Skocz do zawartości
Kil

HDD 160GB 8MB CASH SATA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w niedziele zakupilem SAMSUNGA 160GB S-ATA.

Dysk naprawde mi sie podoba.

Po zainstalowaniu winXP (dodam ze bardzo szybko sie instalowal) i wszystkich programow uzytkowych + gierki, filmiki, w HDtach mialem wynik najlepszy ze wszystkich pokazanych w dziale FAQ.

Do tego dysk jest cichy ale nie najcichszy, z tym ze jego praca jest naprawde przyjemna dla ucha.

Na pewno duzo cichszy od Caviara 120gb S-ATA (kolega ma) ktory chodzi jak odkurzacz.

Naprawde polecam ten dysk, w tej chwili jest to podobno najlepszy wybor wsrod dyskow S-ATA ponad 80gb.

Pisze podobno bo jeszcze swojego nie do konca przetestowalem.

Biorac pod uwage cenaawaryjnoscszybkosc to SZAJSUNG :lol: wg mnie jest najlepszy :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popieram, samsungi są bezkonkurencyjne. jedyną konkurencję stanowi IBM/hitachi jednak mało kto go ma i nic nie wiadomo o jego awaryjności, wyniki póki co są zasłyszane/wyczytane w necie.

nie takie zaslyszane ;),juz kilka osob go ma w tym ja i potwierdzam jego najwyzsza wydajnosc,jedyny szybszy dysk ata od hitachi to raptor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A choćby ja mam takiego Hitachi 160 GB SATA :D i jakoś nie narzekam. Podawałem już wyniki w tym dziale. Proponuję spojrzeć na tryb Burst :wink: Bardzo duże znaczenie ma kontroler SATA na MoBo. Sgj testował na tym zintegrowanym z KT600 o ile pamiętam, a ja na Sil3112a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi