RUMUNaThLoNiX Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 ok zrobilem team seti@tweak.pl http://setiathome.berkeley.edu/fcgi-bin/fc...ti%40tweak%2Epl przylaczy sie ktos ?? bo jak nie to kasuje grupe oki ja sie przylacze :D hętnie (o jezu ale progsow tera mam w trayu ;) ) hihi Aha muj konfig : TB 1000@1000 (narazie nie mam olowka technicznego;) ) 128 ddr 40 gb ata 133 MAXTOR 7200 o/m g2 mx 400 64 sdr :P 200@167 @ 240/200 OKI a jakie jest haslo ??? Raf ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNaThLoNiX Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 OK jusz MAM 8) to haslo :twisted: tera hlopcy was rzwale :lol: 8) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 powyzej 90% ciagle a Ty jaka masz nakladke na textowego ?? ja uzywam setidrive A co ta nakladka daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 OK jusz MAM 8) to haslo :twisted: tera hlopcy was rzwale :lol: 8) :twisted: ale tam masz tłok ;) taki ścisk że aż Cię trudno znaleźć;) CO TO SETI SE LICZY !!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Seti@home analizyje dane odebrane przez teleskop i poszukuje w nich wiadomosci od obcych inteligentnych cywilizacji ja wrocilem do starej grupy http://setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin...name=niechconcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Seti Hide 1.5.4.4 is the best. Screeny, opis po angielsku and more,more... www.setihide.de Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNaThLoNiX Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Seti@home analizyje dane odebrane przez teleskop i poszukuje w nich wiadomosci od obcych inteligentnych cywilizacji ja wrocilem do starej grupy http://setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin...name=niechconcy RaF why ??? wrociles ????? aha mam jusz 33 % W BADZO SZYBKIM CZASIE 8O 9 godzin 50 MIN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Seti@home analizyje dane odebrane przez teleskop i poszukuje w nich wiadomosci od obcych inteligentnych cywilizacji ja wrocilem do starej grupy http://setiathome.ssl.berkeley.edu/cgi-bin...name=niechconcy RaF why ??? wrociles ????? aha mam jusz 33 % W BADZO SZYBKIM CZASIE 8O 9 godzin 50 MIN coś cienko jak na Twój sprzęt ja na moim 50% mam w 5h 20min 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ja u siebie na textowym na swoim sprzecie mam jeden pakiet w jakies 3,5-4 godziny w trybie textowym i wydaje mi sie ze to chyba za dlugo robi ten pakiet, dlatego mam pytanie czy na winxp robi szybciej tepakiety?Graficzny 4,5-5h, textowy ok.3h wszystko pod WinXP. Moim zdaniem nie powinien robić szybciej, chyba że masz włączonych dużo programów w czasie liczenia to wtedy pod XP będzie szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 a czy ktoś mógłby napisać jak zoptymalizować SETI Hide aby liczył szybciej (szybciej niż 11%/h) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNaThLoNiX Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 ja u siebie na textowym na swoim sprzecie mam jeden pakiet w jakies 3,5-4 godziny w trybie textowym i wydaje mi sie ze to chyba za dlugo robi ten pakiet, dlatego mam pytanie czy na winxp robi szybciej tepakiety?Graficzny 4,5-5h, textowy ok.3h wszystko pod WinXP. Moim zdaniem nie powinien robić szybciej, chyba że masz włączonych dużo programów w czasie liczenia to wtedy pod XP będzie szybciej. Noo wlasniedla tego mi tak ługo robi bo mam jeszce United Devices pare progsow w tasku i cos jeszce robie :twisted: w sumie CPU mam zawsze 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airfox Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 jezeli liczysz jednego WU i wysylasz pozniej sciagasz nowego to dobrym programem moze byc SETI SPY jak go podepniesz pod seti txt to liczysz mozesz zobaczyc czy cos znalazl bardzo dobry program ja uzywam seti stash bo moge nim zaciagnac 50 WU przeliczyc i po 2 tygodniach pujsc do kumpla wyslac stare i zaciagnac nowe jak jakies programy sa wam potrzebne to na www.freon.prv.pl jak chcecie sobie zobaczyc ile mniej wiecej powinien wam seti liczyc to tu looknijcie: http://pages.tca.net/roelof/setispy/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 przeinstalowalem WinXP i teraz liczy 5.30h na Seti Drive jak przelicze tego WU (jest 92%) to sprawdze ile liczy Deti Hide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 przeinstalowalem WinXP i teraz liczy 5.30h na Seti Drive jak przelicze tego WU (jest 92%) to sprawdze ile liczy Deti Hide i jak testy ?? mam już 2 WU :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 dziwne na procku podkreconym na 1266 i na 1400 Seti liczy tak samo dlugo u Was tez tak jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUMUNaThLoNiX Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 przeinstalowalem WinXP i teraz liczy 5.30h na Seti Drive jak przelicze tego WU (jest 92%) to sprawdze ile liczy Deti Hide i jak testy ?? mam już 2 WU :D 8) A co to jest to WU ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 dziwne na procku podkreconym na 1266 i na 1400 Seti liczy tak samo dlugo u Was tez tak jest ?? nie jak mój D miał 850 to na HIDE 50 % miałem po 6h 30 min 8O na 952 1 WU mam po 9h ps.Rumunek-WU to to co liczy se SETI inaczej Work Unit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Na szybkość liczenia mają wpływ: -procesor -min 64 MB RAM (poniżej jest tragedia) -OS -obciążenie kompa innymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>łami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Na szybkość liczenia mają wpływ: -procesor -min 64 MB RAM (poniżej jest tragedia) -OS -obciążenie kompa innymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>łami a ile progsów MAX można mieć żeby były naj wyniki ?? mam TLEN,Zonealarm,PStrip,AVG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Pod XP programy działające w tle nie zabierają wiele proca, a pod Win98 Me jest trochę inaczej- bywa, że gra zqbiera całego proca i Seti praktycznie stoi- wszystko zależy od zapotrzebowanie danego softu na power CPU. W Seti Hide jest taki fajny wykresik pokazujący w czasie ile mocy przeznaczone było na klienta Seti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Pod XP programy działające w tle nie zabierają wiele proca, a pod Win98 Me jest trochę inaczej- bywa, że gra zqbiera całego proca i Seti praktycznie stoi- wszystko zależy od zapotrzebowanie danego softu na power CPU. W Seti Hide jest taki fajny wykresik pokazujący w czasie ile mocy przeznaczone było na klienta Seti. ja na tym wykresie mam stale 11,52%-to good czy da się więcej wyciągnąć ?? i który z ww.progsów najwięcej żre zasobów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Pod XP programy działające w tle nie zabierają wiele proca, a pod Win98 Me jest trochę inaczej- bywa, że gra zqbiera całego proca i Seti praktycznie stoi- wszystko zależy od zapotrzebowanie danego softu na power CPU. W Seti Hide jest taki fajny wykresik pokazujący w czasie ile mocy przeznaczone było na klienta Seti. ja na tym wykresie mam stale 11,52%-to good czy da się więcej wyciągnąć ?? i który z ww.progsów najwięcej żre zasobów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 U mnie na początku i na końcu skacze do 40%, a normalnie jest od 18-21 %- myślę, że u ciebie jest trochę mało- takie wyniki jak ty to mam na Athlonie 500. Co do progów, które wymieniłeś- to nie są one procesorożerne!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 1da się to jakoś zoptymalizować ?? 2co daje komenda "-nice 10" ?? ps.spróbuj mi ten obrazek mejlem przesłać bo coś się nie ładuje e-mail podany w przycisku niżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 ad1 tak szczerze mówiąc to nie wiem gdzie uderzyć, może system zaśmiecony, może coś siedzi w tle i pożera zasoby, trudno coś konkretnego powiedzieć ad2 a co to jet ta komenda nice???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOala Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 ps.spróbuj mi ten obrazek mejlem przesłać bo coś się nie ładuje e-mail podany w przycisku niżej Mi też się czasmi nie ładuje, ale sznurek działa zawsze tylko trzeba po wyświetleniu się strny- nie masz uprawnień jeszcze raz walnąć przejdź http://koala.host.sk/seti.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...