ptaku666 Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Po zmianie płyty głownej na nową win xp zamyka sie jak bym miał płyte AT. To znaczy ze musze nacisnąc guzik(power) zeby wyłaczyc komputer. Prosze o pomoc. PS Win 98 zamyka sie normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 U mnie od pewnego czasu XP zamyka się coś koło minuty i prawie cały czas mieli dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Po zmianie płyty głownej na nową win xp zamyka sie jak bym miał płyte AT. To znaczy ze musze nacisnąc guzik(power) zeby wyłaczyc komputer. Prosze o pomoc. PS Win 98 zamyka sie normalnie. Zobacz: http://www.winxp.pl/art/windowsxp_full_optym.html (Optymalizacja zamykania Windows XP/2000) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 bardzo bym prosił kogos rzeby mi opisał po kolei co mam robic, z góry dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 bardzo bym prosił kogos rzeby mi opisał po kolei co mam robic, z góry dzieki Cytat z w/w strony: "Windows nie wyłącza się (a ja mam komputer ATX)... 1. W rejestrze zmienić (dodać) wpis (regedit.exe): [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon] "PowerdownAfterShutdown" = 1 (typ DWORD) 2. Uruchomić 'Device Manager', potem 'View'->'Show Hidden Devices' i włączyć (Enable) NT APM/Legacy Support. 3. Zaktualizować BIOS i włączyć funkcję 'ACPI Support' (jeśli jest dostępna)." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 bardzo bym prosił kogos rzeby mi opisał po kolei co mam robic, z góry dzieki Cytat z w/w strony: "Windows nie wyłącza się (a ja mam komputer ATX)... 1. W rejestrze zmienić (dodać) wpis (regedit.exe): [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon] "PowerdownAfterShutdown" = 1 (typ DWORD) 2. Uruchomić 'Device Manager', potem 'View'->'Show Hidden Devices' i włączyć (Enable) NT APM/Legacy Support. 3. Zaktualizować BIOS i włączyć funkcję 'ACPI Support' (jeśli jest dostępna)." Jak spełnic ten drugi punkt?? Gdzie sie to ustawia???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Device manager to Menedzer urzadzen. View - widok, Show hidden devices - pokaz ukryte urzadzenia, Enable - wlacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Wiec jesli zmieniles plyte to koniecznie powinnienes przeinstalowac system, jesli tego nie zrobiles. Wogole bardzo rzadko sie zdarza aby bez ponownej instalacji system wstal pozmianie plyty.pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...