greenhorn Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 mam pytanko: :evil: kupilem plytke MSI • K7N2 Delta-L (SPP+MCP2, Onboard 10/100 LAN), mam pamieci infineon 2x256Mb 333Mhz w slotach 1•3. gdy komp startuje nie widze zadnych informacji ze pracuje on w trybie dual, kombinowalem ostawienia kosci w slotach i nic, pytam sie bo niewiem czy tryb chodzi czy nie - jak sprawdzic cpu-z wystarczy(wlasnie dzisiaj o nim wyczytalem w archiwum). Moje drugie pytanko jest takie: :twisted: ktos sprawdzal czy pojdzie tryb dual na 3 kosciach?? niewiem czy to bujda, ale pamietam ze kiedys na pewnej tweakerskiej stronie niemieckiej jakis koles odpalil duala na 3 kosciach. Trzecie pytanko: :twisted: te 512Mb stalo sie teraz nieco odczuwalne(MALO), myslalem nad zmiana na 2x512 PC-400(myslalem takze podkreceniu procka 2500@3200), no ale ceny kosci sa teraz straszne, czy warto pchac sie po 1Gb ramu, czy zmienic na 3 x 256Mb no ale nieiwem jak to sie odbije na wydajnosci(nforce). poza tym jakie kosci byscie mogli polecic, qumpel doradzil KINGMAX 256 PC-500, niewiem co to za kosci, nigdy o nich nie slyszalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrob Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 re pytanko 1 jak updatetujesz bios to bedzie pokazywalo tryb pracy pamieci re pytanko 2 nie slyszalem u dzialajacym dualu na 3 kosciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 ad1. jak kolega napisal.. w najnowszychw erjsach biosu wyswietlany jest tryb pracy pamieci... skorzystaj z live update znajdujacego sie na plycie z steronikami ad2. kuzyn ma plyte shuttle na nforce.. i 3 kosci pamieci... bios sgnalizuje prace w dual... sam tez gdzies czytalem ze jest to mozliwe jesli pamieci nie generuja konfliktow. ad3. nie laduj sie w 3 kosci 256 chyba ze masz pewnosc ze poem ebz problemu wymienisz je na 2 kostki przy zwiekszeniu ilosci pamieci. Wg mnie nie warto pchac sie w 768.. lepije pocekac az ceny spadna do przyzwoitego poziomu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greenhorn Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 dzieki panowie, a z tym Live update to jest jeden problem, niemam neta w domu;-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 tradycyjne metody takze dzialaja ;).. po prostu sciagnij plik z strony msi.. dyskietka i do dziela... bo chyba faktycznie masz dosc archaiczna werjse biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Dual może działać na 3 kościach, pod warunkiem, że w każdym kanale będzie tyle samo pamięci, czyli np.:512+2x256 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...