dem Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Sprzet mam jak w podpisie i chcialbym do tego dolozyc jakies dobre pamieci, zebym mogl magistrale na 220MHz puscic. A ze na RAM'ach znam sie srednio na jeza, wole zasiegnac opini fachowcow. W zwiazku z powyzszym mam pytanie. Lepsze beda pamieci PC3200, czy raczej PC3500? Ktore beda lepiej sie krecily na moim mobo? Upatrzylem sobie dwa modele: 1. Geil PC3500 433MHz DDR DCh Ultra LL 2. OCZ EL DDR PC3200 Dual Chanell Licze na wasze sugestie. A moze macie jakies inne propozycje. Max 850 zl moge wydac i ani grosza wiecej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Pamieaj, magistrala i OC pamieći zalezy od ich kosći.Jak pamieći maja dobre kosći np. winbond lub hnix to mogą byc i 333 mhz a napewno pujdą na 400 mhz.Moje kingstonki 256 mb 333 mhz naprzykłąd bez problemu chodzą na 220 fsb na timingach cas 2.5 2 2 6 wiec jak chcesz kupić to wal na gg 3880226 :D Ale widze ze masz ochote kupić troszke wiecej niz 256 mb.IHMO rozejrzyj sie za kingstonami lub twinmosami twister.Najlepiej sprzedaj swoje pamieći i kup to http://allegro.pl/show_item.php?item=24585665 .Widze ze juz niema hynixów na allegro( wogóle gdzieś jeszcze są :?: ) to chyba to najlepiej kupić...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Fumfel co Ty sciemniasz? te pamieci z linka sa pod P4 - popatrz na timingi. Do AMD potrzeba pamieci mogacych chodzic na malych timingach - i tu dobrze wymieniasz Winbond, pamieci na tych kosciach b. czesto potrafia chodzic w takich warunkach. z takimi pamieciami ciezko teraz cos dostac, ale moze sie cos trafic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 E no nie wiedziałem ze to są pamieći pod p4 zresztą co za różnica :?: PRzecież nie ja je wystawiam...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...