Skocz do zawartości
Jackass_Ass

Co myślicie o tym cudaku? (blok)

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dzisiaj przyszedł do mnie bloczek, który kupiłem na Allegro. Charakteryzuje się ciekawą konstrukcją. W środku jeden wlot (fi) 12mm, w rogach 4 wyloty (fi) 8mm, wszystkie wyloty podpięte do miedzianego łącznika o wylocie (fi) 12mm. W środku jest frezowany, tylko nie wiem w jakim kształcie. Grubość podstawy ok 4 - 5 mm (niestety jako student nie posiadam przyrządu pomiarowego zwanego linijką :D ), wysokość całkowita 10mm. Proszę was, jako specjalistów, o opinie na temat tego bloczku i prognozy dotyczące jego wnętrza. Chodzi mi także o wydajność, przepływ itp. Przepraszam za jakość, zdjęć, ale wczoraj sprzedałem cyfrę - zdjęcia są z aukcji.

PS. Ponieważ skompletowałem już wszystkie składniki to myślę, że w przyszłym tygodni pochwalę się moim pierwszym WC rev.0.9b :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeżeli nie widać zdjęć spróbuj tutaj:

http://www.sp11starachowice.republika.pl/temp/b1.jpg

http://www.sp11starachowice.republika.pl/temp/b2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vadeer: juz url i pseudo poprawiłem :D

Jeżeli to jest "X" to co myślicie o oporach (4 wyloty (fi) 8mm) --> czy Aquael 650 pociągnie taki bloczek + chłodnicę (Fiat 125)?

nie jestem pewnien czy pociagnie. ja mam takiego aquaela i po podlaczeniu nagrzewnicy od fiata wymiekala ta pompka. narazie zbieram kase na porzadna pompke i jakis bloczek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi