Skocz do zawartości
syfur

egzamin gimnazjalny - przygotowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, mówicie kontrolować czas, a nam w tym roku zabronili przynosić zegarki, nawet takie nie cyfrowe, napewno w swoim seiko 100 ściąg bym schował :lol:

8O 8O 8O

Gorzej im? :lol:

A propos zegarków - jak ja pisałem test, to na 15, 10 i 5 min przed końcem czasu, w całej sali odzywały sie alarmy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytalem opracowania Antygony, Pana Tadeusza, Zemsty i Faraona. Reszte dobrze pamietam. Co z tymi reklamami? Bo nie moge znalezc zadnego Victora :[

Jak spalem w poludnie to snilo mi sie ze bedzie esej ad. carpe diem. Trzeba powtorzyc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mówicie kontrolować czas, a nam w tym roku zabronili przynosić zegarki, nawet takie nie cyfrowe, napewno w swoim seiko 100 ściąg bym schował :lol:

A ja dziś usłyszałem że są wskazane nawet więc kto nie umie liczyć na kartce kupuje z kalkulatorem, ale nam nie wolno przynosić nic do picia i jedzenia, no bo wiecie na tym papieru śniadaniowym można tyle ściag napisać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytalem opracowania Antygony, Pana Tadeusza, Zemsty i Faraona. Reszte dobrze pamietam. Co z tymi reklamami? Bo nie moge znalezc zadnego Victora :[

Jak spalem w poludnie to snilo mi sie ze bedzie esej ad. carpe diem. Trzeba powtorzyc ;]

Ja nigdy w życiu eseja nie pisałem, moja klasa również. Może coś mi przybliżysz jak masz czas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lko qrwa :) powiem wam ze na humana nic nie robiem :) i torche sie boooye...fuck...ale mysle ze bedzie rozprawka tylko cholera ja lektur nie znam :/// yh najgorsze to bedzie wlasnie to odwolac sie do postaci z literatury :/ i auuua

p.s moze ktos jednak ma odpowiedzi? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie jeszcze o jednym: dłuższa praca nie może nudzić sprawdzającego. Potwierdza to mój przyklad - dostałem prawie maxymalna ilość punktów (chyab 2 mi odjęli za błędy) za wypowiedz pisemną, bo napisałem ciekawą pracę o Panu Samochodziku (ulubiona książka z dzieciństwa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duch z how higha by się przydał, ale jak tu o tej porze znaleźć mądrego trupa ;)

Ja już odpaliłem muzyke i CHILL OUT.

P.S.

Co do szkół prywatnych to pisałem egzaminy do ISLO w warszawie z maturą IB, przeszedłem pisemny polski, matme i angielski, ustne były b. cieżkie, wyniki niedługo. Będe jeszcze zdawał do NLO "SGH" przy WGK. :) Więc gdzieś się dostane

P.S. 2

Jak idziecie na egzaminy?

Bo ja mam kupiony garnitur, koszule, inne rzeczy wypożycze od ojca(krawat, pasek). Przypomniała mi się taka historia jak jeden typ przyszedł na próbne matury w dresach i komisja się bardoz tym oburzyła więc się go pytali czemu nie w garniaku, to on na to że to jego wyjściowy dres :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem już po :) byłem do końca napisałem wszystko, tematem przewodnim egzaminu była moda:) LoLoWy Temat :) Była rozprawka na temat:, „Jeśli nie szata zdobi człowieka, to, co jest jego największą wartością?” I trzeba było się posłużyć przykładami z literatury, sztuki lub historii. Moim zdaniem bardzo łatwo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho test byl troszke nie sprawiedliwy w stosuknu dziewczyny/chlopacy, poniewaz dziewczyny na ogol maja wiecej info o modzie z "zewnatrz" niz chlopacy... :? ale mimo to mysle ze bedzie ok ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uffff, koniec tego gowna na dzisiaj ;]

Temat testu wg. mnie zrabana - Moda. Co to w ogole ma byc. Ale mialem IMO dobre argumenty do rozprawki np. Jezu Chrystus, Joana Dark i dalem przy okazji samego siebie. Ze najwazniejsze jest to co ma sie w sobie, a nie NA sobie.

Mysle ze bedzie dobrze.

Jutro z majzy/fizy :/

----------

Perfumy to byla kolumna jonska, a okladka to chodzilo o fryzure tej babki a la Kleopatra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

perfumy: nawiazanie do staozytnych kolumn/ksztaltow (?)  

okladka: nawiazanie do starozytnych fryzur Egipcjanek (?)

Napisałem tak samo.

IMHO było całkiem fajne, aczkolwiek kilka rzeczy było niejednoznacznych, tak to bywa z takimi przedmiotami, jutro będzie lepiej pod tym względem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zaznaczyliście w zadaniu 3 czyli ta tablele z przyczynami i skutkami bo ja dałem odp: D czyli komunizm-> jakieś tam śmieszne buty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co zaznaczyliście w zadaniu 3 czyli ta tablele z przyczynami i skutkami bo ja dałem odp: D czyli komunizm-> jakieś tam śmieszne buty.

tesknota za pszeszloscia -> moda retro

w tekscie to pisalo a buty to cos tam z "podziemiem" bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi