dakar00 Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 jak myślicie czy opłaca się kupować te kable.a dokładnie chodzi mi o to czy do dvd-romu i nagrywarki(oby dwa napędy udma 33)mogą być kable udma 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 a nielepiej samemu zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 oczywiscie ze mogą być takie kable do dvd i cdrw a opłaca sie kupować takze ze wzgledów estetycznych czyli: 1. ładnie wyglądają 2. dobrze sie układają 3. ułatwiają cyrkulację powietrza chyba ze nie masz w budzie zadnych dodatkowych wentylków to wtedy punkt 3 sie w sumie nie liczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 a nielepiej samemu zrobic? wbij igle co 3,4 zyly przetnij ok 3 cm i pozniej juz ciagnij, sklej tasma , jesli chcesz to mozesz wlozyc to do rurek jakis i masz juz okragle kabelki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja na poczatku zrobiem sam kable, na dysku pojawily sie bady itp. wiec wystrasylem sie, ze kable sa zle porobione polazlem do sklepu i kupilem okragle cooler master i co sie okazalo :? dysk padl bo byl jakis trefny a kable po 40 zl niepotrzebnie kupilem. te co sam zrobilem wygladaly naprawde zajebiscie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Najlepiej jeżeli tylko można kierować się zasadą zrób to sam :wink: .W sumie jak zobaczyłem ceny tych kabli to mnie odrzuciło, no i nic więcej tylko nożyk w łape i ciachu ciachu :lol: :lol: :lol: :P :P :P. Pare chwil i wyglądają zajebiście :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 :arrow: na allegro jeden gosciu sprzedaje okragle kable. zastanawiam sie nad ich kupnem. ich cena wywolawcza to 17 zl, a z opcja 'kup teraz' 18 zl. tu zamieszczam link do jednej z aukcji: http://www.allegro.pl/showitem.php?item=6915886 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 w sklepach juz sa okragle kable IDE po 17-19zl (zalezy od sklepu) i co najwazniejsze odpadaja koszty wysylki. Szukajcie a znajdziecie :)) P.S. Ja mam wlasnie takie kable za 17zl i spisuja sie wysmienicie. Moze nie wygladaja tak dobrze jak Coolermastera ale cena jest do przelkniecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Własnie mam przed sobą kabel od FDD przerobiony ze zwykłej taśmy i jestem ciekawy jak komuś (bo to nie ja robiłem - nawet niewiem jak on sie znalazł u mnie) udało sie nałozyc koszulke termokurczliwą przez te szerokie złącza o jakiej srednicy musiał bym miec koszulki ? zeby sie udało i jakie mam zastosować koszulki bo te są dość elastyczne. hmm udało sie komuś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Własnie mam przed sobą kabel od FDD przerobiony ze zwykłej taśmy i jestem ciekawy jak komuś (bo to nie ja robiłem - nawet niewiem jak on sie znalazł u mnie) udało sie nałozyc koszulke termokurczliwą przez te szerokie złącza o jakiej srednicy musiał bym miec koszulki ? zeby sie udało i jakie mam zastosować koszulki bo te są dość elastyczne. hmm udało sie komuś ? sciagnol zlacze zalozyl i juz ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ha! A ja wczoraj właśnie zamontowałem Okrągłe Kable HDD od Vanteca w kolorze niebieskim. Kupiłem na Allegro po 20zł, a w sklepie takie są za 35-40. Powiem jedno, w porównaniu z taśmą to naprawdę znaczna poprawa: 1. Znacznie bardziej giętkie, można układać, spinać, i w ogóle nie przeszkadzają (a moje taśmy były sztywno i na ścisk). 2. Wyglądają super! Niebieski kolor jest git! 3. Temperatura w obudowie spadła o 1 stopień (niedużo, ale przy moim chłodzeniu 12 wiatraków to i tak sporo). 4. Obudowa jest teraz znacznie bardziej przejrzysta, widać dokładnie co do czego podłączone, a wczoraj miałem problem w rozróżnieniu do czego podłączone są obie taśmy. Ogólnie: więcej miejsca, mimo, że są dłuższe od taśm, przejrzystość, wygoda, spadek temperatury, poprawiona cyrkulacja no i ten wygląd. Ja mam spiete taśmami : Dysk 66, dysk 33, CD i Nagryware i wszystko działa, więc nie ma problemów z kompatybilnością. Naprawdę polecam, 40zł to jeszcze nie są takie wielkie pieniądze (dwa wiatraczki 80x80 kosztują więcej), a przecież na Allegro są za 17 - 18 zł. Widziałem na jakiejs stronie jak ktoś sam robił okrągłe kable, ale wyglądały znacznie gorzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ja sam zrobilem swoje, ale cilaem co jedna zyle!!!!!! a co do zalozenia koshoolek, to nie ma problemu, wystarczy przycisnac wtyczke do kabla i jush mozn nalozyc, ale to zwikhsa cene :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...