Skocz do zawartości
Outlander

Monitor .. karta graficzna - kto wie co jest grane ???

Rekomendowane odpowiedzi

Złożyłem niedawno kompa, a zbraku innego podłączyłem stary monitor (10lat firma SPIN 8) - sprawny - no może trochę różowy :lol: ) i jest drobny problem mianowicie przy włączeniu gierki 3D (Warcraft III, Freelancer) monitor przychodzi w stand by, jak wyjde (wciemno :) ) do windy to się włącza i działa normalnie.

Konfig: win XP sp1, graf G2GTS, płyta Asusa A7S333, Antek 1800+, ram 512MB, DX 9.0, zasilacz 300W MEGA(BAJT)SHIT i różne wersje sterów do grafy

PS: w windzie chodzi wsio, działają stare gierce (TTD :D ), działa też test 3d w DX (takie obracające się sześciany) :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale on przechodzi TYLKO przy grach 3D, nawet test 3D w DX 9.0 przechodzi poprawnie. Ale może to to ... zna kto jakiegoś dobrego refresh locka który działa z gf2 ???

Test 3D w DX przeprowadzany jest w rozdzielczości pulpitu (o ile się nie mylę)... Byćmoże gry zapodają się w innej, przy której odświeżanie jest nieznośne dla monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany :D Choć nadal niewiem dlaczego się pojawił ... Rozdzielczości takie same i w windzie i w grach ... z bliżej nie znanych mi powodów podczas gier monitor wymaga niższego odświerzania przy IDENTYCZNYCH ustawieniach 8O no ale po wymuszeniu w dxdiag odświerzania (60Hz :evil: a w windzie chodzi na 75) wszystko chodzi :D

Z tego miejsca chciałbym podziękować panu reżyserowi ... chwila nie ta wersja .... krótko i zwarcie ... WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC !!! a teraz wracam do grania w multi warcrafta ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi