MB z TV OUT, DVI i VIO za 710zl. Wiadomo te 128MB karty duzo slabiej sie kreca ale juz teraz sa gry np. JKII (wiem to z testow), ktore szybciej dzialaja na 128MB karcie 444Mhz niz 64MB 500Mhz. Pamiatki na tej karcie to Samsungi 4 ns. i z domyslnych 460Mhz kreca sie bez jakiegokolwiek chlodzenia na 550Mhz. Najlepsze jest to ze pomimo strasznego zylowania karty nie widzialem bledu, tylko zwisy a juz pierwsze (prowizoryczne) chlodzenie pokazalo ze moze wycisne z niej 580-610mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Ja mam małe problemy z moim dzisiaj zakupionym tu4200 prolinka moze tu mi ktos pomoże??? "Mam do was prośbę a raczej pytanie: Otóż kupiłem dzisiaj nową karte graficzną GF4 ti4200 64ddr tvout firmy prolink (miałem mx400 64mb tez prolinka) zaraz po przyjezdzie sprawdziłem czy wszystko chodzi było ok (miałem wtedy winde se) ale pomyslałem czemu by nie wrzucic xp tak zrobilem wszystko poinstalowalem ale xpek okazał się nie za ciekawym systemem wiec postanowilem spowrotem wrzucic 98se i oto co sie dzieje: uruchamiam kompa z dysku startowego formatuje dysk c i d uruchamiam setup.exe i widze CZARNY EKRAN. Spróbowałem to samo uruchamiajac z dysku CD było dokładnie to samo czarny screen w momencie kiedy scandisk ma sprawdzac dyski. Więc wrzuciłęm starą karte i wszystko poszło. Powtarzam ze XP instaluje sie bezproblemowo. Czy może mi ktoś powiedzieć czemu tak się dzieję moze mam cos zle w biosie ustawione albo moze "te typy tak maja" chociaz watpie. Dodam ze jak zainstaluje windowsa na starym gf mx400 to potem wkladam tego ti4200 i wszystko smiga az milo szybko i stabilnie. O co tu chodzi?? z góry dzięki za odpowiedzi będe za nie wdzięczny Lagier" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofeer Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 czy warto w ogole kupowac tego GAINWARD GeForce4 PowerPack!Ultra/650 TV/DVI "Golden Sample" czy lepiej zaszczedzic troche i kupic tego Leadtek Winfast Geforce4 Ti4200 64MB, glownie chodzi mi o jakosc wyswietlanego obrazu, a i jakiej produkcji pamieci ma ten gainward bo nie znalazlem gofeer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Cytat Ja mam małe problemy z moim dzisiaj zakupionym tu4200 prolinka moze tu mi ktos pomoże??? "Mam do was prośbę a raczej pytanie: Otóż kupiłem dzisiaj nową karte graficzną GF4 ti4200 64ddr tvout firmy prolink (miałem mx400 64mb tez prolinka) zaraz po przyjezdzie sprawdziłem czy wszystko chodzi było ok (miałem wtedy winde se) ale pomyslałem czemu by nie wrzucic xp tak zrobilem wszystko poinstalowalem ale xpek okazał się nie za ciekawym systemem wiec postanowilem spowrotem wrzucic 98se i oto co sie dzieje: uruchamiam kompa z dysku startowego formatuje dysk c i d uruchamiam setup.exe i widze CZARNY EKRAN. Spróbowałem to samo uruchamiajac z dysku CD było dokładnie to samo czarny screen w momencie kiedy scandisk ma sprawdzac dyski. Więc wrzuciłęm starą karte i wszystko poszło. Powtarzam ze XP instaluje sie bezproblemowo. Czy może mi ktoś powiedzieć czemu tak się dzieję moze mam cos zle w biosie ustawione albo moze "te typy tak maja" chociaz watpie. Dodam ze jak zainstaluje windowsa na starym gf mx400 to potem wkladam tego ti4200 i wszystko smiga az milo szybko i stabilnie. O co tu chodzi?? z góry dzięki za odpowiedzi będe za nie wdzięczny Lagier" zamiast setup.exe napisz setupcore pomoże :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 wielkie THX Bartek!!!! Miałeś rację poszło. Mimo iż się już z nim spotkałem to niewiedziałem że to poleconko rozwiązuje takie problemy. Jeszcze raz wielkie dzięki!!! pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Kupuj Prolinka w kategorii cena/jakość jest niezwycięzony!!! Ja jak juz wiecie kupiłem go wczoraj i tak w 3dMarku 2001 w defaulcie 6995 a w 1280x1024x32 5943 z 4xAA+1024x768x32 sprawa ma się nieco gorzej bo tylko 4001. Myślę że wyniki nie są najgorsze biorąc pod uwagę mój lekko przestarzały procesor. Z tego co mi wiadomo na XP 1600+ GF4 dopiero rozwija skrzydła :twisted: cóż czeka mnie zmiana procka w najblizszym czasie. Co do jakości obrazu to jest zadowalająca i z pewnościa lepsza niż na GF2 MX400 ale pewnie ATI Radeon ma lepszą (nie wiem bo niemam porównania) tylko że teraz to ta musi mi już wystarczyć :) :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Cytat Kupuj Prolinka w kategorii cena/jakość jest niezwycięzony!!! Ja jak juz wiecie kupiłem go wczoraj (...)Jakie masz w nim pamięci i na ile go stabilnie podkręciłeś :?: Ja uparcie polecam MSI :) Za tą samą cenę masz dodatkowo wyjście DVI-I + prześciówkę na drugi monitor analogowy, oraz sporo softu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Cytat Cytat Kupuj Prolinka w kategorii cena/jakość jest niezwycięzony!!! Ja jak juz wiecie kupiłem go wczoraj (...)Jakie masz w nim pamięci i na ile go stabilnie podkręciłeś :?: Ja uparcie polecam MSI :) Za tą samą cenę masz dodatkowo wyjście DVI-I + prześciówkę na drugi monitor analogowy, oraz sporo softu. pamięci mam hynixa 4ns a co do kręcenia to po choinkę mam ją kręcić (póki co :twisted:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kombajn Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Kupuj MSI :!: :!: :!: To dobre karty :!: :!: :!: Ja sam mam i jestem z niej zadowolony.Ostatnoiw 3d marku 2001se miałem 10.650 przy 1024x768x32. myślę że to dobry wynik. Procka podkręciłem do 1.72GHz. Kartę- memory clock 580/core clock 290. Bede ja kręcił na maksa ale muszę dać lepsze chłodzenie bo jak dam powyżej 650 to się wiesza. Kupuj MSI :!: :!: :!: Bogate oprogramowanie, tylko te chłodzenie mnie denerwuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 tak wiec kupiłem dzisiaj GF4 Ti4200 64ddr panowie modz z 250/500 poszedł prosto z pudełka nowka na 300/600 pamięci jakies hynix rewela polegam dąłem za niego 633,18 chyba sie opłacalo zdrowko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Cytat tak wiec kupiłem dzisiaj GF4 Ti4200 64ddr panowie modz z 250/500 poszedł prosto z pudełka nowka na 300/600 pamięci jakies hynix rewela polegam dąłem za niego 633,18 chyba sie opłacalo zdrowko ten twój GF to chyba prolink (chyba że jeeszcze inne mają pamiątki hynixa). Nieprawdaż?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...