Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie bloczek, który kupiłem na Allegro. Charakteryzuje się ciekawą konstrukcją. W środku jeden wlot (fi) 12mm, w rogach 4 wyloty (fi) 8mm, wszystkie wyloty podpięte do miedzianego łącznika o wylocie (fi) 12mm. W środku jest frezowany, tylko nie wiem w jakim kształcie. Grubość podstawy ok 4 - 5 mm (niestety jako student nie posiadam przyrządu pomiarowego zwanego linijką :D ), wysokość całkowita 10mm. Proszę was, jako specjalistów, o opinie na temat tego bloczku i prognozy dotyczące jego wnętrza. Chodzi mi także o wydajność, przepływ itp. Przepraszam za jakość, zdjęć, ale wczoraj sprzedałem cyfrę - zdjęcia są z aukcji. PS. Ponieważ skompletowałem już wszystkie składniki to myślę, że w przyszłym tygodni pochwalę się moim pierwszym WC rev.0.9b :D Jeżeli nie widać zdjęć spróbuj tutaj: http://www.sp11starachowice.republika.pl/temp/b1.jpg http://www.sp11starachowice.republika.pl/temp/b2.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vendetta Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Faktycznie cudak :P Moze jakies blizsze info. Rysunek jakis kanalow czy cus :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Moze jakies blizsze info. Rysunek jakis kanalow czy cus :P W tym właśnie problem, że nic nie wiem - gość od którego kupiłem dostał go razem z kompem i nie miał pojęcia co w bloczku siedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Strzel mu rendgena ;) - nie wiem ile kosztowało by zdjątko ale może przejdzie za pifko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 ja proponoje endoskopie :) albo teraz taka nowa technologi jest kamerka w twbletce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 ja proponoje endoskopie :) albo teraz taka nowa technologi jest kamerka w twbletce :) Spróbuję tabletkę ;) a może coś na poważnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Może odlutowanie? Chyba umiałbyś z powrotem zlutować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Myślałem o tym, ale primo nie mam teraz lutownicy (dopiero na długim weekendzie) a secundo chciałbym jak najszybciej uruchomić moje WC :D już nie mogę się doczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 ja mysle ze to jest budow prosta jak "x" i tyle na ten temat. moze pod wlotem sa jakies zeberka ale na tym sie konczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Vadeer zgodzę się z tobą narysowałem to co mi się wymyśliło i opcja 1 wydaje się bardziej prawdopodobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 popraw url do fotki ps. nie zmieniaj mojego pseudo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Cos mi sie zdaje ze to bedzie to pierwsze rozwiazanie, tylko po co cztery wyloty? :D No coz potestuj toto jak mozesz i daj znac jak sie ma wydajnosc ;D ;) P.S. Wilkommen back - :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Vadeer: juz url i pseudo poprawiłem :D Jeżeli to jest "X" to co myślicie o oporach (4 wyloty (fi) 8mm) --> czy Aquael 650 pociągnie taki bloczek + chłodnicę (Fiat 125)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 jest amnestia, a Ty chcesz zarobic bana ? wywal ten obrazek z siga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 jest amnestia, a Ty chcesz zarobic bana ? wywal ten obrazek z siga.Spokojnie Spider tak sie uczieszyl ze zapomnial za co wylecial ;]] Ale widze ze jusz poprawil . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Vadeer: juz url i pseudo poprawiłem :D Jeżeli to jest "X" to co myślicie o oporach (4 wyloty (fi) 8mm) --> czy Aquael 650 pociągnie taki bloczek + chłodnicę (Fiat 125)? nie jestem pewnien czy pociagnie. ja mam takiego aquaela i po podlaczeniu nagrzewnicy od fiata wymiekala ta pompka. narazie zbieram kase na porzadna pompke i jakis bloczek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 jest amnestia, a Ty chcesz zarobic bana ? wywal ten obrazek z siga.Spokojnie Spider tak sie uczieszyl ze zapomnial za co wylecial ;]] Ale widze ze jusz poprawil .I'm just doing my job :D ;) :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...