Skocz do zawartości
jbpro

ECS L7s7a2 ver.1.0 lub 1.1 PROBLEM IRDA

Rekomendowane odpowiedzi

Mam krotkie pytanie dotyczace tej płyty jak włączyć obsługę IRDa w biosie tej płyty nie go w nowej wersji ani starszej ???? Podłączone urzadzenia nie działaja na płycie jest gniazdo czy jest mozliwe ze przy tej wersji nie działa???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba sflaszkowac bios, bo irda chodzi na com2 a na tej plycie (nowszych wersjach jest tylko jeden com), wtedy na com2 (zlacza nie bedzie w postaci portu - tylko virtualnie :wink: ) ustawia sie Irda lub Askir (nie pamietam) i odpowiednie przerwania, jutro napisze jakie jak nie zapomne ;)

do kolegi Kozio_17 -> to sie samo uruchania jak winda zainstaluje stery i nic wiecej, u mnie na XP dziala bezproblemowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba sflaszkowac bios, bo irda chodzi na com2 a na tej plycie (nowszych wersjach jest tylko jeden com), wtedy na com2 (zlacza nie bedzie w postaci portu - tylko virtualnie  :wink: ) ustawia sie Irda lub Askir (nie pamietam) i odpowiednie przerwania, jutro napisze jakie jak nie zapomne ;)

do kolegi Kozio_17 -> to sie samo uruchania jak winda zainstaluje stery i nic wiecej, u mnie na XP dziala bezproblemowo

A wiec czekam na pomoc bo ja nie mam nerwow tak ciagle po omacku przerwan zmieniac itp :-) Z gory dzieki :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...