Michał_Szulkin Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Z powodu ograniczonych funduszy kupięłm ta karte i niejest taka zła jak ja niektorzy maluja :) Tylko mam jedno pytanie z opisu myslałem ze ma wentylator i taktowanie 250/500 a tu sieokazało ze jest z weikszym radiatorkiem tylko ( nawet lepiej ze bez wentyla bedzie ciszej) ale taktowanie standardowe wykryło sie 250/473 czyli troszke mniej I teraz pyatnie czy to olac i poprostu podkrecic w obcjach to standardowych 500 ( w przyszłosci i tak ma byc 300/600). Pyatnie moje tyczy sie czy to czesto sie zdarza ze jest mniej czy poprostu mam takei szczescie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 ja bym oddal do serwisu i powiedzial ze cie oszukali .. w koncu produkt nie pokrywa sie z warunkami zawartymi podczas kupna czyli temu co pisalo na pudelku,,, pewnie jakis wybrak dostales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 a moze jeszcze sformatowac dysk c: i zainstalowac wszytko od nowa? czy to moze pomuc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 ustawienia czestotliwosci na karcie nie maja z tym nic wspolnego .. nawet strowniki jak na defalucie masz mniej to cos jest nie tak i z kreceniem moze byc klopot pozniej .. a jak w planach masz 300/600 ..... jasne wątpie abys 550 bez artow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Ja bym spróbował na te 300/600 walnąć i zobaczyć jak bedzie choc w 600 watpie... sam miałem kiedyś identyczną A340TDH 128 i 250/405 @ 300/580 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 he ja! Mam taka samą karte z tym samym problemem, ale jakoś położułem na to "kija" i założyłem radiatorki na pamięć i lepszy wentyl i wykręciłem ją na 320/600 i pewnie będe próbował jeszcze więcej jak włoże jeszcze jakąś dmuchawe. Więc nie przejmuj sie kilkoma hercami bo i tak pamięć w invidii taktuje o połowe mniej niż podają (efektywna 500 rzeczywista 250). Zrobisz jak ja i "bedzie grała muzyka" Pozdro! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Więc nie przejmuj sie kilkoma hercami bo i tak pamięć w invidii taktuje o połowe mniej niż podają (efektywna 500 rzeczywista 250).:zonk: :lol: ciekawa teoria. Ale tak zachowują się wszystkie pamięci ddr. A co do tego FX'a to jeśli producent podaje 500Mhz to tyle ma być i możesz iść spróbować wymienić ale standardowe taktowanie pamięci przy 5200 to 400Mhz i stego co wiem to tylko prolinkowy Ultimate ma na starcie 500Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 kupiłeś gorsza wersje arty i jzu nikt cie nie oszukal dostales to za co zaplaciles a zapewne kupiłęs wersje oem która jest u leadteka nie tylko zubożała o pudelko ale i chlodzenie i taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 wersja z pudełkiem przejscówkami itd ale oki i tak niejest to jaks super karta wies przeunołem pasecxzek na 300/500 i niejest zle jak zate pieniadze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 Ja miałem BOXa i miał 250/405... wątpie aby jakis FX leadteka miał 500 na pamiatkach... no chyba ze wierzycie opisowi z Komputronika :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 no wąłsnie tymi opisami sie sugerowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 I niepotrzebnie... to pic na wode... :wink: zaufaj mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 teraz jzu sie tea tak domyslam a co do strony producenta to jakos niema tezmojego pudełka bo przewaznie sa one z wiatrakami a ja mam bez :) ale karta działa niejest zła jak ja niektorzy maluja wiec radiatory napamieci ) hmm tylko jakie ?? i moze zmiana na gpu radiatorka i bede sie nia bawił jkakis czas :) ps: jak na fx5200 to standardowe taktowanie 250/473 niejest złe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 teraz jzu sie tea tak domyslam a co do strony producenta to jakos niema tezmojego pudełka bo przewaznie sa one z wiatrakami a ja mam bez :) ale karta działa niejest zła jak ja niektorzy maluja wiec radiatory napamieci ) hmm tylko jakie ?? i moze zmiana na gpu radiatorka i bede sie nia bawił jkakis czas :) ps: jak na fx5200 to standardowe taktowanie 250/473 niejest złe :) to jest aktualne taktowanie mojego MX 8) a tak BTW to też kciałem kupić tą karte ale w sumie zbyt dużej różnicy po przesiadce by raczej nei było :) co prawda mój shit obsługuje directa 7.1 , ale da sie z tym żyć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Co do taktowania pamięci na grafach nvidii to mam racje a nie jakieś teorie, jak bys poczytał sobie troszeczke o tym i o wym to bys sie przekonał. Tylko Ati podają rzeczywistą wartosc taktowania pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Ło jejku to nie ma nic wspólnego z producentem gpu (takowoż samej karty) tylko tak działa pamięć (każda) DDR, a jak jest odczytywana przez różne programy nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 Ło jejku to nie ma nic wspólnego z producentem gpu (takowoż samej karty) tylko tak działa pamięć (każda) DDR, a jak jest odczytywana przez różne programy nie ma znaczenia.zgadza sie ze producen tu nie ma nic do znaczenia tylko chcialem sprostowac moją wypowiedz, i nadal ją potwierdzam zeby sie nie przejmował kilkoma hercami. Podkręć ją chłopie i tyle!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 i sie juz nieprzejmuje bez wentylatorka i chodzenia ramu działa stabilnie 300/500 ( weicej narzie nawet niepróbuje pamieci poczekam do wtorku na radiatorki na pamiec i bede dalej próbował :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2004 szczerze powiedziawszy to radiatorki nieraz mogą nic nie dać :roll: tzn pamiątki tak mocno sie nie grzeją , ale dalej i tak nie pójdą. tak np było u mojego kumpla 8) ale moje radiatorki na pamiatkach pozwalają spokojnie dociągnąć nawet do 470hmz 8) ogólnie z tej karty robi sie powoli maluch z silnikiem od porshe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 przyklej miedziane radiatorki (30 zł) cooler mastera razem z tasmą i nie ma bata zeby nie poszły na 600 i bedzie gites miodzio. u mnie chodzą na 620 ale mam inny wentyl na grafie który wieje na pamiec. miłego podkrecania i przyjemnosci z grania!!! :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...