Skocz do zawartości
syfur

egzamin gimnazjalny - przygotowanie

Rekomendowane odpowiedzi

W żadnym wypadku nie sugeruję, że und3r chodzisz do zawodówki. Ale sorry, ale nie mogę uwieżyć, że teraz jedziesz tylko na opinii. To jest niemożliwe - daję przykład mojej klasy. Fakt, że mam 5 chłopaków i 25 dziewczyn, ale zakres średnich jest od 1,96 do 4,86. Nawet osoba z najwyższą srednią nie jedzie na opinii, bo nasza szkoła na to nie pozwala (a raczej nauczyciele w niej).

Ty to masz szczęście 8) . A co do testów poucze się troszkę w poniedziałek i wtorek :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz, klasa językowa (rozszerzone polski, angielski i niemiecki), więc tu dużo chłopaków nie było i raczej nie będzie. Ogólnie w moim liceum jest bardzo dużo dziewczyn i mało chłopaków. Tak na oko to może stosunek 35% / 65% - chłopaki / dziewczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz, klasa językowa (rozszerzone polski, angielski i niemiecki), więc tu dużo chłopaków nie było i raczej nie będzie. Ogólnie w moim liceum jest bardzo dużo dziewczyn i mało chłopaków. Tak na oko to może stosunek 35% / 65% - chłopaki / dziewczyny.

Czyli mówisz, że masz w czym wybierać :D hehehe pomyśle nad takim kierunkiem :wink: . Pozdro600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

iż uczęszczam do 18 liceum w Wawie

18 ze 18 w rankingach czy XVIII LO?

bosz zebym ja mial same takie testy zamiast klasowek z matmy czy fizyki... do tej pory troche mi szkoda ze schrzanilem wypracowanie w tescie i dostalem za nie tylko 7/17 pkt. bylo 38 human 44 mat-przyr. a za rok matura =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 w najnowszym rankingu, według dalszych przyjęć na studia, czyli liceum imienia Sowińskiego 8)

hmmm a mozesz powiedziec ile miales ogolnie ptk. (egzamin, swiadectwo, inne rzeczy) i mniej wiecej od ilu ptk moge liczyc ze sie dostane :D bo liceum z tego co slyszalem bardzo fajne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 w najnowszym rankingu, według dalszych przyjęć na studia, czyli liceum imienia Sowińskiego 8)

hmmm a mozesz powiedziec ile miales ogolnie ptk. (egzamin, swiadectwo, inne rzeczy) i mniej wiecej od ilu ptk moge liczyc ze sie dostane :D bo liceum z tego co slyszalem bardzo fajne :D

Fajne, fajne :D . Gdyby nie było fajne, to bym do niego nie poszedł :lol: - świetny klimacik tam jest :D . Co do punktów, to... kurde... nie pamiętam :roll: . Z testów miałem, zdaje sie 86. Reszty nie wiem za bardzo.... 140? 150? Może mógłbyś napisać mi, ile przyznaje się punktów za oceny, oraz dodatkowe osiągnięcia, typu konkursy? Wtedy bede mógł to dokładnie określić :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ja mialem test na zakonczenie 8 klasy to z matematyki dostalem 35/40 a moja wiedza matematyczna ogranicza sie do rachunkow - 2 to maks co moze ze mnie byc:) To byl, jak ktos wczesniej napisal, test na inteligencje. Moze ze 3 zadanka gdzie trzeba bylo jakis prosty wzor podac. A z polskiego mialem 20 pare/40 a myslalem ze jestem dobry :D Za wypracowanie za to dostalem 9/10 choc pisalem na od<span style="color:red;">[ciach!]</span>l bo mialem malo czasu i myslalem ze pytania dobrze rozwiazalem ;p Potem poszedlem do slabego liceum aby sie nie stresowac nauką - przez pierwsze 2 klasy nawet czasem sciagi pisalem a pozniej po prostu 'przychodzilem' (no oprocz tych 80 nieusprawiedliwionych godzin w tej klasie ktore sie zmienily w 10 ;p).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko powtorzone. Wzory zapamietane. Moge isc ;]

Wczoraj zadanka robilem w tepie 1zadanie/minute. Jak mi tak pojdzie po jutrze to super.

A jutrzejszy test to banal.

Zycze Wam powodzenia [nie dziekujcie:>]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jemu oficjalnie dyrek powiedział.

Ja myśle, że z tymi grupami to bullshit , bo jeśli tak by było to odpowiedzi z punktacją dostalibyście na wigilie. A pozatym jak jest 3 nauczycieli w jednej sali to nie ma bata, że się zgapi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast tyle gadac, ktos by dal linka do jutrzejszego testu :>

Oj przydal by sie taki link 8)

od tego roku niestety... beda 2 albo 4  

i prawdopodobnie bedzie tez 1 osoba kontrolujaca (z kuratorium) ale nie w kazdej szkole..

Umnie w szkole osoby siedza po 1,5 metra od siebie na egzaminie... jeszcze grupy wprowadzili to jusz wogule bedzie mega konspiracja. A osoba trzecia nie koniecznie musi byc z kuratorium, wystarczy zeby byla z zewnatrz.

No jutro gimnazjum ma testy, wiec zycze powodzenia wszystkim!!!!

Nie dziekuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umnie w szkole osoby siedza po 1,5 metra od siebie na egzaminie... jeszcze grupy wprowadzili to jusz wogule bedzie mega konspiracja. A osoba trzecia nie koniecznie musi byc z kuratorium, wystarczy zeby byla z zewnatrz.

u mnie to jest tak:

3os. ze szkoly 1os z zewnatrz (innego gim.) i moze byc lub nie 1 obserwator (tak to sie nazywa) z kuratorium.

ten obserwator moze przyjsc bez zadnego "zaproszenia" tylko musi powiedziec ze bedzie min. pol godz przed testem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi