matroks Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Mam pytanie do użytkowników. W ostatnim wydanym biosie, datowanym na 7 X 03 usunięto opcję "off" dla tego ustawienia. Pozostawiono "AUTO" i 'ON" - nie ma różnicy w działaniu. Przecież to jest skandal, za każdym razem jak wyłączam i załączam listwę-filtr to automatycznie załącza mi się komp. Tak ciężko było zostawić opcję "OFF"? Pół bidy z listwą. Gorzej jak np. elektrownia ma przerwę w dostawie. Co ja mam komputer z kontaktu wyłączać, z obawy żeby się sam nie załączył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 biosy duzo lepsze sa na 2themax.com . zostaw te z epoxa;) co do opcji nie wiem chociaz biosy sa z lipca 2003 wiec mysle ze tej zmienyjeszcze nie ma , ale jak restartne to potwierdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 niestety epox dal ciala w przypadku tej plyty, moj znajomy ja posiada i ma ten sam problem. Rozwiazalismy go tak: daj ta opcje na on, i wylaczaj listwe pow ylaczeniu kompa. Jak wlaczysz ja od razu dopala sie komp, monitor i glosniki, zawsze to jakies rozwiazanie :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matroks Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 z tą listwą robiłem tak samo jak opisałeś...ale zmieniłem biosa na przedostatniego wydanego, dostępny jest na stronie amerykanskiej web.epox.com (na europejskiej oczywiscie tylko ostatnia wersja) i jest opcja "off". po drugie jest komputer stabilniejszy na tym biosie, mam podkręconego 2000+ do 2600+ i przedtem czasem miałem problemy, że przy uruchamianiu kompa się restartował i zmieniał zegar na 2000+. to ja z powrotem na 2600+ i tak co tydzień. teraz tego nie ma poza tym płyta jest okej, ale zamyka tabele wydajności we wszystkich testach jakie robiłem ( a mam ustawionego kongstona na maxa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matroks Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 jeszcze jedno ciekawe spostrzeżenie: na stronie epox.nl zmienili dostępnego biosa do 8k9a/8k9ai ma starszy!!!. bardzo długo był dostępny z datą 10/7/2003 (10 to miesiąc), teraz udostępniają jego poprzednik (dokładniej 2 wstecz) 3/24/2003 (żeby było śmieszczeniej na stronie amerykańskiej web.epox.com jest pomyłka i piszą 3/24/200!4! ) także dobrze wiedzieli, że coś jest "nie tak" no i jesze odnośnie głównego topica : http://web.epox.com/USA/article.asp?ID=1647 - to o czym pisałem. opcja auto i on działały tak samo więc panowie ukryli opcję "on" i zostawili tylko "auto" fajne ustawienie w biosie, w którym masz tylko jedną opcję do wyboru zamykając ostatecznie temat polecam bios 07/23/2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 więc Epox rozwiązał nasz problem w ostatnim biosie, link do tajwańskiego sajta: http://eng.epox.com.tw/file/8k9a4324.BIN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...