monocyklista Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Witam mam pytanie (w zasadzie dwa). Czy ktoś miał kontakt już z tą kartą i czy próbował ją kręcić? Domyślne taktowanie tej karty to 235/400 MHz. Drugie pytanie dotyczy pamięci, oznaczenie na kościach jest następujące: SAMSUNG 337 K4D261638E-TC36 Czy to oznacza, że pamięci chodzą na 3,6ns? Nie znam się na tym i dlatego pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Chlopcze trafily ci sie pamiatki 3.6 ns :D wiec moga smigac na 550Mhz (ddr) Wiec czym predzej sie zabieraj za o/c . Ps. u mnie leca na 630 bez zadnych problemow :D Pochwal sie jak ci poszlo i jakie wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Ja mam Fx5600-vtd128 (no xt) od msi z pamięciami 3,6 samsunga i jak na razie udało mi się je podkręcić na 650 mhz (z nominalnego 550), więcej kręcić nie próbowalem bo jak narazie nie mam na nich żadnego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Jak juz bedziesz mial wyniki to napisz... I podaj jeszcze ile cie ta grafa kosztowala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Za pierwszym razem ustawiłem 300/460 i w 3dmark2001 miałem 7300 pkt, wczesniej w okolicach 6700. Mam pytanie co do tych pamieci - czy nie bede musial ich jakos dodatkowo chlodzic, wprawdzie poprawilem to oryginalne chlodzenie (prowizoryczne chlodzenie pamieci od spodu karty nawet nie dotykalo kosci), nalozylem pasty termoprzewodzacej i na rogach kropelki - teraz trzymie i powinno byc lepiej, ale nie wiem czy to wystarczy. zaraz sprawdze na jeszcze wyzszych. A co z rdzeniem, na ile jego moge wykrecic? w jakims CHIP'ie widzialem ze wykrecili rdzen z 235 na 350, ale boje sie az tyle ustawiac :). Za karte dalem 499 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monocyklista Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 po podkreceniu do 310/550 uzyskalem wynik 7751 pkt w 3dmark2001se, uzywam oryginalnych sterow dolaczonych do karty (v51.14). Niestety pojawil sie problem - w momencie zainstalowania jakichkolwiek innych sterow - nowszych lub starszych obraz w grach i w 3dmarku zaczyna sie "rwac" - idzie plynnie, a od czasu do czasu na chwile sie zatrzymie i przeskakuje dalej - dzieje sie tak nawet na domyslnych czestotliwosciach, efektem tego jest spadek wydajnosci np. w 3dmarku. czasami dzieje sie tak rowniez na oryginalnych sterach. nie mam pojecia co to moze byc, jedyne co przychodzi mi na mysl to bajzel w systemie, moze przeinstalowanie systemu cos da. Mam jeszcze jedno pytanie co do pamieci: czy to ze chodza na 3.6 ns oznacza ze generalnie ich taktowanie wynosi 550MHz i moga tak chodzic bez dodatkowego chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 No powinny. A skoro jeszcze masz na nich chlodzenie, to juz bym sie nie przejmowal. Zreszta potestuj tak kilka godzin, jak nie bedzie zadnych artow, to jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...