adam_M Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Witam , robie z kompem gościowi i podejrzanie przy testowaniu natknełem sie na coś takiego : po godzinie pracy przy włączonym pełnym obciążeniu puszczony prime95 w tle i winamp , .. wyłączam winampa i Dopa reset sie robi , właściciel mówił ze wczesniej cos takiego mu sie działo jak dłużej robił i zamykając program resetował sie komp ... ja podejrzewam zasiłke kodegen300 ale musze to jakoś sprawdzic a za cholere nie moge znaleść programu w guglu do przetestowania napięć .. czujnika nie mam więc odpada .. chciałbym wiedzieć orientacyjnie jakie są napięcia .. co jesio też dziwne bo pusciłem nagryware z cdromu dałem przegrywanie na dysk i zero reakcji tzn brak zwiechy a zasiłka powinna tez sie drzeć , z kolei dzwiękówa nie powinna być walnięta bo wsio działa no problem tzn gra na ile moze ;) .... memtest przeszedł 2 godziny torturowałem ramy i wsio ok wiec odpadają ... prime jak leciał to 5 godzin i tez spoko z grafą wsio ok testowałem wszystkim czym sie dało puszczałem marki no i no problema .. błąd występuje tylko po dłuższej pracy w momęcie zamyklania jakiegoś programu robi reset .. dodam dysk formatowany czysciutki jak łza stery zainstalowane sprzet duren 1100 //128 ddr 266 // ecs jakiś nie wiem jaki na kt 133 // dzwiek integral codek ac97 // zasiłka codegen jak wspomniałem// mx400//cdrw 52x32x52// i cdromek szajsunga 52 acha raczej nic sie nie grzeje buda open, ramy,grafa,proc w miare ciepłe tzn temp w normie na płycie tez north jest zimny reszta też co do biosu to wyłaczyłem agp4x bo to mogło tez sie pluc , wyłączyłem fast writes, wyłączyłem s.m.a.r.t. hdd .. no wsio optymalnie reszta ustawiona paski podpięte dobrze, wiec odpada .. no nie mam pojecia jaki bug w tym siedzi plis o jakies rady czy o czymś niezapomniałem , no i prosze o jakis cynk na program do testowania napiecia :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 A słyszałeś kolego o miernikach?? Nawet takich tanich, za 10zeta, w Tesco ;):lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_M Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 taa ale na elektronice sie kompletniew nie znam kurca .. to raz 2 mam program na swojej plycie asus probe i dokladnie dość pokazuje napiecie .. ale no niestety nie odpalił na tamtym sprzecie wg moich oczekiwań .. chciałbym znaleść coś podobnego uniwersalnego dla wszystkich płyt a nikaj nie moge znaleść nawet kurna nie przychodzi mi do głowy jak tego szukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohrek Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 cpucool pokazuje napiecia (niekiedy zaniza :) ) i aida32 tez edit: jeszcze mi sie przypomnialo "motherboard monitor" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 A co to za filozofia włożyć dwa końce miernika w molexa??? Poza tym płyty lubią "oszukiwać" i często pomiar jest nieadekwatny do rzeczywistego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 a ten z miernika za 20 zl to jest wiarygodny ? bo chyba nie zabardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 To był przykład, bo można znaleźć fachowy (naprawdę) albo go skalibrować. I oczywiście sprawdzić jego tolerancję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...