SzymonTER Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Mam epoxa 8RDA+ od miesiaca i działałem na nim + ddr333. Wszystko było ok do dzisiaj. Zrestartowałem komputer i wywaliło mi podczas postu coś tam overclocking failed i wstawiło szyne na 100 to ja wszłem do biosu i wstawiłem taka jak do tej pory miałem i zachowałem. Po zachowaniu była karetka z głośniczka i na wyswietlaczu błąd C1. Zrobiłem clear cmos i przełozyłem pamięć do innego banku i nic, dalej to samo. Sprawdziłem kilka razy w każdym banku i dalej to samo. Zaniosłem kość do innego komputera i kość działała (a więc sprawna, przechodziła prome itd). Przyniosłem do siebie kość DDR266 i mój epox działa. Także suma jest taka: EPOX + DDR333 przez miesiąc działa EPOX + DDR333 dzisiaj przestał działać Gigavyte + DDR333 działa Epox + DDR266 działa Gigabyte + DDR 266 działa. Co jest grane. Pomózcie, straciłem już cierpliwość :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 pokombinuj moze z ustawiniami samego ramu i zobacz czy masz wszystko synchronicznie . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Nie mogę, nie mogę wejść do biosu. Na wyświetlaczu jest C1, komp wyje jak karetka, CLEAR CMOS był zrobiony. Komp jest ustawiony na DDR200 i FSB200, timingi standardowe (2.5-3-3-7). Zresztą wyczyściłem bios więc nie mam co przestawiać. Troche mnie to zastanawia. Płyta dobra, pamięci dobre, przez miesiac wszystko działało a dzisiaj już nie chce... Normalnie porazka. DDR266 od razu rusza z każdego banku a DDR333 w żadnym banku nie chodzi. Najdziwniejsze jest to ze ja nic nie grzebałem w środku PC od około miesiąca. Trochę mnie to wszystko przeraża. Na początku po zamontowaniu płyty na tych pamieciach DDR333 miałem tez komunikaty C1, ale po wyłączeniu i włączeniu komputera sprzet startował. Po miesiącu choroba wraca ale z zabójczym skutkiem. Jak myślicie? Może płyta nie lubi tych pamieci? No ale co mogło się stać że miesiac działało a dzisiaj się wysypało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Mialem taki sam problem jak ty, tylko z ta roznica, ze ja wsadzilem 2 x 512 DDR 370 KHX, w plytke nowo zakupioną ,pierwsze uruchomienie i ten sam komunikat magistrala x 100, tak z 4 razy za kazdym razem wchodzilem w bios i staralem sie ustawic wlasciwe fsb, niby sie zapisywalo lecz podczas uruchamiania w dalszym ciagu widzialem komunikat overclocking......, za 5 razem dzwiek z glosniczka, Jedna kosc padla dzis, jest w servisie, moze we wtorek ja odzyskam. Niestety jej poprawnosc dzialania sprawdzalem na gieldzie na tej samej plycie co ja mam i wyszlo ze jest zwalona, zdziwylbym sie jak by mi ja zwrócili i powiedzieli ze dziala, bo sprawdzali np. na Abit. Wszystko sie okaze we wtorek jak ja odzyskam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 witam! mialem ta sama sytuacje i okazalo sie padla plyta a ze miala 2dni wiec wymienili mi w sklepie na nowa od reki wiec jezeli mozesz to pozycz ram i sprawdz czy wstanie na innym ramie pozdrawaim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 zaraz zaraz panowie czy wy sugeujecie ze epox niszczy pamięci ??? bo mi sie zdażało podobnie najpierw miałem kostke 256 no name w banku 1 bo na reszcie komp nie wstawał na szynie 200 ... ale po jakimś czasie po wyłączeniu kompa kompa i włączeniu wył ze coś mu nie pasi C1 ale wyjełem kabel zasilania na hama i spowrotem spróbowałem i juz śmigało jak zawsze... ale po jakimś czasie mnie to coraz częściej wpieniało i zmieniłem bank na 0 i jakoś teraz chodzi na fsb 200 .... ale nie wiem jak dłogo ?? MAM SIE JUZ BAĆ?? aha ram śmiga na cl 2.5:3:3:8 lub 11 nie ma znaczenia ... vdimm cały czas 2.5V .. ale czyta jako 2.46V .. więc jak to będzie mobo wadliwa czy wybredna jeśli chodzi o