Skocz do zawartości
Michał_Szulkin

GeForceFX 5200 Leadtek A340 TD 128 BOX (128-bit) ???

Rekomendowane odpowiedzi

Z powodu ograniczonych funduszy kupięłm ta karte i niejest taka zła jak ja niektorzy maluja :)

Tylko mam jedno pytanie z opisu myslałem ze ma wentylator i taktowanie 250/500 a tu sieokazało ze jest z weikszym radiatorkiem tylko ( nawet lepiej ze bez wentyla bedzie ciszej) ale taktowanie standardowe wykryło sie 250/473 czyli troszke mniej

I teraz pyatnie czy to olac i poprostu podkrecic w obcjach to standardowych 500 ( w przyszłosci i tak ma byc 300/600).

Pyatnie moje tyczy sie czy to czesto sie zdarza ze jest mniej czy poprostu mam takei szczescie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ustawienia czestotliwosci na karcie nie maja z tym nic wspolnego .. nawet strowniki jak na defalucie masz mniej to cos jest nie tak i z kreceniem moze byc klopot pozniej .. a jak w planach masz 300/600 ..... jasne wątpie abys 550 bez artow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he ja! Mam taka samą karte z tym samym problemem, ale jakoś położułem na to "kija" i założyłem radiatorki na pamięć i lepszy wentyl i wykręciłem ją na 320/600 i pewnie będe próbował jeszcze więcej jak włoże jeszcze jakąś dmuchawe.

Więc nie przejmuj sie kilkoma hercami bo i tak pamięć w invidii taktuje o połowe mniej niż podają (efektywna 500 rzeczywista 250).

Zrobisz jak ja i "bedzie grała muzyka"

Pozdro!

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc nie przejmuj sie kilkoma hercami bo i tak pamięć w invidii taktuje o połowe mniej niż podają (efektywna 500 rzeczywista 250).

:zonk: :lol: ciekawa teoria. Ale tak zachowują się wszystkie pamięci ddr.

A co do tego FX'a to jeśli producent podaje 500Mhz to tyle ma być i możesz iść spróbować wymienić ale standardowe taktowanie pamięci przy 5200 to 400Mhz i stego co wiem to tylko prolinkowy Ultimate ma na starcie 500Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłeś gorsza wersje arty i jzu nikt cie nie oszukal dostales to za co zaplaciles a zapewne kupiłęs wersje oem która jest u leadteka nie tylko zubożała o pudelko ale i chlodzenie i taktowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jzu sie tea tak domyslam a co do strony producenta to jakos niema tezmojego pudełka bo przewaznie sa one z wiatrakami a ja mam bez :) ale karta działa niejest zła jak ja niektorzy maluja wiec radiatory napamieci ) hmm tylko jakie ?? i moze zmiana na gpu radiatorka i bede sie nia bawił jkakis czas :)

ps: jak na fx5200 to standardowe taktowanie 250/473 niejest złe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jzu sie tea tak domyslam a co do strony producenta to jakos niema tezmojego pudełka bo przewaznie sa one z wiatrakami a ja mam bez :) ale karta działa niejest zła jak ja niektorzy maluja wiec radiatory napamieci ) hmm tylko jakie ?? i moze zmiana na gpu radiatorka i bede sie nia bawił jkakis czas :)

ps: jak na fx5200 to standardowe taktowanie 250/473 niejest złe :)

to jest aktualne taktowanie mojego MX 8)

a tak BTW to też kciałem kupić tą karte ale w sumie zbyt dużej różnicy po przesiadce by raczej nei było :) co prawda mój shit obsługuje directa 7.1 , ale da sie z tym żyć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do taktowania pamięci na grafach nvidii to mam racje a nie jakieś teorie, jak bys poczytał sobie troszeczke o tym i o wym to bys sie przekonał. Tylko Ati podają rzeczywistą wartosc taktowania pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło jejku to nie ma nic wspólnego z producentem gpu (takowoż samej karty) tylko tak działa pamięć (każda) DDR, a jak jest odczytywana przez różne programy nie ma znaczenia.

zgadza sie ze producen tu nie ma nic do znaczenia tylko chcialem sprostowac moją wypowiedz, i nadal ją potwierdzam zeby sie nie przejmował kilkoma hercami.

Podkręć ją chłopie i tyle!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze powiedziawszy to radiatorki nieraz mogą nic nie dać :roll:

tzn pamiątki tak mocno sie nie grzeją , ale dalej i tak nie pójdą.

tak np było u mojego kumpla 8)

ale moje radiatorki na pamiatkach pozwalają spokojnie dociągnąć nawet do 470hmz 8)

ogólnie z tej karty robi sie powoli maluch z silnikiem od porshe :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyklej miedziane radiatorki (30 zł) cooler mastera razem z tasmą i nie ma bata zeby nie poszły na 600 i bedzie gites miodzio. u mnie chodzą na 620 ale mam inny wentyl na grafie który wieje na pamiec.

miłego podkrecania i przyjemnosci z grania!!! :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi