k_luke Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Witam, a więc: poleciłem bratu złożenie kompa w oparciu o mobo - Asus P4P800 Deluxe, świetna płytka, dobre wyniki na dualu... ale pojawił się problem: Cd-rom ze sterami był uszkodzony, a że nie mieli w sklepie drugiego to zgrali płytkę z netu - przy instalacji: sterownik głowny intela się zainstalował prawidłowo, lecz stery od Raida, Lanu i Dźwięku nie chcą... tzn. WindowsXP wykrywa takie sprzety jak kontrolery raid, multimediów i karte ethernet, lecz przy aktualizacji wskazując na oryginalne stery wywala błąd, iż system nie jest pewien czy takie komponenty znajdują się na płycie :?: :!: Po zainstalowaniu na siłę oryginalnych sterów od dźwięku, nie działa - działa tylko na jakiś windowsowych... Myślałem, że może zgrali złe sterowniki z netu, ale jak sam ściągnąłem było to samo :evil: Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją? W czym może być problem? Jeśli nic nie wymyśle to karze bratu jechać do serwisu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Ja na swoim asusie p4c800 instalowalem wszystkie stery bezposrednio z menu plyty (plyta oryginalna :D). Radze ci usunac wszystkie stery z menegera urzadzen i zainstalowac stery z plyty - powinno dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2004 Ja na swoim asusie p4c800 instalowalem wszystkie stery bezposrednio z menu plyty (plyta oryginalna :D). Radze ci usunac wszystkie stery z menegera urzadzen i zainstalowac stery z plyty - powinno dzialac. Fajno tyle, że takowej nie posiadam... jak już napisałem oryginalna okazała się lekko przegiętą i nie można było jej odczytać, a że w sklepie nie mieli drugiej, to zgrali najnowsze stery z netu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 jeśli ktoś ma tą płytę i ma taką możliwość, to prosiłbym o zrobienie obrazu płyty z oryginalnymi sterami (na cd-romie dołączanym, bo z tymi z netu mam kłopot...) i zgrania go na jakieś ftp:) A może ktoś nowy zajrzy, kto wie w czym jest problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Głąby w sklepie włożyli płytę P800-E Deluxe, a zgrali stery do P800 Deluxe!!! a one różnią się tymi elementami co nie dalo sie zainstalować:) Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_luke Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2004 Ale jeśli ktoś ma P800-E Deluxe proszę: o zrobienie obrazu płyty i zamieszczenie go na ftp, bo na stronie Asusa brak sterów do karty dźwiękowej tej płyty:( będę niezmiernie wdzięczny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...