DeR Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Cześć, mam problem kóry sam sobie wygenerowałem :-( mam kartę Firmy PNE (?) FX5950Ultra już od kilku miesięcy, świetnie działa(ła) i wogóle. Mianowicie, zachciało mi się zmiany radiatora na Zalmana + cooler bo dwa orginalne wyją jak burza, no i po zmianie radiatora na ekranie zaczęły wyskakiwać różne artefakty, kreski, i takie tam zniekształenia w DOSie. Przy podpiętym dodatkowym zasilaniu karta ma problemy z uruchomieniem się, natomiast po odpięciu działa do czasu zainstalowania sterowników, wtedy wyskakuje komunikat o to by podłaczyć zasilanie i karta się wygasza. Dodam że nie pomogła na tą usterkę zmiana radiatora na orginalny. Jeśli ktokolwiek ma jakąś propozycję, co może być powodem to proszę o info. Karta nie jest nigdzie widocznie uszkodzona. Może jakieś mikro-pęknięcia? Pozdrawiam, Bogdan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 moze nie dociska ten radiator zalmana to pamieci....ale jak przypuszczam ta karta powinna miec juz fabrycznie radiatorki na pamieciach. Powiedz jaką masz zasilke bo to ze nie moze sie odpalic itp. to moze znaczyc ze nie ma pradu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Wydaje mi się że robisz coś źle przy nakładaniu pasty termoprzewodzacej pomiedzy radiator i rdzen - za malo albo za duzo. Wtedy cieplo nie jest prawidlowo przewodzone, temperatura rosnie i pojawiaja sie artefakty. A przy odpietym zasilaniu moze nie pobiera tyle energi i sie nie nagrzewa tak bardzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeR Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zasilacz mam CHEAFTEC ATX-1136H 360W i nie miałem wcześniej tego problemu na nim. Spróbuje "pomanewrować" ilością pasty na rdzeniu, ale czy artefakty nie powstają od uszkodzonych pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 mi sie wydaje ze takie nedzne chlodzenie dla takiej karty to za malo i nie wyrabia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirri Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zasilacz mam CHEAFTEC ATX-1136H 360W i nie miałem wcześniej tego problemu na nim. Spróbuje "pomanewrować" ilością pasty na rdzeniu, ale czy artefakty nie powstają od uszkodzonych pamięci? Kiedyś na przegrzewała mi się GF2Ti i powstawały artefakty, stąd takie podejrzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...