Skocz do zawartości
limerro

obudowa Tracer Magnetic i plyta microATX

Rekomendowane odpowiedzi

obudowa ma takie wystające pierdziołki do wkręcania śrub i w zależności czy chcesz płyte ATX czy mATX wkręcasz je w odpowiednich miejscach. pasować na 100% będzie.

po co ci mATX jeśli masz dużą budę ??

to nie dla mnie :)

chcialem kompa zmodernizowac i zamiast mobo Gigabyte GA-7VAX

wrzucic cosik taniego na nForce2, zeby komp chodzil nareszcie jak nalezy , bo mnie mulowatosc KT400 dobija jednak :)

no i znalazlem w Gralu to mobo, ze zintegrowanym GF4MX - cena cos 349 zl, wiec chyba sie oplaca - jest male i nie zajmuje duzo miejsca :)

a jako ze obudowy nie chce zmieniac stad pytanie :)

drugi moj typ to FIC AU13 za 318 zl :)

link do tego Epoxika :

http://www.sklep.gral.pl/podzespoly/index_...&pdgr=96&aaa=21

a w ogole to czytalem test tego mobo i po pdkreceniu all do granic mozliwosc rozsadnego overclockera uzyskano siakies 5330 3dsmarkow 2001 wiec mysle ze niezle :) a dual ddr daje w przypadku zintegrowanej grafy wzrost poweru o 61 % wiec to sie nazywa skok wydajnosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bralem pod uwage, ale ponoc nie kazda rewizja tego asrocka jest gudi, a ja z ta firma nie mialem do czynienia do tej pory :/

chcialem mobo ktore bedzie sie jednoczesnie dobrze krecic bo procek to A1700 XP Tbred :)

nforce2 to wiadomo sprawdzony chipset i wiem jak to chula :)

a z tym SISem to do OC raczej mobo nie bardzo ;)

chodzi o ten sprzecior?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7661

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak , dokłądnie. no jak chcesz to kręcić to asrock nie zapewni ci wysokich napięć bez drut moda.

z drugiej strony przez FSB ładnie siękręci nawet do 250 (na forum ktoś tak zabujał), kumpel do 240 rozhuśtał.

te zintegrowane grafy nie sąrewelacyjne, poza tym można je niby wyłączyć w bisoie ale i tak weźmiesz mniejszą kasę przy odsprzedaży niż za mobo bez grafiki, tym bardziej, że to mATX.

jeśli masz obcykane drutmody to bez problemu zaszalejesz na asrocku. oczywiscie nie namawiam, podaję tylko altrnatywę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi