kaino Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2004 mam Aquael pfn 650 super cicha ale jest problem z rozruchem jak włąnczam tą pompke to czasami sie nie załancza musze wyjąć ją z wody i poprostu potrząsnąć żeby zaczeładziałać czy to normalne??? czy da sie z tym coś zrobić..tak apropos http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24422785 tu jest ten zestaw co go kupiłem i czy zmieni mi sie temperatura na procku oczywiśće na miejszą jak założe doniego narzewnice od malucha .dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 mam Aquael pfn 650 super cicha ale jest problem z rozruchem jak włąnczam tą pompke to czasami sie nie załancza musze wyjąć ją z wody i poprostu potrząsnąć żeby zaczeładziałać czy to normalne??? czy da sie z tym coś zrobić..tak apropos http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=24422785 tu jest ten zestaw co go kupiłem i czy zmieni mi sie temperatura na procku oczywiśće na miejszą jak założe doniego narzewnice od malucha .dzieki za pomoc pozdrawiam Ja sobie nie wyobrażam składania WC bez nagrzewnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flamamaster Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 to nie jest normalne zachowanie pompki mam taka sama i nie mam takich problemow pewnie sprzedali ci bubel, jezeli chcesz zakladac nagrzewnice bedziesz musial te cholerne rurki przyciac bo ta pompka wszystkiego nie uciagnie musisz poeksperymentowac i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Kaino, [ no offence ], ale kupiłeś zestaw do zatapiania procesora (CCCP). Jeśli na gwarancji to wymień pompkę, możesz też spróbować ją nasmarować, a najlepiej spróbuj całość oddać, chyba że jesteś hardcorowcem. Co do temperatur, to niech się wypowiedzą szczęśliwi posiadacze WCS/CCCP, jest o tym topic przyklejony na str. głównej: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=60708 Pompka jest OK na jeden blok, jeśli myślisz o nagrzewnicy to NA PEWNO NIE NA PRZEWODACH (fi) 5mm i kilkumetrowej długości :D !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 To się chyba często zdarza w tych pompkach. Ja dopiero gdy kupiłem drugą to nie miałem problemów z rozruchem. Dobrze że są tanie te pompki. Strata niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliver Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ta pompka jest dosc slaba i moze miec problemy gdy w poblizu bedzie jakis magnes lub kawalek metalu zaklucajacy pole magnetyczne lub gdy ja umiescisz w metalowym naczuniu tak jak ja to zrobilem podczas prob :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 nie ma nagrzewnic od malucha... z prostego wzgledu maluch ma silnik chlodzony powietrzem... sa od bisa, a to nie to samo :P ;) kupiles cos co nie jest warte ani pol grosza wydanego na to. Ja bym tam to probowal zwracac i zadal zwrotu kasy... :D !!! Abstarciach!ac - nazwe tej firmy mozna ladnie przetlumaczyc - WCS - Water Cooling Shit ;) NO OFFENCE, ale to jest moje zdanie na temat wynalazkow typu CPC i inne cuda :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasmaniak Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 ja również przyłączam się do życzeń :D miałem aquaela 4 dni. Z początku nie chciał startować... potem zaczął się trzaskać jak wiertarka :twisted: moja rada - weź kup porządną pompkę i zacznij kompletować powoli dobre chłodzenie o ile jeszcze się nie zniechęciłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgadza się weż coś lepszego. Mój AquaEl był bardzo cichy tylko przez 2 pierwsze dni. Teraz to jest średnio z głośnością. Ale poszedłem po rozum do głowy i zamówiłem sobie MaxiJeta 1000. Zrób najlepiej tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 aquaele czasami tak maja jedna z metod jest niewylaczanie nigdy moja pompka ma juz dobre 4 lata (jak nie wiecej) i tez miala problemy z rozruchem ,ale ostatnio jakos nie ma problemow :D dla wszystkich ktorym aquael zrobil sie glosny proponuje odpowietrzenie ukladu :P tylko tak porzadnie ,zeby w pompce nie bylo zadnych pecherzy powietrza konstrukcja tej pompki poprostu nie pozwala byc jej glosna - chyba ze cos sie w niej przekrzywi ,a skrzywic moze sie tylko wirnik :? - bo nic wiecej tam nie ma aha ta moja Aquael 250l/h mimo ponad 4 lat jest nieslyszalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaino Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 nasmarowałem wirnik towodem i załancza sie za każdym razem i kupiłem dziś na giełdzie kodetówke wywaliłem te przewody guwno super przewodzące i mam pytanko nawet dwa jaki wiatrak by był super cichy mam zamier włożyć wszystko do kompa i drugie pytanie czy ten blok sie do czegoś nada z mojego zestawu i jak chłodzić zasilacz wodą wielkie dzieki za odpowieć... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 nie ma nagrzewnic od malucha... z prostego wzgledu maluch ma silnik chlodzony powietrzem... A co ma nagrzewnica do chlodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 "] nie ma nagrzewnic od malucha... z prostego wzgledu maluch ma silnik chlodzony powietrzem... A co ma nagrzewnica do chlodzenia? :lol: :lol: :lol: a pod co podlaczysz ta nagrzewnice w Maluchu ,Mechaniklesie? chyba pod swojego malego ,bo to jedyna ciepla ciecz w tym pojezdzie bedzie (nie mylic z samochodem :P ) plyn do spryskiwaczy sie nie liczy ,bo i cieply nie jest :wink: kaino zeby zasilacz chlodzic woda to musisz w nim najpierw blok wodny zamontowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 KGB >> Maluchy BIS były chłodzone cieczą więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Fakt że nagrzewnice są nędznę ale na allegro czasami je sprzedają :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 KGB >> Maluchy BIS były chłodzone cieczą więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Fakt że nagrzewnice są nędznę ale na allegro czasami je sprzedają :Dto przeczytaj co zacytowalem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaino Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja całyczas mówiłem o maluchu bis widziałes normalnego malucha chłodzony wodą wiem że jest chłodzony powietrzem a małe wsadzi sobie wiesz gdzie qrw.....a młotku najpierw czytaj p€żiniej sie wypowiadaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaino Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 ja całyczas mówiłem o maluchu bis widziałes normalnego malucha chłodzony wodą wiem że jest chłodzony powietrzem a małe wsadzi sobie wiesz gdzie qrw.....a młotku najpierw czytaj p€żiniej sie wypowiadaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 KGB >> Maluchy BIS były chłodzone cieczą więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Fakt że nagrzewnice są nędznę ale na allegro czasami je sprzedają :Dto przeczytaj co zacytowalem :] nagrzewnica sluzy do ogorzewania wnetrza samochodu, a nie do chlodzenia silnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 "] KGB >> Maluchy BIS były chłodzone cieczą więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Fakt że nagrzewnice są nędznę ale na allegro czasami je sprzedają :Dto przeczytaj co zacytowalem :] nagrzewnica sluzy do ogorzewania wnetrza samochodu, a nie do chlodzenia silnika. i wlasnie dlatego ci napisalem ze ta nagrzewnice bedziesz se mogl najwyzej zapalniczka podgrzac zeby ci cieplo w Maluchu dala i nie chodzi tylko o Malucha tak samo w Porsche 911 65'-97' i Garbusie to jest wlasnie odpowiedz na twoje pytanie "]A co ma nagrzewnica do chlodzenia?NAGRZEWNICE SĄ TYLKO W SAMOCHODACH Z SILNIKAMI CHŁODZONYMI CIECZĄ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 NAGRZEWNICE SĄ TYLKO W SAMOCHODACH Z SILNIKAMI CHŁODZONYMI CIECZĄ Aha ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...