Skocz do zawartości
Arokh

Problem z Geforcem.

Rekomendowane odpowiedzi

wprawdzie nie znam sie na intelach , ale mam pytanko czy czasem nie podkrecales na szynie proca ?

bo jak tak to mogles podniesc czestotliwosc dla agp co moglo doprowadzic do wyjarania czegos ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z boku w srodku w budzie powinna byc tabliczka znamionowa, marka, model, ponizej tabelka z amperami,

w biosie mozesz sprawdzic napięcia, 3,3V; 5V; 12V

pod windowsem mozesz je sprawdzic pod obciążeniem np cpucool, wlacz np. prime95 i sprawdz czy nie odbiegaja za bardzo,,

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[CUT!]

w biosie mozesz sprawdzic napięcia, 3,3V; 5V; 12V

pod windowsem mozesz je sprawdzic pod obciążeniem np cpucool, wlacz np. prime95 i sprawdz czy nie odbiegaja za bardzo,,

[CUT!]

jw^^^

Emiter nie wróży nic dobrego,,

napisz co bylo w kompie jak kupowales z zasilaczem,, napisz co masz teraz,, podaj napięcia przede wszystkim,,,

powinnismy to szybko zbadac i tyle, zasilki sie domyslam, problem moze byc inny, ale - jesli nie chlodzenie i u kumpla karta lata a u ciebie pada w 3d only - zasilacz jest bardzo podejzany ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyh Odnośnie chrzaniących sie tekstur. Mam w c@fe takiego jednego kompa mam w nim GeForce 2 MX200 swego czasu przeżyła ona niezły zamach. Coś się z nią zachrzaniło. Oddaliśmy ją na serwis i wróciła Ok zmienili spalony cooler i coś tam jeszcze, ale gdy dalismy do niej nowsze stery zaczęły się szopki. Do tej pory Karta nie przechodzi niektórych testów a po zainstalowaniu jakiejś gry wiesza kompa. Po kolejnym serwisie stwierdzono przegrzanie i uszkodzenie rdzenia karty graficznej i teraz mamy takiego kompa :P Działaś działa ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec to wyglada tak: w dziale PC health status pisze

Vcore 1.70V

2.5V 2.59V

3.3V 3.36V

5V 4.95V

12V 12.12V

HEh teraz sie jeszcze okazalo ze filmow nieidzie ogladac np Gdzie jest Nemo (siostrze mialem puscic) rozmazuje sie all co robic ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odezwij się jak będę pomogę :-]

jaśli jak mówisz się pogarsza - skocz jeszcze raz do kolegi i sprawdź czy u niego jest okej, jaśli tak napisz tutaj jak wyglądają obydwa konfigi,,,

jak dla mnie - wciąż myślę że może to być zasilacz, ewentualnie problem z zsilaniem agp, możesz obejżeć płytę główną w okolicy agp czy coś nie wygląda podejżanie,,,

-> przy założeniu że karta na innym kompie działa okej,,

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no oodkopalem drugi temat.

ostatnio mialem podobny problem :)

zmienial mi sie obraz tzn wielkosc ale rozdzielczosc pozostawale bez zmian, do tego w windzie komp potrafil sie zaciac na 5-10 sek.

ktos juz pisal o wirusach i mowiles ze skanowale i formatowales ale na wszelki wypadek sprawdz jeszcze raz bo u mnie akurat byl i objawy tez mialem bardzo podobne.

uzylem avg 6.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi