Skocz do zawartości
OLAF_SKARPA

NFS: UNDERGROUND 2

Rekomendowane odpowiedzi

nfsu 2 demo niezachwyca miasto lepiej zrobione troche lepiej zrobione wózki co na plus nfsu 2 to fizyka jazdy bardziej mi sie podoba niż w nfsu 1 ale szkoda że nie ma uszkodzeń samochodu co to za gra jak komputer obija samochód niemiłosiernie a ja sie nie obijam i nic z tego nie mam plus nfsu 2 to nareście muzyka w jakieś normalnej jakości a nie 22khz jak bede miał pełną to może się przekonam , może coś mnie zaskoczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tam gra nawet przypadla do gustu. Mimo ,ze gram non-stop w symulacje milo sobie pograc w cos od czasu do czasu na klawie. Moze i sie wszystko swieci w tej grze ,ale ma to chyba nadac grze dynamiki i mijajac te swiatelka neony itp wydaje sie ,ze ma sie bardzo duza predkosc. Co do stylu Arcade serie NFS zawsze byly nastawione na ten gatunek i tylko NFS:Porsche Unleashed (ktora byla najlepsza czescia) poszla troche w innym kierunku ,ale w tamtym czasie wiele osob przyjelo ja dosc negatywnie ze wzgledu na trudnosc jazdy (najtrudniej do opanowania byly turba z 76 chyba = tylni naped i duzo koni bez elektroniki :wink:). Ja w tego NFSa napewno zagram przejde i wywale ,ale prosilbym tutaj nie wyzywanie tytulu ,ze jest arcadowy (z zalozenia ma przeciez byc) ,bo jak napisze ze cala seria CMR to Arcade dla Lamerow (ktora w rzeczywistosci taka jest) to sie wojna zacznie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram kucyka .. gra nie jest cudowna ... ale fajna na rozstresowanko .. naprawde jnie wszystkie gry musza byc glebokie i niewadomo jakie ..

to jest gra ARCADE ... a co arcade znaczy kazdy powinien wiedziec :D

po wyłaczeniu light trails i enhanced contrast jest prawie jak w NFS U1

czyli dynamiczna jazda na max ..

ja specjalnie za scigałkami nie przepadam .. ukonczylem tylko V-rally 2 na psx (na pc sie grac nie dalo :) ) ... i NFS HP2 oraz NFS U ..

takto mnie jakos te sciganie nie kreci ... wole postrzelac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie moge sie doczekac fulla wiem ze przysiade na pewien czas do tej gierki umili mi oczekiwanie na GTA SA :] .Pozatym czuc w niej wiecej fridomu niz w jedynce ktora tez byla dobra pozycja ciekawe jak bedzie z tunem czy bedzie liniowo czy tez wiecej custom ku naszej radosci :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 4 primo delirimo to sie zaloze,ze i tak zaopatrzysz sie w fulla wiec nie sciemniaj ludzi

każdy mierzy innych podług siebie

jednym zdaniem: jeśli Ty musisz mieć wszystkie gry jakie wychodzą, nie oznacza to koniecznie, że inni mają tak samo.

co do jazdy na kierownicy: gra się KOSZMARNIE. jeśli masz Force Feedback, to jedynym wyjściem jest wyłączenie tegoż, gdyż ustawienia siły FF w grze (w końcu udało mi się znaleźć) nic nie dają, a ustawienia czułości kierownicy nie działają zupełnie. na klawiatrusze gra się lepiej. a co to za ścigałka, w ktorą lepiej grać na klawiaturze?

znajomi chcieli koniecznie zobaczyć tego NFS:U2 na kierownicy. więc zainstalowałem ponownie. niektórym się nawet podobało, ale i tak każdy po 3-5 minutach wyłączał z nudów. dlaczego? nie wiem, nie pytałem, bo mnie ta gra też nudzi (w przeciwieństwie do jedynki)

grafika. mam Bartona 2500+ i GF4 Ti4200 + 768 MB na pokładzie. karta wykręcona na 285/580.

udało mi się uzyskać płynny obraz! 800x600, wszystko poza contrast enhacement i odbiciami na samochodzie powłączane, ulica na 1 (powyżej wygląda jak lodowisko, żeby nie powiedzieć lustro), podświetlenie drogi pod samochodem OFF, filtrowanie tekstur na 0.

i co się okazuje? max to 50 FPS (wow!) minimum to 12 FPS (przy ostrym skręcaniu, czyli tzw. kręceniu bączków) to nie jest zadowalający wynik. oj nie.

dla jaj włączyłem AAx2.

i szok!

gra wygląda znacznie lepiej i... chodzi DOKŁADNIE TAK SAMO. max to 50 FPS, min. to 12 FPS. więc niech mi nikt nie mówi, że engine nie jest SPIEPRZONY na masę. nie wiem: muszę posiadać Pentium IV 4000 MHz, czy co? a może GF6800? nie mam pojęcia od czego jest to zależne, ale fakt pozostaje faktem: jest to jedyna gra, która przy włączonym AAx2 chodzi TAK SAMO jak bez AA. nie powiem, żeby mi to przeszkadzało, bo broń Boże nie przeszkadza. szczególnie, że już poszła w pizdu z mojego dysku ponownie.

ale jeśli ktoś ma jakiś pomysł na to, dlaczego tak się dzieje, to proszę o info.

kolejna sprawa: widziałem ją wczoraj przez moment u znajomego na R9800PRO. i co? i kupa. wygląda tak samo z jednym wyjątkiem. deszcz. czy to jest to, czym się tak zachywacacie, panowie od DX9? 8O

podtrzymuję moją opinię o grafice: jest BRZYDKA. NFS:U pod tym względem wyglądał ZNACZNIE lepiej. bo mimo, że też był przebajerzony, to jednak momentami można było mieć wrażenie, że się jedzie po prawdziwym mieście. tutaj cały czas się czuje, że to jakieś sztuczne wszystko jest i nieprawdziwe. no, może jak pada deszcz to jest inaczej :lol: bo mniej widać

dlaczego nikt nie pisze o panienkach? są PASKUDNE! nawet jak na panienki komputerowe. ta laska na ekranie tytułowym to jakiś pasztet. zero gustu. duże balony i silikon w gębie. może komuś się to podobać, bo gusta są różne. ale dla mnie to obrzydliwe jest :roll:

uczucie prędkości? no rzeczywiście jest. tym bardziej, że mało co widać przez te błyskające wszędzie światełka. większe uczucie prędkości to ja mam w Richardzie Burnsie jak jadę 120 km/h przez lasek, niż tutaj przy 250 km/h jadąc przez centrum wielkiego miasta.

dlaczego tak mało tu jest samochodów? nawet przy traffic ustawionym na maksa. ja rozumiem, ze to tylko demo, ale skoro dali możliwość ustawiania traffic, to powinno to działać. a różnica między minimum a max jest taka, że na minimum samochód widzimy raz na 3 minuty, a na max raz na minutę :roll:

dzisiaj odbieram od znajomego mojego starego NFS:U i będę mógł zapomnieć o NFS:U2.

dlaczego nie ma na PC czegoś choć w 1/10 tak fajnego jak gran turismo?

a tym, którzy mi mówią, że nadeszła era kart DX9, odpowiem krótko: to ja wolę kupić sobie PS2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla porownania DX 8 i 9 zrobilem screeny.Sami ocencie

DX8

Dołączona grafika

Dx9

Dołączona grafika

Odrazu mowie:to sa pelne detale.Te u gory sa robione na Bartonie 2500,768 ram i GF4Ti4200,te na dole na moim sprzecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co te screeny pokazują?

wskaż Ty mnie palcem te różnice, żebym wiedział, że żartujesz

bo moim zdaniem, to te screeny pokazują wyłącznie to, że w wersji DX8 nie włączyłeś świateł, odblasków, jednym słowem niczego poza blurem

zrób screeny z powłączanymi wszystkimi efektami - z początku wyścigu na przykład.

wtedy będzie co porównywać

bo tak, to nie obraź się, ale pokazałeś tylko, jak ślepy jesteś

a co do narzekania.

jakoś na DOOMa 3 nie narzekałem

nie sądzę także, żeby HL2 był bardziej wymagającą grą niż D3. HL:Source na GF4 chodzi bez najmniejszych zacięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL... To ma byc porownanie?? Nie dosc, ze nie jest to ten sam fragment trasy, to na jednym screen'ie jedziesz na dopalce, a na drugim praktycznie stoisz :/

Jak patrze na ten deszcz, to stwierdzam, ze lepszy byl w NFS 2 SE :D

nie zapominaj o włączonym AA na tym drugim screenie!

hydro: albo jesteś ślepy, albo głupi

bez obrazy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co te screeny pokazują?

wskaż Ty mnie palcem te różnice, żebym wiedział, że żartujesz

bo moim zdaniem, to te screeny pokazują wyłącznie to, że w wersji DX8 nie włączyłeś świateł, odblasków, jednym słowem niczego poza blurem

zrób screeny z powłączanymi wszystkimi efektami - z początku wyścigu na przykład.

wtedy będzie co porównywać

bo tak, to nie obraź się, ale pokazałeś tylko, jak ślepy jesteś

a co do narzekania.

jakoś na DOOMa 3 nie narzekałem

nie sądzę także, żeby HL2 był bardziej wymagającą grą niż D3. HL:Source na GF4 chodzi bez najmniejszych zacięć.

ale kazda inna z tych co wymieinlem bedzie skakac,a co do screenow to pojde do goscia ktory mi i osobiscie zrobie innym kolorem auta,w tym samym miejscu starajac sie nawet co do minimetra i wlacze jeszcze raz wszystkie efekty bo moze koles nie wlaczyl,choc mowi ,ze wlaczyl,ale nic-sprawdze to dzis osobiscie i zrobie ze wszystkim wlaczonym co sie tylko da wlacznie z FSAA i wtedy moze nie bedziesz juz takim niedowiarkiem :| Zreszta CI co maja DX9 przynajmniej nie sa slepi i widza roznice,tylko po mojemu posiadacze DX8 sie bronia mowiac ze nie ma roznicy,ale ok-przejde sie specjalnie i osobiscie to sprawdze,choc nie sadze,ze koles robiac mi tego screena oszukalby samego siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odrazu mowie:to sa pelne detale.Te u gory sa robione na Bartonie 2500,768 ram i GF4Ti4200,te na dole na moim sprzecie

to dlaczego jakoś nie widać na tym pierwszym screenie świateł, odbić na drodze, light trails i tym podobnych dupereli?

gdzieś je wcięło w momencie robienia printscreena?

bo u mnie jakoś to wszystko występuje.

nie ośmieszaj się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra,poczekaj,dzis sie przejde i osobiscie to skoryguje,ale naprawde watpie by koles sam sie oszukiwal,ale nic,specjalnie przejde sie dla Ciebie.Poza tym jak jestes taki madry to sam zrob screena z Twojego kompa i pokaz nam wszystkim to porownamy.No posiadacze DX9-powiedzcie im cos :P :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale kazda inna z tych co wymieinlem bedzie skakac,

nie byłbym taki pewien :lol: ale o tym się przekonamy niebawem (mam nadzieję)

a co do screenow to pojde do goscia ktory mi i osobiscie zrobie innym kolorem auta,w tym samym miejscu starajac sie nawet co do minimetra i wlacze jeszcze raz wszystkie efekty bo moze koles nie wlaczyl,choc mowi ,ze wlaczyl,ale nic-sprawdze to dzis osobiscie i zrobie ze wszystkim wlaczonym co sie tylko da wlacznie z FSAA i wtedy moze nie bedziesz juz takim niedowiarkiem :|

no to fakt: bo sam się przekonasz, że z DX9 to w tej grze jest tylko ten deszcz - przynajmniej coraz większą mam tego pewność po tym co widzę na screenach. mam tylko jedno pytanko: czy te krople się jakoś rozmywają, spływają, czy coś w ten deseń? czy tylko pojawiają się i znikają? :lol:

Zreszta CI co maja DX9 przynajmniej nie sa slepi i widza roznice,tylko po mojemu posiadacze DX8 sie bronia mowiac ze nie ma roznicy,ale ok-przejde sie specjalnie i osobiscie to sprawdze,choc nie sadze,ze koles robiac mi tego screena oszukalby samego siebie

chyba nie umiesz czytać.

napisałem, że w FarCry JEST różnica między DX8 a DX9. ale na pierwszy rzut oka jest ona niedostrzegalna - przynajmniej dla przeciętnego użytkownika. różnica między DX8 a DX9 jest w zasadzie jedna: Vertex Shader 2.0 i Pixel Shader 2.0

a teraz pokaż mi jakiekolwiek usprawiedliwienie dla wykorzystania DX9 i PS2.0 dla uzyskania tych kropli, które wyglądają GORZEJ niż krople widziane już rok temu w Colinie 04?

bo innych różnic chyba nie znajdziesz. ale życzę powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym jak jestes taki madry to sam zrob screena z Twojego kompa i pokaz nam wszystkim to porownamy.No posiadacze DX9-powiedzcie im cos :P :)

aż chyba specjalnie dla Ciebie ponownie zainstaluję tego nieszczęsnego NFS:U2

a to ostatnie zdanie "powiedzcie im coś" świadczy już tylko o desperacji :lol:

ale uprzedzam: screen będzie w 800x600 z włączonym AA i wszystkimi detalami.

a potem Ty mi pokażesz screena w tej samej rozdziałce z włączonym AA i wszystkimi detalami.

z samego początku wyścigu, ok?

czyli moment, w którym panienka zaczyna machać łapkami, żeby wystartować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym jak jestes taki madry to sam zrob screena z Twojego kompa i pokaz nam wszystkim to porownamy.No posiadacze DX9-powiedzcie im cos :P :)

aż chyba specjalnie dla Ciebie ponownie zainstaluję tego nieszczęsnego NFS:U2

a to ostatnie zdanie "powiedzcie im coś" świadczy już tylko o desperacji :lol:

ale uprzedzam: screen będzie w 800x600 z włączonym AA i wszystkimi detalami.

a potem Ty mi pokażesz screena w tej samej rozdziałce z włączonym AA i wszystkimi detalami.

z samego początku wyścigu, ok?

czyli moment, w którym panienka zaczyna machać łapkami, żeby wystartować.

Nie ma problemu.Jedyny jest taki czy aby napewno zrobisz na swoim kompie :P Zreszta to juz Twoja sprawa,najwyzej oszukasz samego siebie.No nic - czekam na screena i wysle Ci tego samego ze swojego kompa z wlaczonym FSAA.Tylko po mojemu to troszq cwane posuniecie bo wybrales moment,ktory wogole nie pokazuje gry,no ale nic,zrob,zobacyzmy co nam pokazesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czytam te Wasze posty i sie zastanawiam czy Ty Samodobro jestes taki glupi,ze nie widzisz roznicy czy na takiego wygladasz :? Sam mam radeona 9600 i wiem jak gra wyglada u mnie i wiem jak wyglada u mojej dziewczyny na GF3Ti500.Fakt Hydro wybral troche dziwne miejsca na porownania screnow,ale dobrze mowi.Jesli chcesz to ja tez Ci zrobie screena. :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi