ITI Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 CHodzi o to, że podczas zimnego startu kompa (np. jak jest wyłączony przez noc i rano się go włącza) podczas startu wyskakuje mi informacja o procesorze, ze mam Celerona 533E(w rzeczywistosci mam Cel800) i wyskakuje BIOS, w ktorym jest juz ustawione 800 MHZ, teraz musze tylko zapisac zmiany i ponownie uruchomic kompa. Przy nastepnych cieplych uruchomieniach (Np. opcja uruchom ponownie) wyskakuje prawidlowa wartosc procesora. Mam plyte ASUS CUSL2-C. Nowa, nigdy nie uzywana. NIe wiem, moze cos na plycie (jakies zworki) albo w biosie trzeba ustawic i wtedy bedzie dzialac. Sprawdzalem tez baterie, tzn. zmienilem na ta ze starej plyty glownej (tam dzialala ok) i dzieje sie tak samo. Procesor jest sprawny, system chodzi stabilnie itd.... Prosze o pomoc. Z gory dzieki za odpowiedz. Pzodrawiam ITI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 poszukaj w biosie opciji: reset configuration data ustaw na NO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ja mam aktualnie taki problem bo mam cos zle podłączone i jak zbyt długo przytrzymam powera przy starcie to mam kasowanie ustawien biosu... hehe musze tak tylko pyknąć na powera ;) Jak ktos wie czemu to słucham Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITI Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Udalo mi sie rozwiazac moj problem i napisze jak to zrobilem. Ta plyta glowna ASUS CUSL2-C ma takie cos, jak JumperFree, czyli ze jezeli ona jest wlaczona to nie trzeba na plycie za pomoca przelacznikow ustawiac czestotliwosci procka itd., bo mozna to zrobic w BIOS-ie, ale niestety po tym wyskakiwalo to z czym mialem problem. Po wylaczeniu tej opcji, na plycie za pomoca przelacznikow ustawilem odpowiednie czestotliwosci i wszystko dziala :) Nawet dzisiaj jeszcze zmienilem inny procesor i on tez dziala :) Pozdraiwam ITI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...