Arokh Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Witam! Borykam sie z tym problemem od pewnego czasu, niepomogly porady qmpli, formaty i takietam wiec postanowilem prosic Was o pomoc. Pewnego razu samo od siebie wlaczylem gierke 3D mianowicie Jedi knight 2 i cos sie stalo z tekturami zaczely jakos skakac rozmazywac sie tak ze nic niebylo widac. Po probie uruchomienia innych gier (bez skutku) zformatowalem kompa. Wgralem xp-ka i zainstalowalem najnowsze stery komputer dzialal nic sie niezawieszalo, ale niemoglem uruchomic zadnej gierki, wyskakiwaly jakies bledy. Wqrzylem sie i wgralem starsze stery na ktorych kiedys wszystko dzialalo 29.xx. Restart kompa i prawie zaraz po zalogowaniu komp sie wiesza i wyskakuje ze costam ;) niemogl dokonczyc akcji rysowania, wiec wgralem 41.xx 30.xx i tosamo sie dzialo. Wgrywam znof najnowsze i teraz komp sie niewiesza ale nieidzie zadnej gierki uruchomic. Prosze momozcie! Uzywam Geforca MX400 64MG, 256 RAM, P III 800 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2004 wygląda mi to na rip karty .. spróbuj w biose wyłączyć agp4x i puść na 2x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Szukalem tam ale znalazlem cos takiego AGP-4x i bylo enabled zmienilem na disabiled i dalej sie tosamo dzieje jak wlaczam gierke to sie komp zawiesza, aha i jeszzce jedno cojakis czas operujac na pulpicie monitor sie jakos dziwnie zachowuje tak jakby zmienial rozdzielczosc ale niezmienia tylko na chwile sie czarne robi ;/ no i jeszcze niechce sie odswierzac ale zadko sie to zdarza. Co robic dalej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Sprawdź chłodzenie karty. AGP leci na 66MHz czy więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Tam jest tylko takie cos: Agp Aperture 64M i jeszcze moge tam zmienic na 128 i 256 chyba to jest to?? jesli tak to co mam zrobicc zwiekszyc czy zmniejszyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 to nie to .. to jest przedział pamięci który karta może dostać jesio od ramu o ile sie nie myle ... ma być 64 .. ale jak dałeś agp4x disable i sie wiesza .. sprawdz czy sie grafa faktycznie nie grzeje .. michasiek tak agp leci na 66mzh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 sprawdzuc czy karta niegrzeje?? tzn?? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 aaa i jeszzce jedno ostatnio dzieje sie cos dziwnego wiesza sie obraz na komnie ale mycha dziala czekam jakies 10-15 sec przestraja sie tak jka wyrzej napisalem i znow jest normalnie all to sie dzieje co jakies 4-5 min POMOZCIE ja juz nieumiem wytrzymac za jakies 2 dni zatluke tego kompa mlotkiem a pozostalosci spale !!! (no i sam zwariuje ;D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 sprawdzuc czy karta niegrzeje?? tzn?? ;/tzn beirzesz łapkę, przykładasz do radiatorka karty i powiadamaiasz nas w tm topicu jak bardzo Cię sprarzylo :P, to samo czynisz z pamięciami karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 no jak macalem ta lapka te karte to hmm jak to opisac komp dzialal przez okolo 6H i powiem tak ze radiator z procka byl owiele chlodniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 po 1 sprawdz czy masz to samo przy otwartej budzie od kompa .. moze masz kiepska cyrkulacje powietrza .. zakladając ze proc mial 40 a mówisz o wiele cieplejszy czyli zgaduje ponad 50 wiec juz troche za ciepło i weż byle jaki wiatrak jak masz na zbyciu i skieruj strumien powietrza dodatkowy na karte ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Nie to raczej niejest wina temperatury niedawno włączałem gierke BloodRayne kiedy wystepowały te objawy i tam zanim właczyles gierke bylo do wyboru niepamietam ale byly 2 tryby 1 cos chyba do mojej karty tam pisalo GF MX400 a 2 tryb to byl open gl 1.2 chyba no i na open gl dzialala grafa tylko troche przycinalo a na tym 1 to juz wogule no i co poiwecie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 zainstaluj najnowsze direct X 9,b sprawdz czy przechodzi ci testy direct x daj start/uruchom>>> wpisz dxdiag /3zakładka i masz 2 testy spróbuj na innych detonatorach przed chwilą instalowałem 56,72 chodzą idealnie jak nic nie pomoze i dxdiag nie przejdzie znaczy ze karta umiera .