dARIO Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Witam! Jak ktoś rozwiąże ten problem, to jest wielki :) Wygląda to tak: Abit KX7-333 + Tuner TV. Problem w tym, że płyta główna powoduje straszne zakłócenia elektromagnetyczne. Na włączonym radiu w tym samym pokoju co komputer można sobie posłuchać jak on pracuje :) Dodając fakt, że w komputerze zainstalowany jest Tuner TV, to chyba wiecie jaki jest efekt - na ekranie pojawiają się również zakłócenia. Problem występuje zwłaszcza przy magistrali 133MHz. Prawdopodobnie jest to nie do rozwiązania sprawa (zwłaszcza, że brak w biosie opcji eliminującej efekt zakłóceń elektromagnetycznych). Post ten piszę jako przestrogę dla osób, które zamierzałyby kupić Abita, jako płytę do innych zastosowań niż OC :) Ale gdyby jednak ktoś miał jakiś pomysł to niech się odezwie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 po pierwsze sprawdz czy plyta glowna ma dobra mase tzn. przynajmniej jedna metalowa srubka + metalowy kolek wkrecony w obudowe zasilanie 220V z uziemieniem !! listwa zasilajaca z filtrem !! pozniej pomyslimy co dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2002 Ja tesh mam zakłucenia na karcie tv myślałem że to wina karty lub mobo (gigabyte).Płyta była serwisoana wsio ok karta tv tesh i dali mi nową. Zakłucenia jak były tak były.Sprzedałem pamięć i efekt ustał 8O. Teraz jak tak się u mnie dzieje zmieniam kolejność pamieci w gniazdach i ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2002 po pierwsze sprawdz czy plyta glowna ma dobra mase tzn. przynajmniej jedna metalowa srubka + metalowy kolek wkrecony w obudowe zasilanie 220V z uziemieniem !! listwa zasilajaca z filtrem !! pozniej pomyslimy co dalej Płyta jest zmasowana w trzech punktach. Zasilanie jest z zerowaniem (to może być problem, ale poprzednia płyta chodziła bez bólu). Jest listwa zasilająca, z listwy idzie na UPS z UPS'a do komputera - więc filtrowanie na poziomie. Spróbuję załatwić jakąś inną pamięć i popróbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...