MikeMan Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Więc szukałem na postach i nie znalazłem idealnej odpowiedzi na moje pytanie... Brzmi ono następująco: Może będę chciał :-)rozdzielić Neo na dwa kompy(ale bez 3 kompa jako serwera) domy mamy oddalone od siebie o mniej niż 100m(ale niewiele mniej),jak to zrobić?Przewodowo czy bezprzewodowo? A i czy w obu opcjach będzie musiał stać router/switch/modem pośrodku nas w takim wypadku będą to sąsiedzi i zarazem raczej nie możliwe,czy też np. ten router może stać w drugim domu oddalonym ode mnie o mniej niż 100m?Co dokładnie potrzebne jest do obu typów połączeń? I może jaki router użyć do bezprzewodowego i przewodowego? To wszystko ;-) Z góry dzięki za odpowiedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 heh... ile razy mozna walkowac ten sam temat :?: polaczenia < 100m -> switch potrzebne - skretka - wtyczki rj45 - zaciskarka (ew srubokret) - switch - router/serwer bezprzewodowe (WLan / WiFi) > 100m (albo brak zgody na kable itp) - troche kabla do anten - anteny - acces point - karty sieciowe bezprzewodowe - wiecej $$ niz w opcji wyzej - router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...