freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 grały 4 głosniki w ustawieniu "WaveOut output" w winampie , przy ustawieniu DirectSound output grają cztery ale dużo ciszej i jakby w słabszej jakości dzwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Najlepiej nie uzywac winampa , a wave out sie na win xp nie uzywa . Wlacz sobie Foobara i w jego dsp , masz plugin do 4 kanalow , gwarantuje ze jakosc bedzie taka sama jak na 2 :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Dzięki juz sciągam foobara :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 mam problema , nie chcą mi grać przody , grają tylko tyły, dodawałem różne opcje ale nic , grają tylko tyły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 mam problema , nie chcą mi grać przody , grają tylko tyły, dodawałem różne opcje ale nic , grają tylko tyły O ludzie a ustawiles w opcjach karty zeby graly 4 kanaly ??? Moze masz zly sterownik itd . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 oczywiscie mam na 4 kanały ustawione w opcjach karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 No to nie wiem za bardzo gdzie masz blad. Znalazlem jakies stery na stronie producenta ( ale pewnie je masz ) http://www.asrock.com/support/Download/dl_k7s8x.htm . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 dziwne jest to że filmy chodzą normalnie na 4 głosnikach i głośno a mp3 nie chcą , stery mam własnie te co w linku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 dziwne jest to że filmy chodzą normalnie na 4 głosnikach i głośno a mp3 nie chcą , stery mam własnie te co w linku No to nie wiem poszukaj moze innych na stronie cmedi . Jak masz instalke Foobara , mozna dodac jako Output Kernel streaming zobacz jeszcze jak na tym bedzie dzialalo . Ogolnie to pewnie masz jakis glupi blad . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Tak w ogole to jak Wy chcecie zrobic czterokanalowy z dwukanalowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Tak w ogole to jak Wy chcecie zrobic czterokanalowy z dwukanalowego?Normalnie a jak ty chcesz :) ?? . W foobarze jest plugin do tego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Hehe no ale w jaki sposob to robi. Bo jakostam to sobie cos wrzucic w tylne mozna tylko po co? Generalnie jak masz nagrane cos w Dolby Pro Logic to tam sa zakodowane tylne na dwuch kanalach, procesor Pro Logic to rozkodowuje i wrzuca na tyl i mamy sobie surround. Jak cos nie jest nagrane w Pro Logic to na tyl leca jakies przypadkowe rzeczy bo procesor tak czy siak rozkodowuje. Jesli natomiast masz dzwiek w AC3 to jest odrazu czterokanalowy ale nikt nie nagrywa muzy w AC3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Hehe no ale w jaki sposob to robi. Bo jakostam to sobie cos wrzucic w tylne mozna tylko po co? Generalnie jak masz nagrane cos w Dolby Pro Logic to tam sa zakodowane tylne na dwuch kanalach, procesor Pro Logic to rozkodowuje i wrzuca na tyl i mamy sobie surround. Jak cos nie jest nagrane w Pro Logic to na tyl leca jakies przypadkowe rzeczy bo procesor tak czy siak rozkodowuje. Jesli natomiast masz dzwiek w AC3 to jest odrazu czterokanalowy ale nikt nie nagrywa muzy w AC3 :) Ja to nie wiem wogule o co tobie biega . Jakie ac3 , jakie prologic ??? . On ma mp3 w stereo i chce miec kwadro , co w tym dziwnego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 oki używam directsound , kernel działa ale są zniekształcenia , dałem na 80% głośnośc na wzmacniaku od głośniczków i wymiata teraz ostro :) jest ok Hehe no ale w jaki sposob to robi. Bo jakostam to sobie cos wrzucic w tylne mozna tylko po co? dużo lepiej słucha sie na kwadratofonii , jak zmieniłem dla ciekawości na przody to aż strach jaka róznica :) mp3 na 5 głosnikach wymiata !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Ja to nie wiem wogule o co tobie biega . Jakie ac3 , jakie prologic ??? . On ma mp3 w stereo i chce miec kwadro , co w tym dziwnego . To w tym dziwnego, ze nie wiadomo jak "stworzyc" te dwa dodatkowe. Skopiowac lewy przod na lewy tyl? Czy moze puscic lewy tyl z lekkim opoznieniem? Po co to robic? No ale generalnie jak ktos lubi tak sluchac to niech slucha, nie wtracam sie. Myslalem, ze kombinujecie jak surround zrobic z dwoch kanalow (bo byla mowa ze w filmach sa 4 kanaly a w mp3 nie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Skopiowac lewy przod na lewy tyl? właśnie tak to jest w kwadratofonii , efekt super , spróbuj a sam sie przekonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Skopiowac lewy przod na lewy tyl? właśnie tak to jest w kwadratofonii , efekt super , spróbuj a sam sie przekonasz W sumie moze miec sens... Sprobuje przy okazji (jak bede mial karte z czterema wyjsciami). Na poczatku zle totalnie zrozumialem, przez porownanie do filmow myslalem, ze chcesz zrobic surround w dwoch kanalow. Kopiowanie sygnalu czyste faktycznie jest z sensem. (?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 kup sobie stereo i kwadro za taka sama kwote to sie przekonasz co gra lepiej :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Tak w ogole to jak Wy chcecie zrobic czterokanalowy z dwukanalowego? a mozna cos takiego zrobic, mam ta sama plytke co kolega i niby sterownik pozwala na taki bajer, tyle ze w winampie nie wiem jak to dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...