Skocz do zawartości
dakar00

okrągłe kable udma

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiscie ze mogą być takie kable do dvd i cdrw

a opłaca sie kupować takze ze wzgledów estetycznych czyli:

1. ładnie wyglądają

2. dobrze sie układają

3. ułatwiają cyrkulację powietrza

chyba ze nie masz w budzie zadnych dodatkowych wentylków to wtedy punkt 3 sie w sumie nie liczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na poczatku zrobiem sam kable, na dysku pojawily sie bady itp.

wiec wystrasylem sie, ze kable sa zle porobione polazlem do sklepu i

kupilem okragle cooler master i co sie okazalo :? dysk padl bo byl

jakis trefny a kable po 40 zl niepotrzebnie kupilem. te co sam zrobilem

wygladaly naprawde zajebiscie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jeżeli tylko można kierować się zasadą zrób to sam :wink: .W sumie jak zobaczyłem ceny tych kabli to mnie odrzuciło, no i nic więcej tylko nożyk w łape i ciachu ciachu :lol: :lol: :lol: :P :P :P. Pare chwil i wyglądają zajebiście :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sklepach juz sa okragle kable IDE po 17-19zl (zalezy od sklepu) i co najwazniejsze odpadaja koszty wysylki. Szukajcie a znajdziecie :))

P.S. Ja mam wlasnie takie kable za 17zl i spisuja sie wysmienicie. Moze nie wygladaja tak dobrze jak Coolermastera ale cena jest do przelkniecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie mam przed sobą kabel od FDD przerobiony ze zwykłej taśmy i jestem ciekawy jak komuś (bo to nie ja robiłem - nawet niewiem jak on sie znalazł u mnie) udało sie nałozyc koszulke termokurczliwą przez te szerokie złącza o jakiej srednicy musiał bym miec koszulki ? zeby sie udało i jakie mam zastosować koszulki bo te są dość elastyczne.

hmm udało sie komuś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie mam przed sobą kabel od FDD przerobiony ze zwykłej taśmy i jestem ciekawy jak komuś (bo to nie ja robiłem - nawet niewiem jak on sie znalazł u mnie) udało sie nałozyc koszulke termokurczliwą przez te szerokie złącza o jakiej srednicy musiał bym miec koszulki ? zeby sie udało i jakie mam zastosować koszulki bo te są dość elastyczne.

hmm udało sie komuś ?

sciagnol zlacze zalozyl i juz ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! A ja wczoraj właśnie zamontowałem Okrągłe Kable HDD od Vanteca w kolorze niebieskim. Kupiłem na Allegro po 20zł, a w sklepie takie są za 35-40. Powiem jedno, w porównaniu z taśmą to naprawdę znaczna poprawa:

1. Znacznie bardziej giętkie, można układać, spinać, i w ogóle nie przeszkadzają (a moje taśmy były sztywno i na ścisk).

2. Wyglądają super! Niebieski kolor jest git!

3. Temperatura w obudowie spadła o 1 stopień (niedużo, ale przy moim chłodzeniu 12 wiatraków to i tak sporo).

4. Obudowa jest teraz znacznie bardziej przejrzysta, widać dokładnie co do czego podłączone, a wczoraj miałem problem w rozróżnieniu do czego podłączone są obie taśmy.

Ogólnie: więcej miejsca, mimo, że są dłuższe od taśm, przejrzystość, wygoda, spadek temperatury, poprawiona cyrkulacja no i ten wygląd.

Ja mam spiete taśmami : Dysk 66, dysk 33, CD i Nagryware i wszystko działa, więc nie ma problemów z kompatybilnością.

Naprawdę polecam, 40zł to jeszcze nie są takie wielkie pieniądze (dwa wiatraczki 80x80 kosztują więcej), a przecież na Allegro są za 17 - 18 zł.

Widziałem na jakiejs stronie jak ktoś sam robił okrągłe kable, ale wyglądały znacznie gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...