pamięci ?? mam ją juz około 2 miechy ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 czy epox niszczy pamieci --- tego nie wiem ale moja przygoda z epoxem i serwisem trwala dlugo i wiem ze te epoxy nie sa takie extra wiele z nich ma wady fabryczne ale o tym pisalem w watku o epoxach pamieci mimo iz nie chodza na epoxie to na innych plytach smigaja bez problemu a uszkodzeniu ulega plyta (po zmiane pamieci plyta dalej walila C1 i kapota) epox nie lubi takze pamieci no-name i podobno hynix-ow ale moj spoko smigal z hynixami pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Jeszcze nie stety nie odzyskalem pamieci z servisu, tylko informacje ze po 3 maja moge zadzwonic, a juz myslalem ze sie dowiem, czy Epox niszczy pamieci. Na tej jednej kosci 512 cl2 pc3000 smiga az milo, moze problem wystepuje w dualu. Niebawem sie dowiemy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 epox nie lubi takze pamieci no-name i podobno hynix-ow ale moj spoko smigal z hynixamiMoze i epox 8rda+ nie lubil sie z hinixami i no-nemami, ale z tego co wiem to tylko w rev 1.1. W rewizji 2.x owego problemu nie ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 co do hynixow to moj epox rev 3.1 smigal z hynixami ale z no-name byly problemy pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonTER Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 A ja mam rev 2.1 i mam problem. Przeczytajcie moje posty u góry i może coś doradzicie...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudumaster Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 co do hynixow to moj epox rev 3.1 smigal z hynixami ale z no-name byly problemy pozdrawiam holera ... i co tu teraz zrobić ?? oddać mobo i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> inną np abita nf-7 ?? czy liczyć ze kolejny model np z servisu ...nie bedzie protestowal z no name-ami dziś ponownie komp po wyłaczeniu zawył i znów C1 wyłaczam zanim syrena zawyje , właczam i śmiga :? jak nie zdąże wyłaczyć przed syreną biosreset innej opcji nie ma :( .. nawet zaczełem sie zastanawiać nad dodatkowym przełacznikiem na zewnątrz budy reset cmos 8) ... bo niestety zmiana pamięci z noname na powiedzmy coś typu kingstone mnie nie bawi :x a wylanie 50zł i 0 przyrost wydajności to juz wogóle ..... czyż nie rzucaja sie na usta jedne słowa JE...Y epox :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 holera ... i co tu teraz zrobić ?? oddać mobo i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> inną np abita nf-7 ?? czy liczyć ze kolejny model np z servisu ...nie bedzie protestowal z no name-ami dziś ponownie komp po wyłaczeniu zawył i znów C1 wyłaczam zanim syrena zawyje , właczam i śmiga :? jak nie zdąże wyłaczyć przed syreną biosreset innej opcji nie ma :( .. nawet zaczełem sie zastanawiać nad dodatkowym przełacznikiem na zewnątrz budy reset cmos 8) ... bo niestety zmiana pamięci z noname na powiedzmy coś typu kingstone mnie nie bawi :x a wylanie 50zł i 0 przyrost wydajności to juz wogóle ..... czyż nie rzucaja sie na usta jedne słowa JE...Y epox :xsprubuj zmiejszyc timingi/podniesc vdimm widocznie pamieci nie wyrabiaja, daj np 11-4-3-3 i 2.77v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 umnie jest cos takiego, ze jak wyminilem procka i plyte na bartona 2500+ i na nwoszy rev- 2.2 to niemoge wogole krecic procka po bojach doszedlem do tego ze zeby wogole dzialalo jako 2500+ musze ustawic wszystko na default(pamieci) jak podniose mu magistrale to odrazu sie sypie i albo wywala jakis komunikat o flaszowaniu biosa ale szybko bardzo i trudno przeczytac, albo resetuje bios i dzialam na default w iem ze ramy dobrze chodzily wczesniej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...