Skocz do zawartości
greenhorn

kilka pytanek o Nforce2 & mainboard MSI • K7N2

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko: :evil:

kupilem plytke MSI • K7N2 Delta-L (SPP+MCP2, Onboard 10/100 LAN), mam pamieci infineon 2x256Mb 333Mhz w slotach 1•3. gdy komp startuje nie widze zadnych informacji ze pracuje on w trybie dual, kombinowalem ostawienia kosci w slotach i nic, pytam sie bo niewiem czy tryb chodzi czy nie - jak sprawdzic cpu-z wystarczy(wlasnie dzisiaj o nim wyczytalem w archiwum).

Moje drugie pytanko jest takie: :twisted:

ktos sprawdzal czy pojdzie tryb dual na 3 kosciach?? niewiem czy to bujda, ale pamietam ze kiedys na pewnej tweakerskiej stronie niemieckiej jakis koles odpalil duala na 3 kosciach.

Trzecie pytanko: :twisted:

te 512Mb stalo sie teraz nieco odczuwalne(MALO), myslalem nad zmiana na 2x512 PC-400(myslalem takze podkreceniu procka 2500@3200), no ale ceny kosci sa teraz straszne, czy warto pchac sie po 1Gb ramu, czy zmienic na 3 x 256Mb no ale nieiwem jak to sie odbije na wydajnosci(nforce).

poza tym jakie kosci byscie mogli polecic, qumpel doradzil KINGMAX 256 PC-500, niewiem co to za kosci, nigdy o nich nie slyszalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1. jak kolega napisal.. w najnowszychw erjsach biosu wyswietlany jest tryb pracy pamieci... skorzystaj z live update znajdujacego sie na plycie z steronikami

ad2. kuzyn ma plyte shuttle na nforce.. i 3 kosci pamieci... bios sgnalizuje prace w dual... sam tez gdzies czytalem ze jest to mozliwe jesli pamieci nie generuja konfliktow.

ad3. nie laduj sie w 3 kosci 256 chyba ze masz pewnosc ze poem ebz problemu wymienisz je na 2 kostki przy zwiekszeniu ilosci pamieci.

Wg mnie nie warto pchac sie w 768.. lepije pocekac az ceny spadna do przyzwoitego poziomu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...