Skocz do zawartości
matroks

8K9A -opcja "AC loss auto restart"

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do użytkowników. W ostatnim wydanym biosie, datowanym na 7 X 03 usunięto opcję "off" dla tego ustawienia. Pozostawiono "AUTO" i 'ON" - nie ma różnicy w działaniu.

Przecież to jest skandal, za każdym razem jak wyłączam i załączam listwę-filtr to automatycznie załącza mi się komp. Tak ciężko było zostawić opcję "OFF"?

Pół bidy z listwą. Gorzej jak np. elektrownia ma przerwę w dostawie.

Co ja mam komputer z kontaktu wyłączać, z obawy żeby się sam nie załączył?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety epox dal ciala w przypadku tej plyty, moj znajomy ja posiada i ma ten sam problem. Rozwiazalismy go tak: daj ta opcje na on, i wylaczaj listwe pow ylaczeniu kompa. Jak wlaczysz ja od razu dopala sie komp, monitor i glosniki, zawsze to jakies rozwiazanie :D

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tą listwą robiłem tak samo jak opisałeś...ale

zmieniłem biosa na przedostatniego wydanego, dostępny jest na stronie amerykanskiej web.epox.com (na europejskiej oczywiscie tylko ostatnia wersja) i jest opcja "off".

po drugie jest komputer stabilniejszy na tym biosie, mam podkręconego 2000+ do 2600+ i przedtem czasem miałem problemy, że przy uruchamianiu kompa się restartował i zmieniał zegar na 2000+. to ja z powrotem na 2600+ i tak co tydzień.

teraz tego nie ma

poza tym płyta jest okej, ale zamyka tabele wydajności we wszystkich testach jakie robiłem ( a mam ustawionego kongstona na maxa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno ciekawe spostrzeżenie:

na stronie epox.nl zmienili dostępnego biosa do 8k9a/8k9ai ma starszy!!!. bardzo długo był dostępny z datą 10/7/2003 (10 to miesiąc), teraz udostępniają jego poprzednik (dokładniej 2 wstecz) 3/24/2003 (żeby było śmieszczeniej na stronie amerykańskiej web.epox.com jest pomyłka i piszą 3/24/200!4! )

także dobrze wiedzieli, że coś jest "nie tak"

no i jesze odnośnie głównego topica : http://web.epox.com/USA/article.asp?ID=1647 - to o czym pisałem. opcja auto i on działały tak samo więc panowie ukryli opcję "on" i zostawili tylko "auto"

fajne ustawienie w biosie, w którym masz tylko jedną opcję do wyboru

zamykając ostatecznie temat polecam bios 07/23/2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi