Skocz do zawartości
Boyco

Chieftec (High Power) HPC-360-202

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem. Kupiłem zasilacz Chieftec, ktory okazal sie "High Power" (podobno firma ktora produkuje zasilacze dla Chiefteca wypuściła swoje egzemplaze - nie roznią sie one przynajmniej podawany jest ten sam model). Chodzi o to, resetuje mi sie komp. Sprawa jest o tyle dziwna ze na moim starym SHIDO 300W komputer działa jak najbardziej poprawnie a nowy zasilacz kupiłem tak na wszelki wypadek oraz dlatego ze ma wiecej wtyków. Reset kompa jest w jak najbardziej przypadkowych momentach czasem zaraz po uruchomieniu systemu.

Moje pytania to:

1. Czy "High Power" to podróba? (chodzi mi o to aby nie tracic na cenie jakbym komus innemu to sprzedawał.

2. Jeżeli to wina zasilacza to czy to mozliwe ze taki SHIDO jest mocniejszy od tego nowego (5 razy ciezszego - chłodzenia) zasilacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z identycznych elementów, no i cena bardziej znośna.

Może to tylko wina jednego egzemplaża. Niech sprzedawca wymieni Ci na inną sztukę.

Zależy który Huntkey. Ja bym wolał Chefteca/Sirteca/Enlight'a

Rzuć jeszcze okiem tu:

http://www.tomshardware.pl/howto/20040122/...upplies-15.html

http://www.tomshardware.pl/howto/20040122/...upplies-10.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze jest walniety bo widziałem Chieftec 360 i 420 w działaniu i nie mja problemow przy P4 3000 i ATI 9700 czy 9800 a co dopiero przy twoim sprzecie ja tez miałem kiedys 360 i wszystko w 100% na wzystkim podkreconym chodziło stabilnie(a zobacz ze ma u mnie co ciagnac prad) ale zmieniłem na 420w bo miałem dobrego kupca na 360w ,Poprostu idz z nim do serwisu bo pewnie zle trafiłes przeciez nawet Mercedesy i BMW tez sie psuja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi