Skocz do zawartości
kaino

Aquael 650 problem z rozruchem

Rekomendowane odpowiedzi

mam Aquael pfn 650 super cicha ale jest problem z rozruchem jak włąnczam tą pompke to czasami sie nie załancza musze wyjąć ją z wody i poprostu potrząsnąć żeby zaczeładziałać czy to normalne??? czy da sie z tym coś zrobić..tak apropos http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24422785 tu jest ten zestaw co go kupiłem i czy zmieni mi sie temperatura na procku oczywiśće na miejszą jak założe doniego narzewnice od malucha .dzieki za pomoc pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Aquael pfn 650 super cicha ale jest problem z rozruchem jak włąnczam tą pompke to czasami sie nie załancza musze wyjąć ją z wody i poprostu potrząsnąć żeby zaczeładziałać czy to normalne??? czy da sie z tym coś zrobić..tak apropos http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24422785 tu jest ten zestaw co go kupiłem i czy zmieni mi sie temperatura na procku oczywiśće na miejszą jak założe doniego narzewnice od malucha .dzieki za pomoc pozdrawiam

Ja sobie nie wyobrażam składania WC bez nagrzewnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaino, [ no offence ], ale kupiłeś zestaw do zatapiania procesora (CCCP). Jeśli na gwarancji to wymień pompkę, możesz też spróbować ją nasmarować, a najlepiej spróbuj całość oddać, chyba że jesteś hardcorowcem. Co do temperatur, to niech się wypowiedzą szczęśliwi posiadacze WCS/CCCP, jest o tym topic przyklejony na str. głównej: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60708

Pompka jest OK na jeden blok, jeśli myślisz o nagrzewnicy to NA PEWNO NIE NA PRZEWODACH (fi) 5mm i kilkumetrowej długości :D !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się chyba często zdarza w tych pompkach.

Ja dopiero gdy kupiłem drugą to nie miałem problemów z rozruchem. Dobrze że są tanie te pompki. Strata niewielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma nagrzewnic od malucha... z prostego wzgledu maluch ma silnik chlodzony powietrzem...

sa od bisa, a to nie to samo :P ;)

kupiles cos co nie jest warte ani pol grosza wydanego na to. Ja bym tam to probowal zwracac i zadal zwrotu kasy... :D !!!

Abstarciach!ac - nazwe tej firmy mozna ladnie przetlumaczyc - WCS - Water Cooling Shit ;)

NO OFFENCE, ale to jest moje zdanie na temat wynalazkow typu CPC i inne cuda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja również przyłączam się do życzeń :D miałem aquaela 4 dni. Z początku nie chciał startować... potem zaczął się trzaskać jak wiertarka :twisted: moja rada - weź kup porządną pompkę i zacznij kompletować powoli dobre chłodzenie o ile jeszcze się nie zniechęciłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się weż coś lepszego. Mój AquaEl był bardzo cichy tylko przez 2 pierwsze dni. Teraz to jest średnio z głośnością. Ale poszedłem po rozum do głowy i zamówiłem sobie MaxiJeta 1000.

Zrób najlepiej tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aquaele czasami tak maja

jedna z metod jest niewylaczanie nigdy

moja pompka ma juz dobre 4 lata (jak nie wiecej) i tez miala problemy z rozruchem ,ale ostatnio jakos nie ma problemow :D

dla wszystkich ktorym aquael zrobil sie glosny proponuje odpowietrzenie ukladu :P

tylko tak porzadnie ,zeby w pompce nie bylo zadnych pecherzy powietrza

konstrukcja tej pompki poprostu nie pozwala byc jej glosna - chyba ze cos sie w niej przekrzywi ,a skrzywic moze sie tylko wirnik :? - bo nic wiecej tam nie ma

aha

ta moja Aquael 250l/h mimo ponad 4 lat jest nieslyszalna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nasmarowałem wirnik towodem i załancza sie za każdym razem i kupiłem dziś na giełdzie kodetówke wywaliłem te przewody guwno super przewodzące i mam pytanko nawet dwa jaki wiatrak by był super cichy mam zamier włożyć wszystko do kompa i drugie pytanie czy ten blok sie do czegoś nada z mojego zestawu i jak chłodzić zasilacz wodą wielkie dzieki za odpowieć... pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

nie ma nagrzewnic od malucha... z prostego wzgledu maluch ma silnik chlodzony powietrzem...

A co ma nagrzewnica do chlodzenia?

:lol: :lol: :lol:

a pod co podlaczysz ta nagrzewnice w Maluchu ,Mechaniklesie?

chyba pod swojego malego ,bo to jedyna ciepla ciecz w tym pojezdzie bedzie (nie mylic z samochodem :P )

plyn do spryskiwaczy sie nie liczy ,bo i cieply nie jest :wink:

kaino

zeby zasilacz chlodzic woda to musisz w nim najpierw blok wodny zamontowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB >> Maluchy BIS były chłodzone cieczą więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Fakt że nagrzewnice są nędznę ale na allegro czasami je sprzedają :D

to przeczytaj co zacytowalem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja całyczas mówiłem o maluchu bis widziałes normalnego malucha chłodzony wodą wiem że jest chłodzony powietrzem a małe wsadzi sobie wiesz gdzie qrw.....a młotku najpierw czytaj p€żiniej sie wypowiadaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja całyczas mówiłem o maluchu bis widziałes normalnego malucha chłodzony wodą wiem że jest chłodzony powietrzem a małe wsadzi sobie wiesz gdzie qrw.....a młotku najpierw czytaj p€żiniej sie wypowiadaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KGB >> Maluchy BIS były chłodzone cieczą więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Fakt że nagrzewnice są nędznę ale na allegro czasami je sprzedają :D

nagrzewnica sluzy do ogorzewania wnetrza samochodu, a nie do chlodzenia silnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

nagrzewnica sluzy do ogorzewania wnetrza samochodu, a nie do chlodzenia silnika.

i wlasnie dlatego ci napisalem ze ta nagrzewnice bedziesz se mogl najwyzej zapalniczka podgrzac zeby ci cieplo w Maluchu dala

i nie chodzi tylko o Malucha

tak samo w Porsche 911 65'-97' i Garbusie

to jest wlasnie odpowiedz na twoje pytanie

"]A co ma nagrzewnica do chlodzenia?

NAGRZEWNICE SĄ TYLKO W SAMOCHODACH Z SILNIKAMI CHŁODZONYMI CIECZĄ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi