Boyco Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Witam! Mam taki problem. Kupiłem zasilacz Chieftec, ktory okazal sie "High Power" (podobno firma ktora produkuje zasilacze dla Chiefteca wypuściła swoje egzemplaze - nie roznią sie one przynajmniej podawany jest ten sam model). Chodzi o to, resetuje mi sie komp. Sprawa jest o tyle dziwna ze na moim starym SHIDO 300W komputer działa jak najbardziej poprawnie a nowy zasilacz kupiłem tak na wszelki wypadek oraz dlatego ze ma wiecej wtyków. Reset kompa jest w jak najbardziej przypadkowych momentach czasem zaraz po uruchomieniu systemu. Moje pytania to: 1. Czy "High Power" to podróba? (chodzi mi o to aby nie tracic na cenie jakbym komus innemu to sprzedawał. 2. Jeżeli to wina zasilacza to czy to mozliwe ze taki SHIDO jest mocniejszy od tego nowego (5 razy ciezszego - chłodzenia) zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Highpower to model Sirteca. Np. http://www.tomshardware.pl/howto/20040122/...upplies-15.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Co do tematu to sprawdzane to było tak na podkręconym jak i na niepodkręcanym procku. I przy okazji pytanko: 1. Zasilacze Hunt Keya są dobre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Highpower to model Sirteca o ile się nie mylę Zgadza się i wyglądają one identycznie nawet jesli chodzi o specyfikacje. Tylko czy robione są z tych samych jakościowo elementów? Czy to jest podróba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Z identycznych elementów, no i cena bardziej znośna. Może to tylko wina jednego egzemplaża. Niech sprzedawca wymieni Ci na inną sztukę. Zależy który Huntkey. Ja bym wolał Chefteca/Sirteca/Enlight'a Rzuć jeszcze okiem tu: http://www.tomshardware.pl/howto/20040122/...upplies-15.html http://www.tomshardware.pl/howto/20040122/...upplies-10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 moze jest walniety bo widziałem Chieftec 360 i 420 w działaniu i nie mja problemow przy P4 3000 i ATI 9700 czy 9800 a co dopiero przy twoim sprzecie ja tez miałem kiedys 360 i wszystko w 100% na wzystkim podkreconym chodziło stabilnie(a zobacz ze ma u mnie co ciagnac prad) ale zmieniłem na 420w bo miałem dobrego kupca na 360w ,Poprostu idz z nim do serwisu bo pewnie zle trafiłes przeciez nawet Mercedesy i BMW tez sie psuja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...