Conti Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Hmmm, to nie wiem. Ja sie pozbyłem 6600gt z powodu wydajności w n4su2 i collinie 04/05. Ale w riddicku było przyzwoicie. Może w sterach masz ustawiony FSAA na 8x ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 no taki problem ze jak mam aa wyłączone i nawet w sterach ziporowanie na 16 to chodzi ok w granicach na dzien dzisiejszy 40-50 fps a jak włącze choćby anitilising na dwa to zpadek do 20 klatek czasmai 10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 128-bitowa szyna pamięci się kłania. Przy 6600GT w rozdzielczości 1024 i powyżej odpuść sobie FSAA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Jakie AA i AF jest domyślnie ustawiane przez gre po przesunięciu suwaków na max w prawo? Tak mam ustawione i wydaje mi się że to AAx4 AFx8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 To zależy. Przy radeonach suwak FSAA ma 3 pozycje więc chyba 0-2x-4x natomiast przy 6600GT ma zdaje się 4 pozycje 0-2x-4x-6x ??? ALE przy radkach max FSAA lepiej wygładza niż max FSAA przy 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Hmmm, to nie wiem. Ja sie pozbyłem 6600gt z powodu wydajności w n4su2 i collinie 04/05. Ale w riddicku było przyzwoicie. Może w sterach masz ustawiony FSAA na 8x ?? 1384057[/snapback] mnie colin i nfsu2 chodza lepiej niz na radku 9800 slyszalem ze glownym powodem jest nforce u kolegi na nforce 6600gt w doom3 mial 31klatek 3razy test zapuszczony a umnie na slabszym konfigu szyna kt400 szyna 180 po trzech testach 58fps i wszystkie gry chodza cacy riddick tez ale musze dac na 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 (edytowane) mnie colin i nfsu2 chodza lepiej niz na radku 9800 slyszalem ze glownym powodem jest nforce u kolegi na nforce 6600gt w doom3 mial 31klatek 3razy test zapuszczony a umnie na slabszym konfigu szyna kt400 szyna 180 po trzech testach 58fps i wszystkie gry chodza cacy riddick tez ale musze dac na 2.0 1384933[/snapback] To całkiem możliwe, ja mam płytę na nForce2 i miałem trochę problemów z przycinaniem się w grach oraz nawet czasami przy przewijaniu stron w IE :blink: . Musiałem obniżać "przyspieszenie sprzętowe" aby było płynnie. Dziwne bo to i to jest nVidii :huh: . Ponoć któryś z asusów na nForce nawet nie chciał się uruchomić po wsadzeniu 6600GT agp :mur: . <_< Ale z colinem 04 / 05 to coś nie tak. We wszystkich testach jakie widziałem i zresztą u mnie też radek 9800pro jest 30 - 50 % a i więcej szybszy :rolleyes: Edytowane 12 Kwietnia 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 To całkiem możliwe, ja mam płytę na nForce2 i miałem trochę problemów z przycinaniem się w grach oraz nawet czasami przy przewijaniu stron w IE :blink: . Musiałem obniżać "przyspieszenie sprzętowe" aby było płynnie. Dziwne bo to i to jest nVidii :huh: . Ponoć któryś z asusów na nForce nawet nie chciał się uruchomić po wsadzeniu 6600GT agp :mur: . <_< Ale z colinem 04 / 05 to coś nie tak. We wszystkich testach jakie widziałem i zresztą u mnie też radek 9800pro jest 30 - 50 % a i więcej szybszy :rolleyes: 1385109[/snapback] a jak dokladnie chodzi ci ten colin bo ja mam colina 4 i odczucia miedzy radeonem 9800 a 6600gt sa na korzysc 6600gt filtry i aa bardzo plynnie a co do karty 6600 i asus to wiesz ja kiedys tez mialem problem z abitem i geforce 3 wiec to chyba niejest wina karty tylko asusa ale kolega mial problem na asusie z pamieciami hynix niewykrywalo mu zmienil na kingmaxa i te dzialaly a jaka masz fsb na tym nforce2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 fsb pomiędzy 166 a 220 - zależy jak bardzo potrzebna mi moc procka. Co do Colina 05 - mierzone frapsem 1024 + wszystko na max + FSAA 4x - 6600GT ~ 45fsp, 9800pro ~ 75 fsp (na tej samej trasie). Nfsu2 - 6600GT potrafiło spaść do 17 fsp, na 9800pro nie widziałem jescze poniżej 24fsp. (1024 + wszystko na max, wyłączone tylko wzmocnienie kontrast - nie lubie przerysowania). Co ciekawe - średnia fsp jest praktycznie taka sama a może odrobinę na + dla 9800pro ale przyjemność z grania na radku jest znacznie większa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 fsb pomiędzy 166 a 220 - zależy jak bardzo potrzebna mi moc procka. Co do Colina 05 - mierzone frapsem 1024 + wszystko na max + FSAA 4x - 6600GT ~ 45fsp, 9800pro ~ 75 fsp (na tej samej trasie). Nfsu2 - 6600GT potrafiło spaść do 17 fsp, na 9800pro nie widziałem jescze poniżej 24fsp. (1024 + wszystko na max, wyłączone tylko wzmocnienie kontrast - nie lubie przerysowania). Co ciekawe - średnia fsp jest praktycznie taka sama a może odrobinę na + dla 9800pro ale przyjemność z grania na radku jest znacznie większa. 1386261[/snapback]mi w nfsu2 trasa na lotnisku wszystko full fps spadaja najbardziej ale itak mam 25 klatek min oczywiscie najnowszy patch zainstalopwany i stery mam 76.44 ale itak na takich ustawieniach niegram wiec poczekamy ale jedna rzecz mnie zastanawia czemu na 6600 w 3dmark2001 mam tylko 14800 na 9800 mialem 17200 tylko to mnie denerwuje w 6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ej ludzie czemu mam takie duże kwadraty na drodze i na chodzniku(piksele) a gra chodzi mi na średnie/max ???? mam stery 71.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 bo trzeba zainstalować patch i specjalny crack Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 jaki patch , i jaki crack ??? jak masz takiego to wyślij (crack ) bo patcha moge se sciagnąć ..... sdy@poczta.onet.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 może wyłączyłeś filtrowanie textur? ustaw tak żeby była minimum jedna kreska w texture filtering i uruchom ponownie gre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ok thx :D sprawdze to :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 i jak, zadziałało? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 TAAKKK !!! WIELKIE DZIĘKI !!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Kurde coś mi nie pasi. Dostałem Lancera i chciałem go wypasić - tak więc kupiłem wszystkie upgrad-y 2-ego poziomu i dostaje po dupsku równo w dragu - mój Peugot 206, którym grałem od początku ma o wiele większego kopa. Stąd moje pytanie - czy trzeba też kupować pozostałe części tuningu silnika, zawiesznia itp? Czy po prostu jak kupię najwyższy upgrade to on zawiera to samo co niższy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Kurde coś mi nie pasi. Dostałem Lancera i chciałem go wypasić - tak więc kupiłem wszystkie upgrad-y 2-ego poziomu i dostaje po dupsku równo w dragu - mój Peugot 206, którym grałem od początku ma o wiele większego kopa. Stąd moje pytanie - czy trzeba też kupować pozostałe części tuningu silnika, zawiesznia itp? Czy po prostu jak kupię najwyższy upgrade to on zawiera to samo co niższy ? 1402087[/snapback] Czesc rzeczy niestety sie nie pokrywa - np. zdjecie limitu max. predkosci - jest w 1 upgrade, ale w 2-gim juz nie. Trzeba po kolei sprawdzac co sie ma i co mozna jeszcze dolozyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 No to dlatego tak mułowato jeździ...Czyli trzeba generealnie kupować wszystkie paczki upgradów po kolei...No troszkę to nieciekawe rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Nie trzeba - kupuje najlepsza dostepna po czym sprawdzam co jest w slabszych. Jesli nie masz czegos to kupujesz. Jak masz juz i to w lepszej formie to sie zawsze pyta czy chcesz wymienic dana czesc na gorsza. Mozna zaoszczedzic troche kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek17 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witam! Chciałem sobie zagrac z kolegą w NFS U2 przez lana ale są małe problemy. Problem polega na tym ze widac jego serv ale jak wejde to nie widac jego załozonej gry. O co w tym chodzi?? Prosze o pomoc! Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 jesli gracie np. drift to ustaw w filtrach (czy cos takiego) tez drift, bo inaczej nie zobaczysz jego serwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek17 Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Juz tak robiłem na wszystkie sposoby. :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 tak juz jest na piratach..... niestety :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 RS radze Ci nie wspominać o piratach na tym forum :> hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 (edytowane) @kev RS jest aż dwa lata dłużej na tym forum od ciebie więc reguły ma wypukane na blaszke... swoją wypowiedzią zachęca jedynie do kupowania oryginału aby uniknąć problemu... ;]] Edytowane 23 Kwietnia 2005 przez GuC!o^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 :lol: no comments Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kev Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) a właśnie mam pytanko ... jak mam 60 % (w nfsu2 ,nie na forum:P) to ile jeszcze wyścigów przedemną bo nie wiem czy mi sie chce :> aaaa sory że nie edytowałem tamtego postu ale się zagapiłem SORX :mur: Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez kev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 (edytowane) RS radze Ci nie wspominać o piratach na tym forum :> hehe kilka pastów wyżej prosisz zeby ci cracka na meila wyslali (co jest jawnym łamaniem przepisów), a teraz dajesz rady osoby która nawet odrobine nie złamała regulaminu. geeeeeazzzz 12LO ?? Edytowane 24 Kwietnia 2005 przez burro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...