Skocz do zawartości
Kaczor

SETI

Rekomendowane odpowiedzi

tylko ze graficzny jest duzo wolniejszy o jakies 20%

Popieram powyższe.

A tak przy okazji powiedzcie ile wam liczy jedną próbkę, bo mi 4h45 do 5h15 klient txt 3.03 prawie niezażelnie od obciążenia kompa- tak się stało jak wrzuciłem XP. Powyższe na D1200 11,5x105 Jestem ciekaw jak sobie Athlonki radzą. I mam ponad 600 unitów zrobionych!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie seti pod win XP jakos dziwnie dziala kumpel ma d1220 i czy oglada filmy czy gra to zawsze ma taki sam wynik junita moze z 10 minut wiekszy czyli te xp mu jakos spowalnia czas albo wylacza inteligentnie seti ze takie fajne wyniki mu wychodza mozliwe i liczy okolo 5h

a ja mam win 98 i procka na 1558 przy cl2 i jak doslownie nic nie robi czyli nocka to mam junita w 3h 34min szybszych jeszcze nie sprawdzalem ale jak zaczne ogladac jakies filmy to mi czas wariuje i mam nawet okolo 5h jak a do gier to absolutnie musze wylanczac seti bo czas leci a junit sie nie liczy albo ma okolo 0,5%/h wiec tylko mi czas nabija

na xp niemam miejsca na dysku a chetnie bym instalnal ale niemam zamiaru na 3 GB dysku wrzucac winde co zajmie mi 1,5 GB jak sie dorobie dysku to odrazu

a licze junity w SETI STASH jest w sam raz

jak by co to licze dla NIECHCONCYCH

http://setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin...m_show&id=48054

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje, że XP jakoś lepiej zarządza mocą proca- potrafi lepiej rozdzielić na poszczególne progi- pod Win98 mi też czasami Seti stawało (czytaj. nie liczyło prawie nic) a pod XP giercuje, nagrywam płytki i prawie zawsze równo 18% liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze graficzny jest duzo wolniejszy o jakies 20%

a skad wziac textowy tryb seti bo na stronce seti mam tylko do wyboru graficzne

wrzucilem seti textowego i seti drive na moja strone

http://www.wcooling.republika.pl/setiathom...nnt-cmdline.exe

http://www.wcooling.republika.pl/SETI Driver.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:oops:  :oops: a ja mam 16% mojej pierwszej jednostki w czasie 14h38min :oops:  :oops: 

na SETI graficznym 3.07

Obciach co?!?!? :evil:

taaaaaaaaaaaaa na 166mhz to dopiero jest czad ;)

1% to chyba z 5h robi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis sprawdzalem i okazalo sie ze miedzy XP a 98 nie ma zadnej roznicy na obu systemach liczyl ok 6h 

nie wiem czy 6h to duzo czy malo na Athlona 1000@1400

Chyba na kliencie graficznym, ale i tak bardzo długo. Na moim D1000@1200 11,5x105 przy 128MB RAMU i MSI K7Pro2a liczy około 5 godzin (4h5m do 5h15m). Na twoim Athlonie powinno być przy txt poniżej 4 godzin! Jeżeli ktoś mi nie wierzy to podeślę zrzucik!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzis sprawdzalem i okazalo sie ze miedzy XP a 98 nie ma zadnej roznicy na obu systemach liczyl ok 6h 

Chyba na kliencie graficznym, ale i tak bardzo długo. Na moim D1000@1200 11,5x105 przy 128MB RAMU i MSI K7Pro2a liczy około 5 godzin (4h5m do 5h15m). Na twoim Athlonie powinno być przy txt poniżej 4 godzin! Jeżeli ktoś mi nie wierzy to podeślę zrzucik!

licze na textowym z nakladka seti drive moze to przez to ze mam SDRAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha co on LICZY , mam UD w sumie ;)

właśnie co SETI se liczy ?? 2+2 czy skomplikowane jakieś ??

da się jakoś O/C SETI HIDE ?? nieraz leci 2h po 40 %/h a raz 11 %/h (-to częściej) da się to jakoś zoptymalizować ??

ps 4 Rumunathlonix-mam UV w sumie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm "jak dla mnie KACZKA to mAX co może z ciebie byc" jak to powiedział FRED w Chlopakach ;)

hii jusz nie jeste lamer mam jusz seti :D 3.06 graphicka i mam w % min

ponad 1 % 8O

hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm "jak dla mnie KACZKA to mAX co może z ciebie byc" jak to powiedział FRED w Chlopakach ;)

hii jusz nie jeste lamer mam jusz seti :D 3.06 graphicka i mam w 5 min

ponad 1 % 8O

hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm "jak dla mnie KACZKA to mAX co może z ciebie byc" jak to powiedział FRED w Chlopakach ;)-:lol: :)

hii jusz nie jeste lamer mam jusz seti :D 3.06 graphicka i mam w % min

ponad 1 % 8O

hehe

"jak dla mnie Cyganduronix to MAX co może z Ciebie być" jak to powiedział ZGRED w Dziewczynach ;):)

jaką masz konfigurację compa ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coś innego jest przyczyną, bo ja też mam SDRAM, a moża ta twoja nakładka coś nie tak, a pisałeś na jakim jedziesz OS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zrobilem team seti@tweak.pl

http://setiathome.berkeley.edu/fcgi-bin/fc...ti%40tweak%2Epl

przylaczy sie ktos ?? bo jak nie to kasuje grupe

Tak od razu to użytkowników nie znajdziesz, ja jestem emocjonalnie związany ze swoją grupą- spotykamy się od czasu do czasu na pivku, dyskutujemy itp. Ale życzę ci powodzenia!!!!!

A tak przy okazji, czy są jakieś sposoby oszukiwania klienta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba coś innego jest przyczyną, bo ja też mam SDRAM, a moża ta twoja nakładka coś nie tak, a pisałeś na jakim jedziesz OS?

OS to win98 albo XP i wszedzie ok 6h teraz nawet 6h 20 minut :(

moze to cos z ustawieniami biosu, nie fiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi