Marcin_gps Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Od roku mam tego cd'ka i powoli zaczyna swirowac. Raz czyta plyty, raz ma odpaly i nie czyta, zawiesza wina 2000 Professional (10 razy w ciagu jednego dnia) po restarcie sytuacja wraca do normy, ale nie zawsze. Czy to oznacza, ze CD niebawem padnie??? Z gory THX PS. DMA jest wlaczone, a plyty nieporysowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Spróbuj użyć płyty czyszczącej /lub sam wyczyść laser.Ewentualnie bedziesz musiał kupić cd-roma.Bo nic innego niemozna zrobić :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 tylko nie plyta czyszczaca.. mzoesz nia uszkodzic laser czy ten teac nie ma 2 lat gwarancji ? jesli juz chcesz czyscic laser, to uzyj do tego czystego spirytusu (wacikiem do uszu kropelke na laser), z wacika usun troche waty.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 ja tez mam taki napęd tylko ze prawie 2 latka ma i ledwo dyszy rw w ogole nie bierze juz a inne płytki to jak mu sie zachce najlepiej otworz go i kapnij kropelke spirytusu na soczewke ( szybko odparuje i nie bedzie sladu a powinno byc lepiej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Jak masz go na gwarancji to nie masz chyba raczej problemu zanieś go do servisu powinni ci go bez problemu wymienić. Ja sam osobiście zmieniam CD-Romy co 8-15 miesięcy w ciągu ostatnich lat tylko jeden cdrom przekroczył 1 rok pracy ale naszczęście z wymianami Asusów nie ma problemu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 juz wszycho oki :) a gwarancja na cd'ka tylko rok na nagryware daja 2 latka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 wszystko wporzadku ale co zrobiłeś bo mój też świruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 w sumie to nic sam zaczal dzialac poprawnie i mam nadzieje, ze tak zostanie jeszcze przez dlugi czas :) Czasami ma takie odpaly, nie rozumiem dlaczego wiekszosc ludzi tak sie zachwyca tymi Teac'ami, fakt ze czytaja wszystkie plytki, ale przydalaby sie wieksza zywotnosc Na Komputroniku jest niezly podpis przy tym sprzecie Najbardziej niezawodne CDROMY, spokojnie wytrzymuja 3 lata pracy! To chyba dla ludzi, ktorzy raz na miesiac z niego korzystaja!!! :D Chociaz ja tez z niego az tak bardzo nie korzystalem :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 to musiales go zle exploatowac np. wsadzac resztki jedzenia itp. albo masz full roztoczy w pokoju.. Lub poprostu jakis wadliwy ja mam takiego od lat 4 i wszystki cd'ki czyta zaczynalem od 24x a teraz 40 i wszstko cacy - mojim zdaniem nie ma leprzego napendu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Czasami ma takie odpaly, nie rozumiem dlaczego wiekszosc ludzi tak sie zachwyca tymi Teac'ami, fakt ze czytaja wszystkie plytki, ale przydalaby sie wieksza zywotnosc Na Komputroniku jest niezly podpis przy tym sprzecie Najbardziej niezawodne CDROMY, spokojnie wytrzymuja 3 lata pracy! moj ma roczek i dziala miodzio. do czego mi sluzy? - glownie do robienia obrazow plyt. jak czesto dziala? bardzo czesto - czasem po 6 godzin dziennie (wiecie wpada gosc i mowi ze ma byc ready na wczoraj) To chyba dla ludzi, ktorzy raz na miesiac z niego korzystaja!!! :D Chociaz ja tez z niego az tak bardzo nie korzystalem :?: ja swoj pilujei dziala. co do gwary na taca540E to roznie - jedni daja 2 lata inni nie pzdrwm Nikita_Bennet nikita_bennet@z.pl GG#: 1277053 -- Odzucamy krolow, prezydentow oraz glosowanie. Wierzymy w zgode powszechna oraz kod wykonywalny D. Clark - Internet Wizard -- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 w sumie to nic sam zaczal dzialac poprawnie i mam nadzieje, ze tak zostanie jeszcze przez dlugi czas :) Czasami ma takie odpaly, nie rozumiem dlaczego wiekszosc ludzi tak sie zachwyca tymi Teac'ami, fakt ze czytaja wszystkie plytki, ale przydalaby sie wieksza zywotnosc Na Komputroniku jest niezly podpis przy tym sprzecie Najbardziej niezawodne CDROMY, spokojnie wytrzymuja 3 lata pracy! To chyba dla ludzi, ktorzy raz na miesiac z niego korzystaja!!! :D Chociaz ja tez z niego az tak bardzo nie korzystalem :?: "Jedna jaskolka wiosny nie robi" Jezeli trafil ci sie egzemplarz felerny to nie pluj na cala firma. TEAC robi swietne napedy, i CD i CDRW (przynajmniej do 24x) Mam "kontakt" z wieloma takimi napedami i tylko MITSUMI & PLEXTOR IMHO jest lepsze od nich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Miałem a w zasadzie jeszcze mam MITSUMI CDR x2 mi jeszcze jakoś działa ( nie chce nagrywać na ciemnych płytakch - VERBATIMKI, na innych bez problemu) a ma już 4 latka prawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R_I_P_ Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 osobiscie polecam recke tego cd-ka na www.cdrinfo.pl tam w wadach jest napisane ze ten cd-k ma wlasnie problemy z praca w trybie UDMA w WIN2k... sam mam taki CD i dziala spox... zarowno w win2k... jak i innych windach czy linuxie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 a mój kumpel ma wlasnie TEACA 40x i pod win 2x i xp czasami mu sie samo wyłącza DMA i musi włączyć ale działa bez problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 zauwazylem, ze czasem na Xp i 2000 ma odpaly, a po powrocie do 98 wszystko wracalo do normy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...