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 zrobilem all tak jak powiedziales i dzieje sie tosamo za wyjatkiem: wlaczam gierke czekam jakas min i wyskakuje niebieski ekran i tam pisze ze cos jest nietak z nv4_disp to jakis ster co nie?? A podczas tych testow wszystkiebyly pomyslene tylko w tej 2 czesci tekstury niebyly dokladne. To napewno wina karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 skoro nie przeszedł 2 testu znaczy ze cos masz nie tak z direct 3d tak jak podejrzewałem i na dodatek mówisz ze nv4_disp sie pluje napewno jest problem z grafiką wiec albo drivery albo sama karta hmm pisałes ze kombinowałeś ze sterami i instalowales różne wiec tu raczej nie powinno być problemu ,.. ale jeszcze na twoim miejscu wzioł bym zakładam ze masz XP start/ustawienia>>panel sterowania>> system >> zakładka sprzet>> menedzer urządzeń >> karty graficzne>> i tam jest twoja KARTA GRAFICZNA NACISNI JĄ ABY BYŁA PODSWIETLONA > prawy klawisz i odinstaluj >> zresetuj po zresetowaniu wyciepie sie ze nie ma karty graficznej to daj mu standartowa karta graficzna >> później zainstaluj najlepiej oryginalne sterowniki załączone do grafiki .. jak nie masz to te na których ci działała tyle o sterownikach co do samej karty to mysle ze faktycznie moze byc uszkodzona najlepszym i wg mniejedynym sensownym rozwiazaniem jest włozenie innej karty graficznej i sprawdzenie czy pojawiają sie podobne problemy jak nie masz w okolicy znajomego zajdz na serwis i popros aby wlozyli jakas Nvidie i sprawdzili czy chodzi .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 jestem w trakcie prob ale komp sam znalazl te karte i zawiesza sie ale pisze znof na tym niebieskim tle ze jest problem z nv4 ja juz sam niewiem sprobuje sciagnac jeszcze inne stery a jak nie to te twoje rozwiazania maja sens :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 niedziala nic chyba bede musial isc do servisu eh ale ja niewytrzymam 2 tygodni bez kompa ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Designer Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Doradzam przeskanować dyski antywirusem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 formatowalem skanowalem nic ... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 zdejmij chlodzenie, przesmaruj rdzen pasta, zaloz ponownie. Mialem ostatnio to samo. Stalo mi sie tak przy grze w painkillera. :) no i poradzilem sobie sam. Pamietaj, zeby zetrzec z rdzenia tego gluta, ktorego nv nazywa pasta termoprzewodzaca lol lol lol. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ee to jest jakis specjalny glut?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 thz gdzie to dostane ;P czy mam wziaść jakikolwiek smar z garażu :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ou fak,,, ten glut co tam jest to nie jest za specjalny ;-) ty potrzebujesz troszke bardzies specjalnego, pasty termoprzewidzącej, ;-) przekrojowo od silikonu H za 2zł do nanotherma PCM+ za troszke więcej, dostaniesz w sklepie z kompikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Dali mi za free (dla stałego klienta :))takie gowno białe Teraz musze ja zalozyc i sprawdzic jak dziala ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Dali mi za free (dla stałego klienta :))takie qpa białe Teraz musze ja zalozyc i sprawdzic jak dziala ;] wyjmij karte i włóż do innego kompa i zobacz jakie beda objawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 okazalo sie ze coolerek byl spalony, po wymianie wszystkie problemy wystepuja nadal ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Przy takich efektach to odrazu patrzy sie na cooler co wczesniej ci sugerowali. u mnie byly podobne efekty i odrazu spr. coolera i okazalo sie ze przestal chodzic. Najperw szukajcie najprostrzych rozwiazan bo rozwiazanie zawsze jest proste :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 ale to niejest rozwiazanie bo jak mowilem coolerek teraz chodzi ale problemy się jeszcze POJAWIAJĄ!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 5 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2004 e no nikt niepotrafi mi pomoc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arokh Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Taaa wszystko dziala ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...