p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Chce sobie kupić kartę sieciową 3 Coma - który model wybrać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brevis Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Mozna wiedziec dlaczego tej firmy a nie np.taniuskigo Planeta??? :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 a to dlatego że mi się podobajom no i majom dłuższom gwarancje , po prostu chce wydać kasę na coś z renomą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 905 C stosunkowo tania i wydajna albo jak masz kasę (ok. 130 zł) to 3CR990SVR97, to jest kara z własnym procesorem, optymalizowana pod Win 2K ( i XP chyba też) osobiście mam 905 B, nie widzę dużych różnic pomiędzy B i C, taka sama wydajność (przynajmniej w mojej sieci), więc nią też możesz się zainteresować - ceny ok. 50 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ja używam 3CSOHO100-TX i jak narazie nie mam powodów do nażekań. musiałem tylko ściągnąć drivery do W2000. cena 150 pln w boxie. polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Sorka za bezpośredniość ale jak nie masz na co kasy wydawac to se zmien kompa... bo taniuski (35-50zł) Planet na RTL8139 ma rok gwarancji i jest wystarczający... do wszystkiego... nawet nasz proxy na takich lata ;) juz dwa lata... ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Kup Compex Re 100 tx. rok temu testowama, i miała ośiągi jak 3comy... tylko inna cena...60 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ehhhh.... nastepni "fachowcy".... co do kart na ukladach Realteka... b.dobry uklad... ale... chcecie zobaczyc roznice? nie tylko w cenie? .. postaw serek gierki na min. 24 graczy z duzymi wymaganiami co do mocy procka i grafiki i zobacz ile fps'ow bedziesz mial podczas hostowania takiej sesji... 3Com tu wygrywa dzieki temu ze jest to "procesor" (i technika ParaerlTasking - uklad sam przygotowuje ramki do wyslania w tym samym czasie co np. odbiera inne.. zmniejszajac dzieki temu udzial procesora w tej czynnosci) a nie zwykly uklad "konwenter" z CSMA/CD jakim jest seria ukladow RTM8xxx ... sprawdzalem w takiej gierce jak Ił2-Sturmovik... roznica pomiedzy nowiotka karta Compexa,a juz dosc leciwym 3Com'em 905B to cale 3fps... niby malo a jednak... za 3Com'em przemawia takze b.dobry support i wieczysta gwarancja... dla zwyklego zjadacza chleba (siec 10Mb/s) roznica zadna... ale gdy siec jest obciazona w 60% przy 100Mb/s roznica jest b.duza na kozysc 3Coma... niestety jakosc i rozwiazania kosztuja... ehhh... znow marudze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...