Skocz do zawartości
syfur

egzamin gimnazjalny - przygotowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Podział na grupy jest mniej sprawiedliwy, czyż nie?

Ten podział na grupy będzie polegał tylko na tym że np. ja mam zadanie 12 a Ty to samo zadanie masz pod nr 6. Pytania będę te same tylko inna kolejność, aby nie można było się konsultować :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano takie coś jest OK.

I wcale bym się nie zmartwił, mianowicie na próbnym egzaminie udało mi się tak niefortunnie usiąść, że w okół mnie siedzące osoby podpowiadały sobie stukając kończynami dolnymi o ławki lub podłogę.

Wtedy zniosłem "dzięciolenie" cierpliwie, ale teraz bym podniósł rękę i zgłosił to, nie miałbym skrupułów, jest to bardzo denerwujące, ponieważ nie można się w ogóle skupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co dygać pały. Jakoś to pójdzie.

A Pana Tadzieusza całego przed chwilą przerobiłem, nie ma to jak porządne streszczenie + opracowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tadka nie ma co powtarzać.... to jest lektura UZUPEŁNIAJĄCA i nie może wystapic na examie....

Update: to samo z faraonem....

W mojej szkole przerabialismy tylko i wyłącznie lektry które mogą wystąpić na examinie... ani Pan Tadeusz ani Faraon nie wystąpiły w tym gronie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ups :>

No to powtarzam Faraona, nie chciało mi się go pare miechów temu czytać to teraz mam za swoje ;]

--

Kurcze, nie mogłes tego od razu napisać, że Faraon jest uzupełniający? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko prosze zeby niebylo nic o lektorach :D a przynajmniej zebym mogl sam ja wybrac :| tak to jest jak sie nieczyta lektor :/

tylko nie pisz "moja ulubiona lektóra" bo stracisz punkty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tylko prosze zeby niebylo nic o lektorach :D a przynajmniej zebym mogl sam ja wybrac :| tak to jest jak sie nieczyta lektor :/

tylko nie pisz "moja ulubiona lektóra" bo stracisz punkty ;)
rotfl :D ladnie to wyglada :] "nieczyta lektor" :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie w szkole gadali takie coś, że będą 4 grupy, ale nie będzie tak, że na przykład ja będę miał pytanie 5 a ktoś inny będzie miał pytanie te same, co ja tylko pod numerem np. 19:) tylko, że będzie ta sama kolejność pytań/zadań tylko będzie inna litera odpowiedzi, czyli np. u mnie w zadaniu 1 jest odpowiedz A, a u kogoś z innej grupy jest to litera C:) Oprucz tego może sobie w trakcie testu przyjść jakiś tam z kuratorium, ale nie widze w tym problemu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie będzie czegoś takiego jak "podaj przykłady z lektur szkolnych" jak już to z literatury. A z tym to raczej nie ma problemu.

--

u mnie w szkole gadali takie coś, że będą 4 grupy, ale nie będzie tak, że na przykład ja będę miał pytanie 5 a ktoś inny będzie miał pytanie te same, co ja tylko pod numerem np. 19:) tylko, że będzie ta sama kolejność pytań/zadań tylko będzie inna litera odpowiedzi, czyli np. u mnie w zadaniu 1 jest odpowiedz A, a u kogoś z innej grupy jest to litera C Oprucz tego może sobie w trakcie testu przyjść jakiś tam z kuratorium, ale nie widze w tym problemu

No czego Ty nie powiesz?

A tak poza tym to pisze się oprócz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko słuchajcie, piszcie te testy od końca. Wiem z doświadczenia, że tak jest ZNACZNIE lepiej. Gdybym wtedy pisał je od końca, miałbym grubo ponad 90 punktów :? . A tak, pisałem w pośpiechu rozprawke oraz ostatnie zadanie otwarte:/. To samo tyczy sie matmy. Także dobrze Wam radzę, piszcie od końca, tzn. zacznijcie od rozprawki (czy co tam będziecie mieli) - lepiej strzelić na końcu dwie bądź trzy odpowiedzi w pytaniach zamkniętych, niż nie napisać zakończenia np.

To tyle :)

Powodzenia życze :D .

Aha i pamiętajcie - od końca :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy slysze.

Z lekturkami bedzie problem. Zadnej calej nie przeczytalem, upsss. Jeszcze dzisiaj sobie poczytam streszczonka.

Powiadasz od tylu, a a raczej od konca. Hmm, sprawdze ;]

Musze uwazac, bo na probnym. Tam gdzie jest pole to wpisanie daty urodzenia, ja wpisalem date dnia w ktorym to pisalem :> Tak sie konczy na zagapienie tylek znajomej :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko słuchajcie, piszcie te testy od końca. Wiem z doświadczenia, że tak jest ZNACZNIE lepiej. Gdybym wtedy pisał je od końca, miałbym grubo ponad 90 punktów  . A tak, pisałem w pośpiechu rozprawke oraz ostatnie zadanie otwarte:/. To samo tyczy sie matmy. Także dobrze Wam radzę, piszcie od końca, tzn. zacznijcie od rozprawki (czy co tam będziecie mieli) - lepiej strzelić na końcu dwie bądź trzy odpowiedzi w pytaniach zamkniętych, niż nie napisać zakończenia np.

E tam. Nigdy nie mialem problemu z napisaniem na czas. Przyrodnicze potrafie napisac w 20 minut a humanistyczne w godzinkę razme z piękną rozpraweczką. A tak poza tym to pisząc wypracowanie nie kontroluje zbytnio czasu, więc mogłoby mi to wręcz uniemożliwić zrobienie reszty.

--

Socham: nie musisz :) Ważne żebyś na przyszłość zapamiętał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko słuchajcie, piszcie te testy od końca. Wiem z doświadczenia, że tak jest ZNACZNIE lepiej. Gdybym wtedy pisał je od końca, miałbym grubo ponad 90 punktów  . A tak, pisałem w pośpiechu rozprawke oraz ostatnie zadanie otwarte:/. To samo tyczy sie matmy. Także dobrze Wam radzę, piszcie od końca, tzn. zacznijcie od rozprawki (czy co tam będziecie mieli) - lepiej strzelić na końcu dwie bądź trzy odpowiedzi w pytaniach zamkniętych, niż nie napisać zakończenia np.

E tam. Nigdy nie mialem problemu z napisaniem na czas. Przyrodnicze potrafie napisac w 20 minut a humanistyczne w godzinkę razme z piękną rozpraweczką. A tak poza tym to pisząc wypracowanie nie kontroluje zbytnio czasu, więc mogłoby mi to wręcz uniemożliwić zrobienie reszty.

A widzisz, ja też myślałem, że nie bede miał problemow czasowych :) . I właściwie nie miałem, gdyż na napisanie rozprawki została mi ponad godzina, ale ponieważ pisałem najpiew na brudno (nie wiem, co mi strzeliło do głowy :lol: ), to potem ledwie sie wyrobiłem 8O :lol: . Poza tym, każdy ma inne "techniki" - na chwilę obecną wydaje mi się, iż powinienem pisać od końca, ale jeśli komuś taka opcja nie odpowiada, to już jego prywatna sprawa :) . A co do kontrolowania czasu, to jest to niemal konieczność - ja tego nie robiłem i źle na tym wyszedłem :lol: . Możecie uczyć sie na moich błędach :wink: :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi